0 0
Amaretti Casperiani

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
250 g Lazdu rieksti
10 ēdk. Baltais cukurs
3 Vistu ola(s) baltumi
Pēc garšas Vaniļas ekstrakts
Šķipsniņa Sāls

Amaretti Casperiani

  • 120 min.
  • Porcijas 10
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Amaretti cepumu izcelsmes vieta ir Venēcija, taču itāļi tos ir iemīļojuši tik ļoti, ka nu jau gandrīz katrs reģions ir radījis savu recepti, nedaudz pamainot sastāvdaļas un to proporcijas. Šoreiz piedāvājam pagatavot Amaretti Casperiani – šī recepte nāk no neliela ciemata Casperio, kas atrodas Itālijas centrālajā reģionā Lazio.

Soļi

1
Paveikts

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160'C. Cepešpannā ieklāj cepampapīru.

2
Paveikts

Blenderī vai virtuves kombainā ļoti smalki sasmalcina riekstus ar cukuru. Līdz tiek iegūta miltiem līdzīga konsistence, sasmalcinātos riekstus ar cukuru pārliek lielākā traukā.

3
Paveikts

Citā traukā ar mikseri sakuļ olu baltumus stingrās putās, pievieno šķipsnu sāls. Saputotos olas baltumus lēnām iecilā riekstu masā. Pievieno vaniļas ekstraktu.

4
Paveikts

Veido nelielus cepumus un izvieto tos uz cepampapīra, atstājot apmēram 5 cm attālumu starp cepumiem.

5
Paveikts

Cep cepeškrāsnī 25-30 minūtes, līdz cepumi iegūst zeltainu nokrāsu. Kad cepumi ir gatavi, tos atvēsina un pasniedz.

Antra

iepriekšējais
Gardais šokolādes braunijs
nākamais
Ķirbju zupa taizemiešu gaumē
iepriekšējais
Gardais šokolādes braunijs
nākamais
Ķirbju zupa taizemiešu gaumē