Vīns ar Saules garšu
Ar neparastām garšām pieliets no Latvijas ogām un augļiem gatavots mājas vīns- tas ir uzņēmēja un vīndara Raita Maciņa jājamzirdziņš, kurš ar neparastu aizrautību un entuziasmu jau vairākus gadus darbojas Salaspilī.
“Saules veltes” ir mājas vīna darītava, kas īpaši pielāgota vīna darīšanai mājas apstākļos. Pagrabā notiek augļu un ogu pirmapstrāde, sulas spiešana, raudzēšana un izturēšana vismaz gadu. Tā kā mūsu dārza ogām un augļiem salīdzinot ar tradicionālo vīnogu ir liels skābums un maz cukura, atrast īsto sabalansēto garšu eso liels izaicinājums un Raitim tas ir izdevies!
Sainieks no dažādām ogām un augļiem gatavo daudzveidīgus vīnus ar maigu un reizē bagātīgu garšu- sākot no pussausiem, līdz pat saldiem, aromātiskiem un piesātinātiem vīniem. Saimnieka vīnu klāstā atrodami rabarberu, aroniju, pieneņu, ziemas ābolu, ērkšķogu, jāņogu, upeņu, pīlādžu un pat bērzu sulas vīni, kā arī liķieri un degvīns.
Kā stāsta saimnieks, gaume mums katram ir sava, viens par labāku atzīst sausāku, cits saldāku un tas ir iemesls, kāpēc tik dažāds piedāvājuma klāsts. Interesanti, ka arī dažādās Latvijas pusēs esot dažāda gaume- vidzemnieki un Zemgalē dzīvojošie par labāku atzīst pussausu vīnu, savukārt Latgalē iemīļotākie esot saldie vīni.
Tāpēc, ja esi Salaspils tuvumā, noteikti iesakām atrast brīdi un apciemot “Saules Veltes” vīna darītavu ar garantiju, ka diena būs izdevusies!