Ar ko aizstāt dažādus virtuves piederumus?

Ar ko aizstāt dažādus virtuves piederumus?
Mūsdienīgi, funkcionāli un oriģināli virtuves piederumi ir katra gatavošanas entuziasta sapnis! Virtuves piederumu un rīku piedāvājums veikalu plauktos arvien biežāk pārsteidz ar plašo daudzveidību, kas liek aizdomāties – vai tiešām tie visi ir neaizstājami ēdienu gatavošanā? Lasi mūsu padomus un uzzini, cik dažādi var izmantot virtuves piederumus, kuri ir atrodami katrā virtuvē!
Zaļumu smalcināšana
Zaļumu smalcināšanai var izmantot tam speciāli paredzētus virtuves piederumus, taču ir vēl kāds veids, kā to izdarīt ātrāk un vienkāršāk – saliec zaļumus uz virtuves dēlīša un vairākas reizes pārbrauc pāri ar picas nazi. Desmit sekunžu darbs un zaļumi ir sasmalcināti!


Nažu asināšana
Laika gaitā naži nolietojas, tādējādi zūd to asums. Lai nazis atgūtu asumu, to var uzasināt ar keramikas krūzes vai bļodiņas apakšējās daļas palīdzību. Keramikas trauka apakšējā daļā esošajam gredzenam ir ļoti līdzīga virsma kā vairumam asināšanas akmeņu, kas padara to par lielisku alternatīvu ierastajam nažu asinātājam.
Olas dzeltenuma un baltuma atdalīšana
Vai zini, kā visātrāk un ērtāk atdalīt olas dzeltenuma no baltuma? Sagatavo divas bļodiņas, trauku olu čaumalām un tīru, tukšu plastmasas pudeli. Pārsit olu uz pusēm un ielej bļodiņā, pēc tam paņem pudeli, nedaudz saspied to un pieliec pie olas dzeltenuma. Saspiestā pudele iztaisnosies un līdz ar gaisu pudelē ieslīdēs arī olas dzeltenums, kuru pēc tam var ērti pārlikt citā traukā.


Citrusu sulas spiešana
Lai izspiestu citrusu sulu, speciālās citrusu spiedes vietā vari izmantot virtuves knaibles – sagriez citronu vai laimu uz pusēm un saspied ar knaiblēm katru pusi virs bļodiņas. Šādā veidā no citrusaugļa ir iespējams iegūt vairāk sulas, nekā spiežot ar rokām.
Ķiršu attīrīšana no kauliņiem
Ja vēlies pagatavot kādu desertu ar ķiršiem, šis padoms būs īpaši noderīgs! Lai atbrīvotu ķiršus no kauliņiem, tev būs nepieciešama neliela virtuves piltuve. Novieto piltuvi ar cauruli uz augšu, uz caurules uzliec ķirsi un viegli piespied – ķirša kauliņš iekritīs piltuvē un tu iegūsi attīrītu ķirsi.


Olu griezēja daudzpusīgais pielietojums
Vai esi kādreiz prātojis, kā ērtāk un ātrāk sagriezt dažādus produktus smalkās šķēlēs? Protams, to var darīt ar nazi, taču tas tērē visai daudz laika un arī pacietības, tāpēc mēs iesakām kādu pavisam vienkāršu risinājumu – izmanto olu griezēju! Ar to var ērti sagriezt šķēlītēs ne tikai olas, bet arī augļus, mocarellas sieru, šampinjonus un citus produktus.
Konditorejas maisiņa alternatīva
Kūku un citu konditorejas izstrādājumu rotāšanai konditorejas maisiņa vietā var izmantot parastu celofāna maisiņu, kas ir tikpat ērts, taču krietni lētāks risinājums! Atliek vien nogriezt vienu maisiņa stūrīti, iepildīt pagatavoto krēmu un dekorēt jebkuru konditorejas izstrādājumu!


Mīklas rullēšana
Gatavojot kādu konditorejas izstrādājumu, mīklas ruļļa vietā vari izmantot stikla pudeli! Ar to ir iespējams tikpat ērti izrullēt mīklu, atliek vien izmazgāt pudeli, rūpīgi nosusināt to un atbrīvot no etiķetēm. Pirms rullēšanas iesakām pārklāt mīklu ar cepamā papīra loksni, lai tā neliptu klāt pudelei!
Burku atvēršana
Burku vāciņu atvēršana nereti sagādā problēmas, jo ne vienmēr to ir iespējams paveikt tik ātri un veikli, kā gribētos. Ja tavā virtuvē ir virtuves cimds, kam ir silikona pārklājums vienā vai abās pusēs, iesakām nākamreiz pamēģināt ar tā palīdzību atvērt vāciņu – tas ir krietni vienkāršāk, ērtāk un ātrāk!
