Produkti
- 400 g Avenes
- 45 ml Sarkanvīna etiķis
- 15 g Cukurs
- 5 g Dijon sinepes
- 5 g Citrona miza
- 4 gab. (120g katrs) Laša fileja
- 450 g Spināti
- 50 g Fetas siers
- 20 g Valrieksti
- 2 šķipsniņas Sāls
- 2 šķipsniņas Melnie pipari
Apraksts
Soļi
1 Paveikts | Sajauc 200g avenes, cukuru, etiķi un sinepes mazā katliņā. Uzvāra. Nogriež mazāku uguni un lēnām vāra līdz visas ogas ir izjukušas vienā masā, 8 līdz 10 minūtes. Atstāj atdzist. |
2 Paveikts | Izsijā ogu masu, caur nelielu sietiņu, no sēklām. Iemaisa citrona mizu, šķipsniņu sāli, piparus. Atstāj atdzist. |
3 Paveikts | Nedaudz uzkarsē grilla pannu. |
4 Paveikts | Ieeļļo grillpannu, Iesmērē lasi nedaudz ar eļļu vai sviestu, uzkaisa sāli, piparus. Cepj lasi ar uzliktu vāku, vienreiz apgriežot, 7 līdz 10 minūtes. |
5 Paveikts | Sajauc spinātus ar pusi no izveidotās mērces. |
6 Paveikts | Izvieto pa 4 šķivjiem. Uzliek pa virsu lasi, avenes, fetas sieru un valriekstus. Pārlej ar atlikušo mērci. |