Produkti
-
Kūkas pamatnei
-
100 g Melnā šokolāde
-
2 tējk. Vanilīna cukurs
-
200 g Kviešu milti
-
2 Vistu ola(s)
-
300 g Cukurs
-
2 tējk. Cepampulveris
-
300 ml Piens
-
100 g SviestsSviestam jābūt mīkstam
-
Šokolādes glazūrai
-
1 Vistu ola(s)
-
150 g Cukurs
-
1 tējk. Vanilīna cukurs
-
50 g Melnā šokolāde
-
50 g Sviests
Apraksts
Šī kūka tiešām ir no šokolādes. Gan iekšpusē, gan ārpusē! Tiem, kas labprāt mielojas ar šo kārumu, noteikti garšos. Kūka ir vienkārši pagatavojama, tāpēc būs lieliski piemērota arī iesācējiem. Kūkai būs nepieciešama kūkas forma 28 cm diametrā.
Soļi
1
Paveikts
|
Kūkas gatavošanaSviestu sakuļ kopā ar cukuru un vaniļas cukuru. |
2
Paveikts
|
Pievieno vienu pēc otras abas olas un sakuļ. |
3
Paveikts
|
Tālāk kausē šokolādi. Šokolādi sadrupina gabaliņos un liek karsta ūdens peldē. To dara tā – katliņā ielej ūdenu, ievieto bļodiņu, lai tās dibens peldētu ūdenī un bļodiņā liek šokolādi. Ūdeni nepieciešams karsēt tik ilgi, kamēr bļodiņā šokolāde ir izkususi. Jāuzmanās, lai šokolāde nepiedeg. Kad šokolāde izkususi, iemaisām to iepriekš gatavotajā sviesta, cukura un olu masā. |
4
Paveikts
|
Miltus samaisa ar cepampulveri, izsijā un pārmaiņus ar pienu iejauc mīklā |
5
Paveikts
|
Visu šo sagatavoto masu pilda ietaukotā kūkas formā, kuras diametrs ir 28 cm. |
6
Paveikts
|
Kūkas formu liek cepeškrāsnī, kura pirms tam uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cep apmēram 60 min. Kad kūka izcepusies, to ņem ārā no cepeškrāsns, kūku brīdi patur formā, tad liek uz šķīvja un atdzesē. |
7
Paveikts
|
Glazūras gatavošanaKatliņā izkausē sviestu un šokolādi. Katliņu noņem no uguns, iemaisa cukuru un vaniļas cukuru. |
8
Paveikts
|
Kūkas sagatavošanaAr glazūru apziež kūku. Kūkai uzber šokolādes skaidiņas un ļauj glazūrai nožūt. |