Produkti
- 10 g Koriandrs
- 10 g Ķimenes
- 8 g Kanēlis
- 8 g Kurkuma
- 1 galviņa PuķkāpostsNeliela
- 30 g Olīveļļa
- 1 Sīpols(i)
- 150 g Burkāns(i)
- 3 daiviņas Ķiploks(i)
- 5 g Ingvers
- 1 Sarkanais čili pipars
- 400 ml Tomātu sula bez sāls
- 1 l Dārzeņu buljons
- 450 g Kartupeļi (lis)
- 450 g Saldais (ie) kartupelis (ļi)
- 5 g Laima miza
- 30 ml Citronu sula
- 400 ml Kokosriekstu piens
- 2 šķipsniņa Sāls
- 2 šķipsniņa Melnie pipari
- 1 šķipsniņa Sarkanie pipari
Apraksts
Šī cepto puķkāpostu zupa ar bagātīgo garšvielu maisījumu būs piemērota tiem, kas nebaidās no bagātīgas garšas, ar pavisma nelielu asumiņu.
Soļi
1 Paveikts | Uzsilda krāsni līdz 230 grādiem C. |
2 Paveikts | Sajauc koriandru ar ķimenēm, kanēli, kurkumu, sāli, pipariem, sarkanos piparus mazā bļodiņā. |
3 Paveikts | Sagriež puķkāpostu mazākos gabaliņos, samaisa kopā ar 15ml eļļas, apkaisa ar ēdamkaroti garšvielām. |
4 Paveikts | Izkaisa puķkāpostus uz cepamās pannas. Liek cepeškrāsnī uz 15 līdz 20 minūtēm, kamēr tie kļūst brūngani. |
5 Paveikts | Katliņu ar 15ml eļļas uzsilda uz vidēji lielas uguns. Pievieno sagrieztus sīpolus, sarīvētu burkānu un cep vienlaicīgi maisot, kamēr tie kļūst brūngani, 3 līdz 4 minūtes. |
6 Paveikts | Turpina maisot cept uz mazākas uguns līdz sīpoli kļūst mīksti, pievieno ķiploku, ingveru, čilli un atlikušo garšvielu maisījumu. Cep, maisot vēl minūti. |
7 Paveikts | Iemaisa iekšā tomātu sulu, iemaisot atlikušos brūnos gabaliņus, un vāra minūti. |
8 Paveikts | Pievieno buljonu, saldos kartupeļus, kartupeļus, laima miziņu un sulu. Uzliek vāku un vāra virs lielas uguns. Nogrieā uguni, kad sāk vārīties un maisa ik pa laiciņam, līdz dārzeņi ir mīksti. 35 līdz 40 minūtes. |
9 Paveikts | Iemaisa kokosriektu pienu un saceptos puķkāpostus. Uzvāra, lai viss sasilst. |
10 Paveikts | Uz šķivja pasniedz ar uzkaisītu koriandru un citām garšvielām, ja vēlās. |