Produkti
-
150 g Turku zirņi
-
150 g Pētersīļi
-
80 g Sarkanie sīpoli
-
45 ml Citronu sula
-
6 g Ķimenes
-
2 daiviņas Ķiploks(i)
-
75 ml Tahini
-
75 ml Silts ūdens
-
75 ml Olīveļļa
-
450 g Romiešu salātlapas
-
300 g Gurķis(i)
-
280 g Plūmju tomāti
-
1 šķipsniņa Sāls
Apraksts
Eļļā ceptas turku zirņu bumbiņas, kas papildinātas ar dažādām garšvielām un zaļumiem – Falafeļi ir Tuvo austrumu un Ziemeļāfrikas veģetāro ēdienu klasika. Izmēģiniet pagatavot paši! Un kopā ar salātiem – dievīgi!
Soļi
1
Paveikts
|
Izmērcē turku zirņus vēsā ūdenī 12 līdz 24 stundas |
2
Paveikts
|
Nosusina zirņus un ievieto blenderī/smalcinātājā, pievieno pusi no pētersīļiem, 40g sagriezta sarkanā sīpola, ķiploku, 15ml olīveļļu, 15ml citronu sula, ķimes, šķipsniņu sāls. Visu sasmalcina līdz iegūst viendabīgu masu . Izveido 12 bumbiņas. |
3
Paveikts
|
Uzsilda 30ml eļļas pannā uz vidēji lielas uguns. Cep falafeli līdz tā ir zeltaini brūna 3 līdz 5 minūtes. Apgriež, pievieno vēl 15ml eļļas un cep vēl 3 līdz 5 minūtes. |
4
Paveikts
|
Tikmēr bļodā sajauc tahini, ūdeni, 30ml citronu sulas, 15ml eļļu, šķipsniņu sāls. Pārliek mazākā bļodiņā. |
5
Paveikts
|
Uz šķīvja uzkaisa atlikušos pētersīļus, tiem pa virsu šķēlītēs sagrieztus gurķus, sagrieztus tomātiņus, atlikušo sīpolu un falafeli. |
6
Paveikts
|
Tam visam pa virsu pārlej tahini mērci. |