Produkti
- 500 ml Mandeļu piens
- 2 ēd.k. Grieķu jogurts
- 200 g Arbūzs(i)
- 300 g Zemenessvaigas vai saldētas
- 300 g Avenes
Apraksts
🍉 Arbūza mīkstums satur 90% ūdens, 6% cukura (galvenokārt fruktozi), līdz 0.7% olbaltumvielu, 0.1% tauku, līdz 0.5% šķiedrvielu, pektīnvielas, vitamīnus C, A, B1, B2, PP. Tajā ir daudz folijskābes, kālija un magnija sāļu, kalcija, dzelzs, mangāna.
Arbūzs satur aptuveni 90% ūdens. Taču šis ūdens ir īpašs. Arbūzu sula ir dzīvs, organisks ūdens, kas dod daudz organismam nepieciešamu vielu, izvada no tā toksīnus un ārstē.
200 g arbūza mīkstuma pilnībā nodrošina folijskābes nepieciešamo fizioloģisko devu organismā. Folijskābes nepieciešamība strauji pieaug pēc ilgstošas antibiotiku lietošanas, pie hroniskām zarnu trakta slimībām, aknu un asins slimībām. Šīs skābes trūkums organismā noved pie anēmijas.
🍓 100 grami zemeņu satur 100% no dienā nepieciešamās C vitamīna devas pieaugušajiem. Zemenes satur daudz bioloģiski aktīvo vielu flavanoīdu, īpaši kvercetīnu un kemferolu, kas palīdz stiprināt asinsvadu sieniņas. Zemenēs esošais dzelzs labāk uzsūksies pateicoties tajās esošajam C vitamīnam, tāpēc būs veselīgas grūtniecēm, maziem bēŗniem un aktīva dzīvesveida cienītājiem.
Zemenes satur arī balastvielas, kas samazina kaitīgo vielu uzsūkšanos zarnu traktā, uzlabo gremošanas procesus, veicina zarnu trakta darbību, palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs un palīdz regulēt cukura līmeni asinīs.
Zemenes satur arī elagskābi (kas atrodama arī avenēs, mellenēs, dzērvenēs un ķiršos), kas darbojas kā savācējs uz vēzi izraisošiem kancerogēniem savienojumiem, saista un neitralizē kancerogēnās vielas, kā arī un neļauj tām saistīties ar šūnas DNS.
Soļi
1 Paveikts | Produktu sagatavošanaArbūzu sagriež mazākos gabalos, ogas ieliek tādas pašas. |
2 Paveikts | SablenderēšanaVisu ievieto blenderī un sablenderē. |