0 0
Falafel salāti ar citronu-tahini mērci

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
150 g Turku zirņi
150 g Pētersīļi
80 g Sarkanie sīpoli
45 ml Citronu sula
6 g Ķimenes
2 daiviņas Ķiploks(i)
75 ml Tahini
75 ml Silts ūdens
75 ml Olīveļļa
450 g Romiešu salātlapas
300 g Gurķis(i)
280 g Plūmju tomāti
1 šķipsniņa Sāls

Uzturvērtība

31 g
Tauki
16 g
Proteīns
45 g
Ogļhidrāti
0 g
Cukurs
499 kcal.
Kalorijas

Falafel salāti ar citronu-tahini mērci

Receptes īpašības
  • Bezglutēna
  • Vegānisks
  • 100 min.
  • Porcijas 4
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Eļļā ceptas turku zirņu bumbiņas, kas papildinātas ar dažādām garšvielām un zaļumiem – Falafeļi ir Tuvo austrumu un Ziemeļāfrikas veģetāro ēdienu klasika. Izmēģiniet pagatavot paši! Un kopā ar salātiem – dievīgi!

Soļi

1
Paveikts

Izmērcē turku zirņus vēsā ūdenī 12 līdz 24 stundas

2
Paveikts

Nosusina zirņus un ievieto blenderī/smalcinātājā, pievieno pusi no pētersīļiem, 40g sagriezta sarkanā sīpola, ķiploku, 15ml olīveļļu, 15ml citronu sula, ķimes, šķipsniņu sāls. Visu sasmalcina līdz iegūst viendabīgu masu . Izveido 12 bumbiņas.

3
Paveikts

Uzsilda 30ml eļļas pannā uz vidēji lielas uguns. Cep falafeli līdz tā ir zeltaini brūna 3 līdz 5 minūtes. Apgriež, pievieno vēl 15ml eļļas un cep vēl 3 līdz 5 minūtes.

4
Paveikts

Tikmēr bļodā sajauc tahini, ūdeni, 30ml citronu sulas, 15ml eļļu, šķipsniņu sāls. Pārliek mazākā bļodiņā.

5
Paveikts

Uz šķīvja uzkaisa atlikušos pētersīļus, tiem pa virsu šķēlītēs sagrieztus gurķus, sagrieztus tomātiņus, atlikušo sīpolu un falafeli.

6
Paveikts

Tam visam pa virsu pārlej tahini mērci.

Vegānu pankūkas, gatavosim.lv, recepte
iepriekšējais
Vegānās pankūkas
Pupiņu salāti, gatavosim.lv, receptes
nākamais
Balto pupiņu un dārzeņu salāti
Vegānu pankūkas, gatavosim.lv, recepte
iepriekšējais
Vegānās pankūkas
Pupiņu salāti, gatavosim.lv, receptes
nākamais
Balto pupiņu un dārzeņu salāti