Produkti
- 1/2 glāze Augu eļļaBez smaržas, un kas dzesēšanas laikā paliek šķidra
- 1/3 glāze Augļu sulaSulai jābūt "tīrai", svaigai
- 1/4 tējk. Agara-agara pulveris
Apraksts
Šajā augļu sulas kaviāra receptē izmantotais agars ir želatīns uz jūras aļģu bāzes, ko izmanto, lai sabiezētu jogurtu, kas nesatur piena produktus. To var izmantot, lai pagatavotu lielisku želeju. Receptes autors bija iztēlojies šo unikālo tekstūru, mazas sulas – želejas lodītes, kas viegli baudāmas un arī skaisti izskatās, tās nosaukdams par augļu sulas kaviāru.
Soļi
1 Paveikts | Ielej eļļu garā stikla glāzē vai burciņā un atdzesē (eļļai jābūt aukstai). |
2 Paveikts | Ļoti mazā katliņā uzvāra sulu un agara pulveri. Samazina vārīšanās temperatūru un tad vāra 1-2 minūtes līdz agara pulveris ir izšķīdis. |
3 Paveikts | Ļauj atdzist 3-5 minūtes. |
4 Paveikts | Kamēr maisījums vēl karsts, paņem konditorejas šprici un iepilda tajā sulas-agara maisījumu. |
5 Paveikts | No konditorejas šprices pilieniņu veidā maisījumu pilda aukstajā eļļas glāzē. Izveidosies kaviāra lodītes, kas nogrims uz leju. |
6 Paveikts | Pēc tam šīs lodītes izsijā caur sietu, lejot ārā eļļu. |
7 Paveikts | Lai kaviārs saglabātos ilgāk, to ieliek ūdenī, līdz ēdiena pasniegšanai. |