Produkti
- 150 g Turku zirņi
- 150 g Pētersīļi
- 80 g Sarkanie sīpoli
- 45 ml Citronu sula
- 6 g Ķimenes
- 2 daiviņas Ķiploks(i)
- 75 ml Tahini
- 75 ml Silts ūdens
- 75 ml Olīveļļa
- 450 g Romiešu salātlapas
- 300 g Gurķis(i)
- 280 g Plūmju tomāti
- 1 šķipsniņa Sāls
Apraksts
Eļļā ceptas turku zirņu bumbiņas, kas papildinātas ar dažādām garšvielām un zaļumiem – Falafeļi ir Tuvo austrumu un Ziemeļāfrikas veģetāro ēdienu klasika. Izmēģiniet pagatavot paši! Un kopā ar salātiem – dievīgi!
Soļi
1 Paveikts | Izmērcē turku zirņus vēsā ūdenī 12 līdz 24 stundas |
2 Paveikts | Nosusina zirņus un ievieto blenderī/smalcinātājā, pievieno pusi no pētersīļiem, 40g sagriezta sarkanā sīpola, ķiploku, 15ml olīveļļu, 15ml citronu sula, ķimes, šķipsniņu sāls. Visu sasmalcina līdz iegūst viendabīgu masu . Izveido 12 bumbiņas. |
3 Paveikts | Uzsilda 30ml eļļas pannā uz vidēji lielas uguns. Cep falafeli līdz tā ir zeltaini brūna 3 līdz 5 minūtes. Apgriež, pievieno vēl 15ml eļļas un cep vēl 3 līdz 5 minūtes. |
4 Paveikts | Tikmēr bļodā sajauc tahini, ūdeni, 30ml citronu sulas, 15ml eļļu, šķipsniņu sāls. Pārliek mazākā bļodiņā. |
5 Paveikts | Uz šķīvja uzkaisa atlikušos pētersīļus, tiem pa virsu šķēlītēs sagrieztus gurķus, sagrieztus tomātiņus, atlikušo sīpolu un falafeli. |
6 Paveikts | Tam visam pa virsu pārlej tahini mērci. |