https://gatavosim.lv
  • Kategorijas
    • Pamatēdieni
    • Salāti
    • Zupas
    • Uzkodas
    • Deserti
    • Dzērieni
    • Citi Ēdieni
    • Meklēt Pēc Produkta
  • Pasākumi
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Itālija
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Maldīvu salas
  • Meistarklases
    • Smūtiju pagatavošanas ABC
    • Veselīgās uzkodas ar Krippu krekeriem
  • Latvijas Garša
  • Virtuves padomi
  • Kategorijas
    • Pamatēdieni
    • Salāti
    • Zupas
    • Uzkodas
    • Deserti
    • Dzērieni
    • Citi Ēdieni
    • Meklēt Pēc Produkta
  • Pasākumi
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Itālija
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Maldīvu salas
  • Meistarklases
    • Smūtiju pagatavošanas ABC
    • Veselīgās uzkodas ar Krippu krekeriem
  • Latvijas Garša
  • Virtuves padomi
  • Sākums
  • Interesanti
  • Itālijas sirds – Lazio reģions
Publicēts Aug 5th, 2019
no Gatavosim.lv
Kategorijas
  • Interesanti
  • Virtuves padomi

Itālijas sirds - Lazio reģions

Lazio ir viens no divdesmit Itālijas reģioniem, kas atrodas valsts centrālajā daļā. Tas ir apdāvināts ar elpu aizraujošām dabas ainavām, slaveniem arhitektūras šedevriem, vēsturiskām pilsētiņām un burvīgu atmosfēru, taču reģiona lielākais lepnums ir Itālijas galvaspilsēta Roma.

Reģiona vizītkarte

Lazio ir centrālais Itālijas reģions ne tikai ģeogrāfiskā ziņā, bet arī tādēļ, ka tieši šeit atrodas Itālijas galvaspilsēta Roma, tomēr bez tās reģionā ir vēl četras burvīgas provinces – Frozinone, Latīna, Rieti un Viterbo. Reģionu apskalo Tirēnu jūra, bet cauri tam plūst Tibra jeb Tēvere, kas ir Itālijas otra garākā upe. Lazio pārsteidz ar savu daudzveidību, piedāvājot reģiona iedzīvotājiem un viesiem bezgalīgi daudz iespēju, kā pavadīt laiku – kāds labprātāk dodas uz Romu, iegrimstot pilsētas burzmā un baudot neatkārtojamu “mūžīgās pilsētas” atmosfēru, bet kāds cits priekšroku dod mierīgai un romantiskai atpūtai kādā no nelielajām Lazio pilsētiņām. Nav šaubu, ka šeit tiek piepildītas gluži vai katra ceļotāja vēlmes! Arī Lazio klimats ir piemērots ikvienam, jo ietver kā vasaras karstos, tā arī ziemas vēsos mēnešus.

Italijas Regioni

Ko apskatīt Lazio?

Lazio reģionu veido piecas provinces, un katru no tām raksturo unikāls šarms, kultūras dārgakmeņi un iedvesmojoša dabas bagātība. Atklāt un iepazīt Lazio ir gluži tāpat kā šķirstīt vēstures grāmatu – šis reģions glabā unikālas un patiesi iespaidīgas pagājušo laikmetu kultūrvēsturiskās liecības. Lazio reģionā atrodas četri objekti, kas ir iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Viens no tiem ir Romas vēsturiskais centrs, kas ietver sevī arī pasaules mazāko valsti Vatikānu, kā arī baziliku San Paolo Fuori le Mura. 

Lazio Roma

Netālu no Romas atrodas burvīga pilsētiņa Tivoli, kur var aplūkot antīko greznību un arhitektūras meistardarbus. Viens no šīs pilsētas lepnumiem ir imperatora Adriana villa, kas tika celta tālajā 2. gadsimtā, taču tur joprojām ir saglabājušās senās celtnes un skulptūras, kā arī plašie dārzi ar iespaidīgām ūdens strūklakām. Nav šaubu, ka ceļojums Itālijā nav iedomājams bez viesošanās Romā – leģendārajā pilsētā apskatāmi tādi pasaulslaveni apskates objekti kā Kolizejs, Trevi strūklaka, Siksta kapela, Panteons un daudzi citi. Savukārt Frozinones provinci raksturo tās ekoloģiskā vide, turklāt tieši šeit atrodas Itālijā slavena termālā kūrortpilsēta Fiuggi. Tik dažādas un unikālas ir Lazio provinces!

Itālija Trevi Strūklaka
Itālija Neptūna Strūklaka
Itālija Lazio Fiuggi

Lazio reģiona virtuve

Vienkārši, taču ļoti gardi – tā visbiežāk tiek raksturota Lazio reģiona virtuve. Pateicoties atrašanās vietai pie jūras, reģiona virtuvē populāras ir jūras veltes, bet tikpat iecienīti ir arī gaļas ēdieni, itāļu sieri, sēnes, kā arī anšovi un artišoki. Uzzini, kādi ēdieni ir īpaši iecienīti šajā reģionā!

Tradicionālie pamatēdieni:

Bucatini “all’amatriciana” – pasta ar mērci, pagatavotu no cūkas vaigiem, tomātiem un Pecorino (tradicionālais aitas piena siers).

Abbacchio “alla cacciatora” – jēra gaļas sautējums ar rozmarīnu, baltvīnu, anšoviem un čili.

Semolina gnocchi “alla romana” – klimpiņas itāļu gaumē jeb ņoki, ko gatavo no mannas, piena, sviesta un Parmezāna siera.

Spaghetti “alla puttanesca” – pasta ar olīvām un kaperiem.

Baccalà in guazzetto – panēta menca, gatavota pannā ar tomātu mērci, anšoviem, ciedru riekstiem un olīvām.

Itālija Lazio Pamatēdieni

Gardākie saldie ēdieni:

Maritozzo – Lazio tradicionālā saldā smalkmaizīte, klasiskajā variantā pildīta ar rozīnēm, apelsīnu mizas sukādēm un ciedru riekstiem vai valriekstiem.

Pangiallo – itāļu Ziemassvētku kēkss, kuru tradicionāli pasniedz Ziemas saulgriežu vakarā. Itāļi to sauc par dzelteno maizi, jo giallo itāļu valodā nozīmē “dzeltens”, bet pane – “maize”. To gatavo no dažādiem riekstiem, sukādēm un medus.

Amaretti Casperiani – ne tikai Itālijā, bet arī visā pasaulē iecienīti gaisīgie, kraukšķīgie cepumi. Klasiskos Amaretti gatavo no mandelēm, taču Amaretti Casperiani gatavošanā izmanto divus riekstu veidus – mandeles un lazdu riekstus.

Itālija Lazio Deserti

Iepazīsti Lazio reģiona burvību!

Nepalaid garām nākamo gastronomisko piedzīvojumu, šoreiz Lazio reģionā, kurā mēs meklēsim trifeles, baudīsim vietējo vīnu, gatavosim pastu un picu, kā arī iepazīsim pašu Romas sirdi uz retro velosipēda.

VAIRĀK PAR CEĻOJUMU

Lazio, Agriturismo Nociquerceto villā

15. - 22. septembrī

  • Ceļojums ar garšu
  • Itālija
  • Lazio

Gatavosim.lv

Par Gatavosim.lv

Cilvēka diēta ir ikdienā veselīgs uzturs, kas dod enerģiju, bez pārēšanās, ar dažādību, ar garšu un baudu!

Līdz ar to Gatavosim.lv ir portāls, kurā dalīsimies ar dažādām receptēm, padomiem un interesantiem faktiem, kas padarītu ēst gatavošanu par nozīmīgu un izbaudāmu procesu ikviena dzīvē!

Seko mums Facebook!

Gatavosim.lv

Gatavosim.lv jaunumi

kategorijas

Citi Ēdieni

Citi Ēdieni

Deserti

Deserti

Pamatēdieni

Pamatēdieni

Salāti

Salāti

Uzkodas

Uzkodas

Zupas

Zupas

Reklāma

  • Kategorijas
    • Pamatēdieni
    • Salāti
    • Zupas
    • Uzkodas
    • Deserti
    • Dzērieni
    • Citi Ēdieni
    • Meklēt Pēc Produkta
  • Pasākumi
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Itālija
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Maldīvu salas
  • Meistarklases
    • Smūtiju pagatavošanas ABC
    • Veselīgās uzkodas ar Krippu krekeriem
  • Latvijas Garša
  • Virtuves padomi

Populārākās receptes

  • Ātrā mājas soļankaĀtrā mājas soļanka
  • Čia sēklu pudiņš ar mangoČia sēklu pudiņš ar mango
  • Skābeņu zupaSkābeņu zupa
  • Truša gaļa pikantajā krējuma mērcēTruša gaļa pikantajā krējuma mērcē
  • Asā zupa meksikāņu gaumēAsā zupa meksikāņu gaumē
  • Cūkgaļas cepetis ar garšaugiem un ķiplokuCūkgaļas cepetis ar garšaugiem un ķiploku
  • Krāsnī cepts ķirbis ar garšaugiemKrāsnī cepts ķirbis ar garšaugiem

Jaunākās ziņas

  • Konservēšana
  • Eļļas
  • Kulinārijas tūre gardēžiem uz saulaino Itāliju!
  • Ko ēdīsim rudenī?
  • Veselīgās uzkodas ar Krippu krekeriem

Reklāma

  • Lietošanas noteikumi
  • Privātuma politika
  • Par mums
  • Jaunumi e-pastā