Produkti
- 500 g Kartupeļi (lis)
- 1 Burkāns(i)
- 2 Vistu ola(s)
- 2 ēd.k. Kviešu milti
- 1 Tomāts(i)
- 1 Sīpols(i)Var nelikt, ja negaršo
- Pētersīļi
- Sāls
- Malti melnie pipari
Apraksts
Kartupeļu pankūkas patiesībā pagatavot ir pavisam vienkārši un ātri, turklāt rezultāts ir tā vērts. Receptes šim ēdienam ir ārkārtīgi daudzveidīgas, taču pirmajai reizei iesakām pamēģināt parastās mājas gardās pankūkas. Tās var ēst gan kā atsevišķu ēdienu, gan arī kā piedevu gaļai vai salātiem.
Soļi
1 Paveikts | Sākumā sarīvē kartupeļus un marlē vai sietiņā nosusina lieko šķidrumu. Ja izdodas saglabāt bļodiņas apakšā kartupeļu cieti – to iemaisa rīvētajos kartupeļos. Tas cietinās masu un būs vieglāk izveidot pankūku formu. |
2 Paveikts | Sarīvētajiem kartupeļiem pievieno sarīvētu burkānu un 2 olas. Pievieno arī miltus un sīkos gabaliņos sagrieztu tomātu. Garšvielas liek pēc vēlmēm un iespējām. |
3 Paveikts | Masu samaisa. Tad pannā uzkarsē olīveļļu (var arī parasto, bet šī piedod patīkamu garšu) un liek kartupeļu masu uz pannas. Pankūkas iesakam veidot plānas, jo tā tās ātrāk izcepsies un būs kraukšķīgas. |
4 Paveikts | Pankūkas ēd ar krējumu vai brūkleņu zapti. Klāt var uztaisīt salātiņus. |