Produkti
-
3 Kabači
-
15 ml Olīveļļa
-
340 g Liellopa gaļaMalta
-
100 g Sīpols(i)
-
2 daiviņas Ķiploks(i)
-
Samīcīti tomāti bez sāls
-
70 ml Sarkanvīns (sauss)
-
5 g Kaltēts baziliks
-
5 g Kaltēts oregano
-
250 g Kausētais siers
-
1 Vistu ola(s)
-
150 g Mocarella
-
BaziliksSvaigs
-
Sāls
-
Melnie pipari
Apraksts
Cukini lazanja būs veselīgāka, mazāk taukaina un glutēnu nesaturoša lazanja atšķirībā no klasiskās lazanjas ar makaroniem.
Cukini un kabači ir lieliski antioksidantu avoti. Tie satur niecīgu daudzumu kaloriju un tiem ir ļoti zems glikēmiskais indekss, kas padara tos par pievilcīgu uztura produktu gan cukura diabētiķiem, gan svara vērotājiem.
Tie stiprina imunitāti, aizkavē sirds un asinsvadu saslimšanas, kā arī uzlabo gremošanas sistēmas darbību. Gluži kā kabačus, cukini var ēst gan svaigus, gan pagatavotus!
Soļi
1
Paveikts
|
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem C. Iesmērē divas lielas pannas ar sviestu vai eļļu. |
2
Paveikts
|
Sagriež cukini sķēlītēs. Uzliek uz pannām un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. |
3
Paveikts
|
Uzsilda katliņu ar eļļu uz nelielas uguns, ievieto liellopu gaļu un sagrieztus sīpolus. Cep maisot līdz gaļa ir brūna, 6 līdz 8 minūtes. |
4
Paveikts
|
Pievieno saspiestu ķiploku un turpina cept vēl minūti. Pievieno tomātus, vīnu, baziliku, oregano, sāli, piparus un turpina sildīt, līdz uzvārās. Nogriež mazāku uguni un turpina cept maisot līdz kļūst biezāks, apmēram 10 minūtes. |
5
Paveikts
|
Sajauc kausēto sieru un olu vienā bļodā. |
6
Paveikts
|
Uzlej tomātu mērci virs uzceptajiem cukini pannās, pa virsu uzliek vēl vienu kārtu ar cukini. Tad vēl vienu kārtu ar mērci. Tad vienu kārtu ar kausētā siera masu, pa virsu uzkaisa mocarella sieru, tā turpina ar cukini, mērci, kausēto sieru mocarella, līdz beidzās sastāvdaļas. |
7
Paveikts
|
Liek cepeškrāsnī un cep līdz mērce sāk veidot burbuļus uz malām, apmēram 30 minūtes. Ņem ārā no cepeškrāsns. Atļauj pastāvēt vēl 10 minūtes pirms pasniegšanas. |