0 0
Gardās kartupeļu pankūkas

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
500 g Kartupeļi (is)
1 Burkāns(i)
2 Vistu ola(s)
2 ēd.k. Kviešu milti
1 Tomāts(i)
1 Sīpols(i) Var nelikt, ja negaršo
Pētersīļi
Sāls
Malti melnie pipari

Gardās kartupeļu pankūkas

  • 60 min.
  • Porcijas 5
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Kartupeļu pankūkas patiesībā pagatavot ir pavisam vienkārši un ātri, turklāt rezultāts ir tā vērts. Receptes šim ēdienam ir ārkārtīgi daudzveidīgas, taču pirmajai reizei iesakām pamēģināt parastās mājas gardās pankūkas. Tās var ēst gan kā atsevišķu ēdienu, gan arī kā piedevu gaļai vai salātiem.

Soļi

1
Paveikts

Sākumā sarīvējam kartupeļus un marlē vai sietiņā nosusinām lieko šķidrumu. Ja izdodas saglabāt bļodiņas apakšā kartupeļu cieti – to iemaisīt rīvētajos kartupeļos. Tas cietinās masu un būs vieglāk izveidot pankūku formu.

2
Paveikts

Sarīvētajiem kartupeļiem pievienojam sarīvētu burkānu un 2 olas. Pievienojam arī miltus un sīkos gabaliņos sagrieztu tomātu. Garšvielas liekam pēc vēlmēm un iespējām.

3
Paveikts

Masu samaisām. Tad atliek pannā uzkarsēt olīveļļu (var arī parasto, bet šī piedod patīkamu garšu) un likt kartupeļu masu uz pannas. Pankūciņas iesakam veidot plānas, jo tā tās ātrāk izcepsies un būs kraukšķīgas.

4
Paveikts

Pankūkas ēd ar krējumu vai brūkleņu zapti. Klāt var uztaisīt salātiņus.

gvido

iepriekšējais
Pica ar šķiņķi, ananāsiem un šampinjoniem
nākamais
Ātrā mājas soļanka
iepriekšējais
Pica ar šķiņķi, ananāsiem un šampinjoniem
nākamais
Ātrā mājas soļanka