https://gatavosim.lv
  • Kategorijas
    • Pamatēdieni
    • Salāti
    • Zupas
    • Uzkodas
    • Deserti
    • Dzērieni
    • Citi Ēdieni
    • Meklēt Pēc Produkta
  • Pasākumi
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Itālija
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Maldīvu salas
  • Meistarklases
    • Smūtiju pagatavošanas ABC
    • Veselīgās uzkodas ar Krippu krekeriem
  • Latvijas Garša
  • Virtuves padomi
  • Kategorijas
    • Pamatēdieni
    • Salāti
    • Zupas
    • Uzkodas
    • Deserti
    • Dzērieni
    • Citi Ēdieni
    • Meklēt Pēc Produkta
  • Pasākumi
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Itālija
    • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Maldīvu salas
  • Meistarklases
    • Smūtiju pagatavošanas ABC
    • Veselīgās uzkodas ar Krippu krekeriem
  • Latvijas Garša
  • Virtuves padomi

Pica ar salami un mocarellas sieru

  • Pamatēdieni
Gatavošanas laiks 20 min.

Pica ar šķiņķi, ananāsiem un šampinjoniem

  • Pamatēdieni
Gatavošanas laiks 60 min.

Zilā panna kotta

  • Deserti
Gatavošanas laiks 15 min.

‘’Caprese’’ pildīta portabello sēne

  • Citi Ēdieni
  • Salāti
Gatavošanas laiks 65 min.

    Garneļu un avokado salāti

    • Salāti
    Gatavošanas laiks 25 min.

    Minestrone

    • Zupas
    Gatavošanas laiks 90 min.

    Vitello Tonnato

    • Citi Ēdieni
    • Uzkodas
    Gatavošanas laiks 180 min.
    • Sākums
    • Interesanti
    • Itāļu virtuves kultūra un tradīcijas
    Publicēts Jūl 31st, 2019
    no Gatavosim.lv
    Kategorijas
    • Interesanti
    • Virtuves padomi

    Itāļu virtuves kultūra un tradīcijas

    Lēnas Maltītes

    Itālija ir romantiska un skaista valsts ar neskaitāmi daudz vietām, ko apmeklēt un redzēt, piemēram, slīpais pizas tornis un pasakainā Venēcija, bet lai izbaudītu Itālijas burvību pilnībā, ir jāiepazīstās ar itāļu virtuvi. Ēdienam ir ļoti liela nozīme Itālijas kultūrā un šī iemesla dēļ mums visiem ir iespēja Itāliju ne tikai apskatīt, bet arī izgaršot. Lūk, daži interesanti fakti par itāļu ēdieniem un kultūru.

    Lēnas maltītes

    Lai pilnībā saprastu un izbaudītu itāļu virtuves burvību, mums ir jāņem vērā ne tikai pašie ēdieni, bet arī ēdienreižu struktūra. Itālijā maltītei ir nesteidzīga notikumu secība, ēdieni tiek pasniegti pa vienam un uz atsevišķiem traukiem, un katrs ēdiens tiek pasniegts atbilstošā secībā. Maltītes rit ļoti mierīgā noskaņā, jo tas ir process, ko itāļi izbauda, steidzīgums itāļu virtuvē tiek uzskatīts par nepieklājības pazīmi. Vairākiem cilvēkiem ilgas maltītes var likties garlaicīgas, taču itāļiem tās ir baudpilna un svarīga dienas sastāvdaļa.

    Itāļu Pica
    Italijas Regioni

    Dažādas garšas, dažādos reģionos

    Itālija ir sadalīta vairākos reģionos un katrā reģionā ir atrodami īpaši ēdieni, sastāvdaļas un gatavošanas metodes. Ceļojot pa Itāliju ir iespējams nogaršot vienu un to pašu ēdienu, bet dažādos izpildījumos. Lai gan itāļu virtuve ir tik daudzveidīga, tajā ir arī savi “likumi”, kurus ievēro visā valstī, piemēram, itāļi nekad nepasniedz sieru kopā ar jūras veltēm, un citronus kopā ar tomātu mērci.

    Maigā pasta

    Itāļi pastu gatavo paši, tāpēc tā ir kas vairāk nekā parasts ēdiens. Pastas gatavošana ir daudzu ģimeņu sena tradīcija, kura joprojām vieno cilvēkus. Šajā procesā var pilnībā izbaudīt Itālijas garšu spektru, katras nūdeles atsevišķa pagatavošana ir vienkārsš un māksliniecisks process. Tiek izmantotas senas, tradicionālas receptes, bez kurām itāļu kultūra būtu nepilnīga.

    Izmēģini pagatavot pastu arī pats! Seko šajai receptei!

    Maiga Itāļu Pasta
    Canoli

    Saldais Canoli

    Šis bagātīgais konditorijas izstrādājums parasti tiek pasniegts kā saldais ēdiens bērniem. Canoli ir kraukšķīgas caurulītes ar krēma pildījumu, kas parasti ir taisīts no rikotas siera, krēmsiera, vai citiem saldajiem formaggi sieriem. Var pievienot arī citus sierus, šokolādi un augļus. Canoli ir populārs visā pasaulē, kā arī tiek uzskatīts par vienu no Sicīlijas ēdiena vizītkartēm. Aplūko recepti šeit un sāc eksperimentēt ar sev tīkamām garšām!

    Atvēsinošais gelato

    Ja tev garšo klasiskais saldējums, tev noteikti patiks gelato. Šis saldētais gardums lieliski atspoguļo itāļu dzīvesveidu, tas ir krēmīgs un tā tekstūra ir ļoti bagātīga. Gelato pamatā ir piens un cukurs. Atšķirībā no saldējuma, gelato satur mazāk cukuru un gaisu, kas padara gelato ļoti krēmīgu.

    Itāļu Gelato
    Itāļu Kafija

    Kafija

    Jebkurā citā valstī kafija ir parasts dzēriens, kuru iekļaujam savā rīta rutīnā. Itālijā kafija ir kas vairāk, tā ir daļa no dienas. Ārzemnieki Itālijā iemācās novērtēt kafiju, redzot kā vietējie iedzīvotāji izbauda katru malku. 

    • Itāļi parasti izvēlas dzert kafiju ar pienu tikai no rītiem.
    • Vārds latte no itāļu valodas tulkojot ir piens, tāpēc, pirms pasūtīt tasi lattes, pārliecinies, vai neesi pasūtījis glāzi karsta piena!
    • Itāļi nedzer kafiju pie pusdienu maltītes.
    • Pasūtot caffe, itāļi parasti saprot, ka vēlies tasīti espresso, cappuccino – espresso ar nelielu daudzumu piena, caffe corretto – espresso, kam visbiežāk klāt pievienots konjaks, bet caffe shakerato – espresso ar ledus gabaliņiem un sīrupu.
    • Kafiju bieži pasniedz kopā ar glāzi ūdens.
    • Kafejnīcās un bāros nav daudz galdiņu, tāpēc, ka itāļi, galvenokārt, ienāk, lai ātri izdzertu savu espresso un turpinātu iesākto dienu.

    Pica

    Leģendāros stāstus par pašmāju pastas gatavošanu var salīdzināt tikai ar picu. Dažādu pīrāgu gatavošana ir iesakņojusies itāļu kultūrā un tiek uzskatīta par tradīciju. Par spīti tam, ir viens pīrāgs, kurš atšķiras no visiem pārējiem – šo pīrāgu dēvē par picu! Lūk, tikai dažas no iemīļotākajām garšām: tomātu, baklažānu, prošuto, zilā siera, mocarellas. Pica ir tik lieliska, jo to ir iespējams pagatavot neskaitāmos veidos.

    Itāļu Picas
    Caprese Salāti

    Caprese salāti

    Šie atsvaidzinošie, vienkāršie salāti sevī iekļauj visu, kas raksturo itāļu virtuvi. Šos salātus bieži pasniedz kopā ar citiem klasiskiem itāļu ēdieniem, piemēram, pastu un maizi. Šie salāti sastāv no olīveļļas, tomātiem, bazilika un mocarellas siera. Šīs klasiskās itāļu ēdiena sastāvdaļas var atrast arī labi zināmājā “Margarita” pica.

    Lūk, lieliska caprese salātu recepte ar interesantu pavērsienu.

    Sicīlijas jūras veltes

    Svaiga zivs no Sicīlijas krastiem ir kaut kas tāds, kas būtu jāpamēģina katram. Itālijai ir raksturīgi zvejnieku tirdziņi uz ielām un tas ir labi saprotams, jo Itālija ir mājas vairākām gardām jūras veltēm. Tajos iespējams nopirkt ne tikai dažādas zivis, bet arī gliemenes, kalmārus un garneles.

    Itāļu Zivis
    _MG_3257

    Kas piedzīvots pagājušajā ceļojumā?

    Itālija ir zeme gastronomisko iemaņu atklāšanai un trenēšanai, savukārt Umbrija ir īpašs reģions starp Toskānu, Lacio un Marki. Tas ir vienīgais reģions Itālijā, kuram nav pieejas jūrai un robeža ar ārvalstīm. Iespējams, tieši tādēļ Umbrija kādu laiku bija tūristu neievērota, bet tas nemaz nav slikti, jo tur paveras īsta paradīze gardēžiem – gan gastronomijas, gan dzīves baudītājiem.

    VAIRĀK PAR UMBRIJAS CEĻOJUMU

    Izbaudi īstus garšas svētkus!

    Nepalaid garām nākamo gastronomisko piedzīvojumu, šoreiz Lazio reģionā, kurā mēs meklēsim trifeles, baudīsim vietējo vīnu, gatavosim pastu un picu, kā arī iepazīsim pašu Romas sirdi uz retro velosipēda.

    VAIRĀK PAR CEĻOJUMU

    Lazio, Agriturismo Nociquerceto villā

    15. - 22. septembrī

    • Ceļojums ar garšu
    • Itālija

    Gatavosim.lv

    Par Gatavosim.lv

    Cilvēka diēta ir ikdienā veselīgs uzturs, kas dod enerģiju, bez pārēšanās, ar dažādību, ar garšu un baudu!

    Līdz ar to Gatavosim.lv ir portāls, kurā dalīsimies ar dažādām receptēm, padomiem un interesantiem faktiem, kas padarītu ēst gatavošanu par nozīmīgu un izbaudāmu procesu ikviena dzīvē!

    Seko mums Facebook!

    Gatavosim.lv

    Gatavosim.lv jaunumi

    kategorijas

    Citi Ēdieni

    Citi Ēdieni

    Deserti

    Deserti

    Pamatēdieni

    Pamatēdieni

    Salāti

    Salāti

    Uzkodas

    Uzkodas

    Zupas

    Zupas

    Reklāma

    • Kategorijas
      • Pamatēdieni
      • Salāti
      • Zupas
      • Uzkodas
      • Deserti
      • Dzērieni
      • Citi Ēdieni
      • Meklēt Pēc Produkta
    • Pasākumi
      • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Itālija
      • Garša. Izaugsme. Piedzīvojums. Maldīvu salas
    • Meistarklases
      • Smūtiju pagatavošanas ABC
      • Veselīgās uzkodas ar Krippu krekeriem
    • Latvijas Garša
    • Virtuves padomi

    Populārākās receptes

    • Ātrā mājas soļankaĀtrā mājas soļanka
    • Čia sēklu pudiņš ar mangoČia sēklu pudiņš ar mango
    • Skābeņu zupaSkābeņu zupa
    • Truša gaļa pikantajā krējuma mērcēTruša gaļa pikantajā krējuma mērcē
    • Asā zupa meksikāņu gaumēAsā zupa meksikāņu gaumē
    • Cūkgaļas cepetis ar garšaugiem un ķiplokuCūkgaļas cepetis ar garšaugiem un ķiploku
    • Krāsnī cepts ķirbis ar garšaugiemKrāsnī cepts ķirbis ar garšaugiem

    Jaunākās ziņas

    • Konservēšana
    • Eļļas
    • Kulinārijas tūre gardēžiem uz saulaino Itāliju!
    • Ko ēdīsim rudenī?
    • Veselīgās uzkodas ar Krippu krekeriem

    Reklāma

    • Lietošanas noteikumi
    • Privātuma politika
    • Par mums
    • Jaunumi e-pastā