0 0
Cukini lazanja

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
3 Kabači
15 ml Olīveļļa
340 g Liellopa gaļa Malta
100 g Sīpols(i)
2 daiviņas Ķiploks(i)
Samīcīti tomāti bez sāls
70 ml Sarkanvīns (sauss)
5 g Kaltēts baziliks
5 g Kaltēts oregano
250 g Kausētais siers
1 Vistu ola(s)
150 g Mocarella
Baziliks Svaigs
Sāls
Melnie pipari

Uzturvērtība

17 g
Tauki
27 g
Proteīni
19 g
Ogļhidrāti
10 g
Cukurs
360 kcal.
Kalorijas

Cukini lazanja

Receptes īpašības
  • Bezglutēna
  • 130 min.
  • Porcijas 6
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Cukini lazanja būs veselīgāka, mazāk taukaina un glutēnu nesaturoša lazanja atšķirībā no klasiskās lazanjas ar makaroniem.

Cukini un kabači ir lieliski antioksidantu avoti. Tie satur niecīgu daudzumu kaloriju un tiem ir ļoti zems glikēmiskais indekss, kas padara tos par pievilcīgu uztura produktu gan cukura diabētiķiem, gan svara vērotājiem.

Tie stiprina imunitāti, aizkavē sirds un asinsvadu saslimšanas, kā arī uzlabo gremošanas sistēmas darbību. Gluži kā kabačus, cukini var ēst gan svaigus, gan pagatavotus!

Soļi

1
Paveikts

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem C. Iesmērē divas lielas pannas ar sviestu vai eļļu.

2
Paveikts

Sagriež cukini sķēlītēs. Uzliek uz pannām un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.

3
Paveikts

Uzsilda katliņu ar eļļu uz nelielas uguns, ievieto liellopu gaļu un sagrieztus sīpolus. Cep maisot līdz gaļa ir brūna, 6 līdz 8 minūtes.

4
Paveikts

Pievieno saspiestu ķiploku un turpina cept vēl minūti. Pievieno tomātus, vīnu, baziliku, oregano, sāli, piparus un turpina sildīt, līdz uzvārās. Nogriež mazāku uguni un turpina cept maisot līdz kļūst biezāks, apmēram 10 minūtes.

5
Paveikts

Sajauc kausēto sieru un olu vienā bļodā.

6
Paveikts

Uzlej tomātu mērci virs uzceptajiem cukini pannās, pa virsu uzliek vēl vienu kārtu ar cukini. Tad vēl vienu kārtu ar mērci. Tad vienu kārtu ar kausētā siera masu, pa virsu uzkaisa mocarella sieru, tā turpina ar cukini, mērci, kausēto sieru mocarella, līdz beidzās sastāvdaļas.

7
Paveikts

Liek cepeškrāsnī un cep līdz mērce sāk veidot burbuļus uz malām, apmēram 30 minūtes. Ņem ārā no cepeškrāsns. Atļauj pastāvēt vēl 10 minūtes pirms pasniegšanas.

Gatavosim.lv

Visatas salāti, gatavosim.lv, recepte
iepriekšējais
Karija vistas un mango salāti
Vegānu pankūkas, gatavosim.lv, recepte
nākamais
Vegānās pankūkas
Visatas salāti, gatavosim.lv, recepte
iepriekšējais
Karija vistas un mango salāti
Vegānu pankūkas, gatavosim.lv, recepte
nākamais
Vegānās pankūkas