Produkti
-
5 Vistu ola(s)Dzeltenumi
-
110 g Baltais cukurs
-
500 ml Piens
-
3 ēdk. Citrona miza
-
185 ml Citronu sula
-
3 ēdk. Saldais krējums35%
Apraksts
Citrons gelato piešķir svaigumu, nezaudējot deserta būtību. Šī garša paredzēta īstiem gardēžiem, kuri nebaidās eksperimentēt un izmēģinātko nebijušu. Brīdinām, ka vislabāk citronu gelato garšo tieši karstā vasaras dienā!
Recepte piemērota gelato gatavošanai gan ar saldējuma pagatavošanas ierīci, gan bez tās.
Soļi
1
Paveikts
|
Sakuļ olu dzeltenumus ar pusi no nepieciešamā cukura daudzumu, līdz maisījums kļūst gaišā krāsā un iegūst krēmīgu konsistenci. |
2
Paveikts
|
Pienu, rīvēto citronu miziņu un atlikušo cukura daudzumu ievieto katlā un sāk varīt. Brīdī, kad krēms sāk burbuļot, noņem katlu no plīts. Krēmu lej iepriekš sagatavotajā olu dzeltenuma un cukura maisījumā, kārtīgi samaisa. |
3
Paveikts
|
Iegūto krēmu pārlej atpakaļ katlā un turpina karsēt uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Krēmu ņem nost no uguns, tiklīdz tas ir sabiezējis. Jāuzmanās, lai krēms nesāk burbuļot. |
4
Paveikts
|
Krēmu pārliek citā traukā, pievieno citronu sulu un saldo krējumu (ja tiek izmantots), un ļauj atvēsināties līdz istabas temperatūrai. |
5
Paveikts
|
Ja tiek izmantota saldējuma pagatavošanas ierīce, sagatavotais gelato krēms jāpārlej ierīcē un jāveic tālākie soļi, kas ir norādīti ierīces lietošanas instrukcijā. Ja netiek izmantota šī ierīce, tad jāpārlej krēms citā traukā (vēlams tādā, kas ir paredzēts ievietošanai saldētavā), jāpārklāj ar vāku vai pārtikas plēvi un jāievieto saldētavā. |
6
Paveikts
|
Gelato sasaldēšanas laikā jāatceras, ka katras 30 minūtes krēms ir jāapmaisa ar kulšanas slotiņu, lai novērstu ledus kristālu parādīšanos, tādā veidā iegūstot vienmērīgu gelato masu. |