Produkti
-
720 ml Piens
-
100 g Baltais cukurs
-
6 Vistu ola(s)Dzeltenumi
-
170 g Melnā šokolāde
-
Dekorēšanai Kakao pulveris
Apraksts
Kaut arī šķietami standarts, šokolādes gelato nevienu neatstāj vienaldzīgu. Tas burvīgi kūst uz mēles un rodas vēlme nobaudīt vēl. Šokolādes gelato ir paradīze uz zemes ikvienam šokolādes mīlētājam.
Soļi
1
Paveikts
|
Katlā viegli sakuļ olas dzeltenumus, klāt pievieno pusi no receptei nepieciešamā piena daudzuma (310 ml) un cukuru. Nepārtraukti maisot, karsē uz lēnas uguns, līdz masa sabiezē. |
2
Paveikts
|
Kad masa ir sabiezējusi, katlu noņem no uguns un lēnām pievieno atlikušo piena daudzumu un pusi no nepieciešamā šokolādes daudzuma. Šokolādi iepriekš sasmalcina. Maisa, kamēr masa iegūst vienmērīgu konsistenci. |
3
Paveikts
|
Iegūto masu atvēsina, ievietojot to ledusskapī. |
4
Paveikts
|
Atlikušo sasmalcinātās šokolādes daudzumu pievieno atdzisušajai masai. Kārtīgi apmaisa. |
5
Paveikts
|
Ja tiek lietota saldējuma pagatavošanas ierīce, tad tālākās darbības jāveic saskaņā ar ierīces instrukciju. Ja ierīce netiek izmantota, tad masu pārlej saldētavai piemērotā traukā un liek saldēties. Jāatceras, ka ir pēc 30 minūtēm gelato masa ir jāizņem no saldētavas un jāapmaisa, lai neveidotos ledus kristāli. |
6
Paveikts
|
Pirms pasniegšanas gelato pārkaisa ar kakao pulveri. |