0 0
Citronu gelato

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
5 Vistu ola(s) Dzeltenumi
110 g Baltais cukurs
500 ml Piens
3 ēdk. Citrona miza
185 ml Citronu sula
3 ēdk. Saldais krējums 35%

Citronu gelato

Svarīgi! Gelato glabā saldētavā līdz pasniegšanai. No saldētavas jāizņem aptuveni 10-15 minūtes pirms pasniegšanas.

  • 50 min. + saldēšana
  • Porcijas 6
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Citrons gelato piešķir svaigumu, nezaudējot deserta būtību. Šī garša paredzēta īstiem gardēžiem, kuri nebaidās eksperimentēt un izmēģinātko nebijušu. Brīdinām, ka vislabāk citronu gelato garšo tieši karstā vasaras dienā!

Recepte piemērota gelato gatavošanai gan ar saldējuma pagatavošanas ierīci, gan bez tās.

Soļi

1
Paveikts

Sakuļ olu dzeltenumus ar pusi no nepieciešamā cukura daudzumu, līdz maisījums kļūst gaišā krāsā un iegūst krēmīgu konsistenci.

2
Paveikts

Pienu, rīvēto citronu miziņu un atlikušo cukura daudzumu ievieto katlā un sāk varīt. Brīdī, kad krēms sāk burbuļot, noņem katlu no plīts. Krēmu lej iepriekš sagatavotajā olu dzeltenuma un cukura maisījumā, kārtīgi samaisa.

3
Paveikts

Iegūto krēmu pārlej atpakaļ katlā un turpina karsēt uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Krēmu ņem nost no uguns, tiklīdz tas ir sabiezējis. Jāuzmanās, lai krēms nesāk burbuļot.

4
Paveikts

Krēmu pārliek citā traukā, pievieno citronu sulu un saldo krējumu (ja tiek izmantots), un ļauj atvēsināties līdz istabas temperatūrai.

5
Paveikts

Ja tiek izmantota saldējuma pagatavošanas ierīce, sagatavotais gelato krēms jāpārlej ierīcē un jāveic tālākie soļi, kas ir norādīti ierīces lietošanas instrukcijā. Ja netiek izmantota šī ierīce, tad jāpārlej krēms citā traukā (vēlams tādā, kas ir paredzēts ievietošanai saldētavā), jāpārklāj ar vāku vai pārtikas plēvi un jāievieto saldētavā.

6
Paveikts

Gelato sasaldēšanas laikā jāatceras, ka katras 30 minūtes krēms ir jāapmaisa ar kulšanas slotiņu, lai novērstu ledus kristālu parādīšanos, tādā veidā iegūstot vienmērīgu gelato masu.

Turku zirņu karijs, gatavosim.lv, receptes
iepriekšējais
Turku zirņu karijs
nākamais
Pistāciju gelato bez olām
Turku zirņu karijs, gatavosim.lv, receptes
iepriekšējais
Turku zirņu karijs
nākamais
Pistāciju gelato bez olām