Kulinārijas tūre gardēžiem uz saulaino Itāliju!

Brīnišķīga daba, karstasinīgs temperaments un izsmalcinātā virtuve – tās ir trīs lietas, kuras raksturo Itāliju un pašus itāļus. Šī saulainā zeme ar īpašo gatavošanas kultūru ļāvusi itāļiem jau gadiem ilgi baudīt patiesi bagātīgus, no dabīgas vides nākušus produktus, un pārstāvēt visā pasaulē plaši atpazīstamus ēdienus.

Izbaudi īstus garšas svētkus!

Šis būs īpašs brauciens, jo garšosim īstus itāļu gardumus, iemācīsimies tos pagatavot paši, baudīsim elpu aizraujošus dabas skatus, dzersim izcilu vīnu, atpūtīsimies un uzkrāsim enerģiju.

Lazio, Agriturismo Nociquerceto villā

15. - 21. septembrī

Romā

22. septembrī

Ko mēs darīsim?

Picas

CEPSIM PICAS

Pasta

GATAVOSIM PASTU

Vins

IZGARŠOSIM VĪNU

Trifeles

MEKLĒSIM TRIFELES

Deserti

VEIDOSIM DESERTUS

Roma

BAUDĪSIM ROMU

Gatavosim tradicionālo itāļu picu

Itāļi ir slaveni ar picu gatavošanas meistarību un praksi. Sākotnēji pica ir bijusi tikai maize, kas apslacīta ar eļļu un garšaugiem. Mūsdienās picu gatavošanas tradīcijas ir apaugušas ar dažādām niansēm un produktu papildinājumiem. Arī mums būs iespēja piedalīties un pašiem tās gatavot un, protams, degustēt pagatavoto. Picas garšu burvību mums atklās itāļu šefpavārs, daloties ar saviem noslēpumiem un padarot šo procesu par īstu garšas baudījumu.

Gatavosim picas
Pasta

Darbosimies pastas gatavošanas meistarklasē

Pasta ir ēdiens, kas simbolizē un lielākajai daļai asociējas tieši ar Itāliju. To var pagatavot vairāk kā 300 dažādās formās un no visdažādākajiem produktiem. Itālijā pastas veidi katrā reģionā tiek saukti citādi. Sākotnēji tas bijis zemnieku ēdiens, bet vēlāk, uzlabojot pastas gatavošanas mākslu, kļuvis par turīgu ģimeņu iecienītu mielastu. Uzzināsim, kā pareizi pagatavot pastu, ar kādām piedevām to vislabāk pasniegt un kā padarīt gatavošanas procesu par īstiem svētkiem, kurus pavadīt kopā ar saviem tuvākajiem!

Profesionāla itāļu pavāra pavadībā gatavosim tradicionālo itāļu kūku un itāļu tradicionālo Tozzetti

Itāļu tradicionālā kūka ir neiztrūkstošs gardums katrā itāļu virtuvē. Karsts kakao, kafija vai liķieris ir īstā piedeva šim desertam. Mums būs iespēja iemācīties pagatavot īpašo kūku, kuras recepti vedīsim mājās un vēlāk dalīsimies ar draugiem.

Tozzetti gatavošanas meistarklasē uzzināsim šo cepumu gatavošanas noslēpumus un nozīmīgākās detaļas. Iemērkti vīnā, tie itāļiem ir īpašs gardums, ko pasniedz lielākoties svētkos. Uzzināsim, ar ko atšķiras tā gatavošana dažādos Itālijas reģionos un atradīsim sev visatbilstošākās garšas.

Kas raksturīgs šai kūkai?

Kūkas galvenās sastāvdaļas - mandeles un burkāni!

Kas ir Tozzetti?

Visbiežāk - mandeļu un lazdu riekstu cepumi, kas raksturīgi tieši Lazio reģionam!

Izgaršosim Vīnus

Viesosimies vīna darītavās

Katram būs iespēja nobaudīt Itālijas lielāko bagātību- vīnu, kas izcili papildina itāļu ēdienus. To baudīšana nav iespējama bez īpašā Itālijas vīna dārzu šarma. Viesosimies vietējo vīna darītāju paradīzē. Degustēsim vīnu, iepazīsim tā darīšanas procesu un garšu burvību sirsnīgā vīna darītāju kompānijā.

Dosimies “Trifeļu medībās”

Trifele ir izsmalcinātākā delikatese pasaulē. To nevar ne vārīt, ne cept, ne izaudzēt mākslīgi. Trifeļu medībās dosimies kopā ar īpaši apmācītiem suņiem, baudīsim trifeļu tik ļoti atšķirīgo smaržu un garšu. Šis būs īsts garšu ceļojums pavisam autentiskā vidē. Mēs iemācīsimies pagatavot šo delikatesi atbilstoši augstas klases kulinārijas tradīcijām. Tā būs pieredze, kuru neviens Tev nevarēs atņemt!

Kas ir trifeles?

Reta sēna, kas aug zem zemes. Tām ir dažādas šķirnas un 80% no visām tiek atrastas tieši Eiropā!

Kā mēs tās meklēsim?

Meklējumos mums palīdzēs vairāki suņi. Meklēšanas process ir viens no faktoriem kāpēc trifeles ir dārgas.

RomasGarsa

Izbaudīsim Romas īpašās garšas

Baudīsim Romas vēstures elpu un kulinārijas brīnumu demonstrācijas. Šī vēsturiski bagātā pilsēta ir izsenis slavena ar savām mazajām, romantikas apvītajām ieliņām, strūklakām, īpašo šarmu, mozaīku mākslinieku šedevriem un gardēžu brīnumiem. Tos baudīsim arī mēs. Kopīgi dosimies iepazīt šīs romantiskās pilsētas apslēptākās gardēžu tikšanās vietas.

Dosimies braucienā ar retro velosipēdiem!

Izmanto iespēju doties izbraucienā ar retro velosipēdu un baudīt tradicionālos ēdienus pašā Romas sirdī! Gandrīz sešu stundu ilgajā izbraucienā Tev būs iespēja iepazīties ar profesionālu gidu un kulinārijas ekspertu, kurš parādīs pašas lieliskākās vietas! Baudīsim vietējo kafiju, picu, iepazīsim tūristiem apslēptu vietu – vietējo tirgu, kur būs iespēja nobaudīt pastu, vīnu, kā arī  vietējos augļus. Tūres nobeigumā katrs varēs našķoties ar mājās gatavotu gelato.

RetroRitenisItalija

Kur mēs dzīvosim?

Lazio ir Itālijas sirds un Rietumu civilizācijas, kā arī kristīgās kultūras šūpulis, zaļu pauguru, mazu celiņu, ezeru un daudz dažādu mītu apvīts reģions, kur ir iespēja baudīt brīnišķīgus kalnus, nogāzes un iespaidīgus horizontus virs nelielām itāļu pilsētiņām. Rudens mēneši ir kā radīti vīna, olīvu, eļļu un citu vietējo velšu baudīšanai.

Mēs dzīvosim brīnišķīgā lauku burvības, olīvkoku ieskautā itāļu villā Agriturismo Nociquerceto, plunčāsimies baseinā un izbaudīsim īstu itāļu romantiku pavisam netālu no Romas.

Ceļojumu organizē :

id223 - 49

Antra Boitmane

lektore un veselīga dzīvesveida entuziaste

Antrai ir liela pieredze pasākumu organizēšanā un dažādu braucienu vadīšanā. Viņa jau iepriekš ir vadījusi neskaitāmas nometnes studijas “Egomāne” sievietēm dažādās pasaules vietās. Visspilgtākais atmiņā paliekošais brauciens līdz šim ir Maldīvu salas. Ar Antru ir viegli saprasties – sirsnīgs smaids un mirdzums acīs par kāri pēc kārtējiem piedzīvojumiem. Šādu ceļojumu biedru vēlētos ikkatrs.

Šobrīd Antra ir nolēmusi vairāk pievērsties savai sirdslietai – kulinārijai, un kopā ar citiem līdzīgi domājošiem gardēžiem ir gatava mācīties Itālijas tradicionālo ēdienu receptes, galda kultūru, kā arī baudīt visdažādāko garšu buķeti.

Ēst gatavošana, dažādu kultūru iepazīšana caur kulinārijas prizmu ir mana sirdslieta, ar kuru vēlos aizraut arī citus!

Kopīgi ar līdzīgi domājošiem gardēžiem šoreiz dosimies iepazīt Itāliju! Braucienā apgūsim gatavošanas prasmes, satiksim jaunus draugus, kopīgi baudīsim Itālijas vīna dārzu burvību! Un kad tad, ja ne rudenī, jo tieši tad Itālijā nogatavojas vīnogas, ir atrodamas visgardākās olīves, eļļas un sieri!

Redzēt, iepazīt, uzzināt, izbaudīt un atgriezties ikdienas gaitās ar jaunu enerģijas devu, to novēlu katram!

_MG_3257

Kas piedzīvots pagājušajā ceļojumā?

Itālija ir zeme gastronomisko iemaņu atklāšanai un trenēšanai, savukārt Umbrija ir īpašs reģions starp Toskānu, Lacio un Marki. Tas ir vienīgais reģions Itālijā, kuram nav pieejas jūrai un robeža ar ārvalstīm. Iespējams, tieši tādēļ Umbrija kādu laiku bija tūristu neievērota, bet tas nemaz nav slikti, jo tur paveras īsta paradīze gardēžiem – gan gastronomijas, gan dzīves baudītājiem.

PIETEIKŠANĀS BEIGUSIES!

Seko līdzi Gatavosim.lv jaunumiem, lai uzzināti par nākamajiem pasākumiem un kulinārijas aktualitātēm!

Aizpildi dalības pieteikumu, lai uzzinātu vairāk
Mēs ar Tevi sazināsimies 24 stundu laikā!

Dalības maksā iekļauts:

BrokastisUnVakarinas

BROKASTIS UN VAKARIŅAS

Gultasvieta

NAKTSMĪTNES VILLĀ 6 VAKARIEM

Meistarklase

DEGUSTĀCIJAS UN MEISTARKLASES

EkskursijaRoma

NAKTSMĪTNES ROMĀ 1 VAKARAM

Transports

TRANSPORTS AKTIVITĀŠU IETVAROS

Ekskursijas

EKSKURSIJAS UN KULINĀRIJAS TŪRES

Papildus izmaksas:

Apdrosinasana

APDROŠINĀŠANA

Aviolidojums

AVIOLIDOJUMS

Ja nepieciešams, mēs bez papildu maksas Tev palīdzēsim piemeklēt izdevīgākos lidojumu risinājumus!

PapildusEkskursijas

PAPILDUS EKSKURSIJAS

Jautājumu gadījumā sazinies ar mums!