0 0
Bagātīgais šokolādes gelato

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
720 ml Piens
100 g Baltais cukurs
6 Vistu ola(s) Dzeltenumi
170 g Melnā šokolāde
Dekorēšanai Kakao pulveris

Bagātīgais šokolādes gelato

  • 40 min. + saldēšana
  • Porcijas 6
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Kaut arī šķietami standarts, šokolādes gelato nevienu neatstāj vienaldzīgu. Tas burvīgi kūst uz mēles un rodas vēlme nobaudīt vēl. Šokolādes gelato ir paradīze uz zemes ikvienam šokolādes mīlētājam.

Soļi

1
Paveikts

Katlā viegli sakuļ olas dzeltenumus, klāt pievieno pusi no receptei nepieciešamā piena daudzuma (310 ml) un cukuru. Nepārtraukti maisot, karsē uz lēnas uguns, līdz masa sabiezē.

2
Paveikts

Kad masa ir sabiezējusi, katlu noņem no uguns un lēnām pievieno atlikušo piena daudzumu un pusi no nepieciešamā šokolādes daudzuma. Šokolādi iepriekš sasmalcina. Maisa, kamēr masa iegūst vienmērīgu konsistenci.

3
Paveikts

Iegūto masu atvēsina, ievietojot to ledusskapī.

4
Paveikts

Atlikušo sasmalcinātās šokolādes daudzumu pievieno atdzisušajai masai. Kārtīgi apmaisa.

5
Paveikts

Ja tiek lietota saldējuma pagatavošanas ierīce, tad tālākās darbības jāveic saskaņā ar ierīces instrukciju. Ja ierīce netiek izmantota, tad masu pārlej saldētavai piemērotā traukā un liek saldēties. Jāatceras, ka ir pēc 30 minūtēm gelato masa ir jāizņem no saldētavas un jāapmaisa, lai neveidotos ledus kristāli.

6
Paveikts

Pirms pasniegšanas gelato pārkaisa ar kakao pulveri.

iepriekšējais
Pistāciju gelato bez olām
nākamais
Eksotiskais mango gelato
iepriekšējais
Pistāciju gelato bez olām
nākamais
Eksotiskais mango gelato