Produkti
- 250 g Lazdu rieksti
- 10 ēdk. Baltais cukurs
- 3 Vistu ola(s)baltumi
- Pēc garšas Vaniļas ekstrakts
- Šķipsniņa Sāls
Apraksts
Amaretti cepumu izcelsmes vieta ir Venēcija, taču itāļi tos ir iemīļojuši tik ļoti, ka nu jau gandrīz katrs reģions ir radījis savu recepti, nedaudz pamainot sastāvdaļas un to proporcijas. Šoreiz piedāvājam pagatavot Amaretti Casperiani – šī recepte nāk no neliela ciemata Casperio, kas atrodas Itālijas centrālajā reģionā Lazio.
Soļi
1 Paveikts | Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160'C. Cepešpannā ieklāj cepampapīru. |
2 Paveikts | Blenderī vai virtuves kombainā ļoti smalki sasmalcina riekstus ar cukuru. Līdz tiek iegūta miltiem līdzīga konsistence, sasmalcinātos riekstus ar cukuru pārliek lielākā traukā. |
3 Paveikts | Citā traukā ar mikseri sakuļ olu baltumus stingrās putās, pievieno šķipsnu sāls. Saputotos olas baltumus lēnām iecilā riekstu masā. Pievieno vaniļas ekstraktu. |
4 Paveikts | Veido nelielus cepumus un izvieto tos uz cepampapīra, atstājot apmēram 5 cm attālumu starp cepumiem. |
5 Paveikts | Cep cepeškrāsnī 25-30 minūtes, līdz cepumi iegūst zeltainu nokrāsu. Kad cepumi ir gatavi, tos atvēsina un pasniedz. |