https://gatavosim.lv
  • Kategorijas
    • Pamatēdieni
    • Salāti
    • Zupas
    • Uzkodas
    • Deserti
    • Dzērieni
    • Citi Ēdieni
    • Meklēt Pēc Produkta
  • Pasākumi
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Itālija
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Maldīvu salas
  • Meistarklases
    • Smūtiju pagatavošanas ABC
    • Veselīgās uzkodas ar Krippu krekeriem
  • Latvijas Garša
  • Virtuves padomi
  • Kategorijas
    • Pamatēdieni
    • Salāti
    • Zupas
    • Uzkodas
    • Deserti
    • Dzērieni
    • Citi Ēdieni
    • Meklēt Pēc Produkta
  • Pasākumi
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Itālija
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Maldīvu salas
  • Meistarklases
    • Smūtiju pagatavošanas ABC
    • Veselīgās uzkodas ar Krippu krekeriem
  • Latvijas Garša
  • Virtuves padomi
  • Sākums
  • Virtuves padomi
  • Ar ko aizstāt dažādus virtuves piederumus?

Ar ko aizstāt dažādus virtuves piederumus?

Publicēts Jūl 16th, 2019
no Gatavosim.lv
Kategorijas
  • Virtuves padomi

Ar ko aizstāt dažādus virtuves piederumus?

Mūsdienīgi, funkcionāli un oriģināli virtuves piederumi ir katra gatavošanas entuziasta sapnis! Virtuves piederumu un rīku piedāvājums veikalu plauktos arvien biežāk pārsteidz ar plašo daudzveidību, kas liek aizdomāties – vai tiešām tie visi ir neaizstājami ēdienu gatavošanā? Lasi mūsu padomus un uzzini, cik dažādi var izmantot virtuves piederumus, kuri ir atrodami katrā virtuvē!

Zaļumu smalcināšana

Zaļumu smalcināšanai var izmantot tam speciāli paredzētus virtuves piederumus, taču ir vēl kāds veids, kā to izdarīt ātrāk un vienkāršāk – saliec zaļumus uz virtuves dēlīša un vairākas reizes pārbrauc pāri ar picas nazi. Desmit sekunžu darbs un zaļumi ir sasmalcināti!

Zaļumu Smalcināšana
Nažu Asināšana

Nažu asināšana

Laika gaitā naži nolietojas, tādējādi zūd to asums. Lai nazis atgūtu asumu, to var uzasināt ar keramikas krūzes vai bļodiņas apakšējās daļas palīdzību. Keramikas trauka apakšējā daļā esošajam gredzenam ir ļoti līdzīga virsma kā vairumam asināšanas akmeņu, kas padara to par lielisku alternatīvu ierastajam nažu asinātājam.

Olas dzeltenuma un baltuma atdalīšana

Vai zini, kā visātrāk un ērtāk atdalīt olas dzeltenuma no baltuma? Sagatavo divas bļodiņas, trauku olu čaumalām un tīru, tukšu plastmasas pudeli. Pārsit olu uz pusēm un ielej bļodiņā, pēc tam paņem pudeli, nedaudz saspied to un pieliec pie olas dzeltenuma. Saspiestā pudele iztaisnosies un līdz ar gaisu pudelē ieslīdēs arī olas dzeltenums, kuru pēc tam var ērti pārlikt citā traukā.

Olu Atdalīšana
Citrusu Spiešana

Citrusu sulas spiešana

Lai izspiestu citrusu sulu, speciālās citrusu spiedes vietā vari izmantot virtuves knaibles – sagriez citronu vai laimu uz pusēm un saspied ar knaiblēm katru pusi virs bļodiņas. Šādā veidā no citrusaugļa ir iespējams iegūt vairāk sulas, nekā spiežot ar rokām.

Ķiršu attīrīšana no kauliņiem

Ja vēlies pagatavot kādu desertu ar ķiršiem, šis padoms būs īpaši noderīgs! Lai atbrīvotu ķiršus no kauliņiem, tev būs nepieciešama neliela virtuves piltuve. Novieto piltuvi ar cauruli uz augšu, uz caurules uzliec ķirsi un viegli piespied – ķirša kauliņš iekritīs piltuvē un tu iegūsi attīrītu ķirsi.

Ķiršu Kauliņu Izņemšana
Olu Griezēja Izmantošana

Olu griezēja daudzpusīgais pielietojums

Vai esi kādreiz prātojis, kā ērtāk un ātrāk sagriezt dažādus produktus smalkās šķēlēs? Protams, to var darīt ar nazi, taču tas tērē visai daudz laika un arī pacietības, tāpēc mēs iesakām kādu pavisam vienkāršu risinājumu – izmanto olu griezēju! Ar to var ērti sagriezt šķēlītēs ne tikai olas, bet arī augļus, mocarellas sieru, šampinjonus un citus produktus.

Konditorejas maisiņa alternatīva

Kūku un citu konditorejas izstrādājumu rotāšanai konditorejas maisiņa vietā var izmantot parastu celofāna maisiņu, kas ir tikpat ērts, taču krietni lētāks risinājums! Atliek vien nogriezt vienu maisiņa stūrīti, iepildīt pagatavoto krēmu un dekorēt jebkuru konditorejas izstrādājumu!

Pildījuma Maisiņa Izmantošana
Mīklas Rullēšana

Mīklas rullēšana

Gatavojot kādu konditorejas izstrādājumu, mīklas ruļļa vietā vari izmantot stikla pudeli! Ar to ir iespējams tikpat ērti izrullēt mīklu, atliek vien izmazgāt pudeli, rūpīgi nosusināt to un atbrīvot no etiķetēm. Pirms rullēšanas iesakām pārklāt mīklu ar cepamā papīra loksni, lai tā neliptu klāt pudelei!

Burku atvēršana

Burku vāciņu atvēršana nereti sagādā problēmas, jo ne vienmēr to ir iespējams paveikt tik ātri un veikli, kā gribētos. Ja tavā virtuvē ir virtuves cimds, kam ir silikona pārklājums vienā vai abās pusēs, iesakām nākamreiz pamēģināt ar tā palīdzību atvērt vāciņu – tas ir krietni vienkāršāk, ērtāk un ātrāk!

Burku Atvēršana

Vai jau pieteicies Gatavosim.lv jaunumu saņemšanai?

Aplūko mūsu rīkoto meistarklasi – Smūtiju pagatavošanas ABC. Nākot kopā ar draugu – lētāk. Gatavosim kopā!

Taču, ja vēlies atklāt jaunus gastronomiskos plašumus – piesakies Ceļojumam ar garšu! Šoreiz dosimies uz Itālijas Lazio reģionu, kā arī pavadīsim laiku Itālijas sirdī – Romā. Ieskaties mūsu pagāšajā braucienā uz Itāliju – Umbrijas reģionu.

  • gudra gatavošana
  • virtuves piederumi

Gatavosim.lv

Par Gatavosim.lv

Cilvēka diēta ir ikdienā veselīgs uzturs, kas dod enerģiju, bez pārēšanās, ar dažādību, ar garšu un baudu!

Līdz ar to Gatavosim.lv ir portāls, kurā dalīsimies ar dažādām receptēm, padomiem un interesantiem faktiem, kas padarītu ēst gatavošanu par nozīmīgu un izbaudāmu procesu ikviena dzīvē!

Seko mums Facebook!

Gatavosim.lv

Gatavosim.lv jaunumi

kategorijas

Citi Ēdieni

Citi Ēdieni

Deserti

Deserti

Pamatēdieni

Pamatēdieni

Salāti

Salāti

Uzkodas

Uzkodas

Zupas

Zupas

Reklāma

  • Kategorijas
    • Pamatēdieni
    • Salāti
    • Zupas
    • Uzkodas
    • Deserti
    • Dzērieni
    • Citi Ēdieni
    • Meklēt Pēc Produkta
  • Pasākumi
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Itālija
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Maldīvu salas
  • Meistarklases
    • Smūtiju pagatavošanas ABC
    • Veselīgās uzkodas ar Krippu krekeriem
  • Latvijas Garša
  • Virtuves padomi

Populārākās receptes

  • Čia sēklu pudiņš ar mangoČia sēklu pudiņš ar mango
  • Ātrā mājas soļankaĀtrā mājas soļanka
  • Skābeņu zupaSkābeņu zupa
  • Asā zupa meksikāņu gaumēAsā zupa meksikāņu gaumē
  • Truša gaļa pikantajā krējuma mērcēTruša gaļa pikantajā krējuma mērcē
  • Cūkgaļas cepetis ar garšaugiem un ķiplokuCūkgaļas cepetis ar garšaugiem un ķiploku
  • Krāsnī cepts ķirbis ar garšaugiemKrāsnī cepts ķirbis ar garšaugiem

Jaunākās ziņas

  • Konservēšana
  • Eļļas
  • Kulinārijas tūre gardēžiem uz saulaino Itāliju!
  • Ko ēdīsim rudenī?
  • Veselīgās uzkodas ar Krippu krekeriem

Reklāma

  • Lietošanas noteikumi
  • Privātuma politika
  • Par mums
  • Jaunumi e-pastā