0 0
Grilēta laša salāti ar aveņu vinegreta mērci

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
400 g Avenes
45 ml Sarkanvīna etiķis
15 g Cukurs
5 g Dijon sinepes
5 g Citrona miza
4 gab. (120g katrs) Laša fileja
450 g Spināti
50 g Fetas siers
20 g Valrieksti
2 šķipsniņas Sāls
2 šķipsniņas Melnie pipari

Uzturvērtība

14 g
Tauki
29 g
Proteīns
21 g
Ogļhidrāti
9 g
Cukurs
325 kcal.
Kalorijas

Grilēta laša salāti ar aveņu vinegreta mērci

Receptes īpašības
  • Bezglutēna
  • 75 min.
  • Porcijas 4
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Gards, sulīgs lasis ar mājās gatavotu aveņu mērci.

Soļi

1
Paveikts

Sajauc 200g avenes, cukuru, etiķi un sinepes mazā katliņā. Uzvāra. Nogriež mazāku uguni un lēnām vāra līdz visas ogas ir izjukušas vienā masā, 8 līdz 10 minūtes. Atstāj atdzist.

2
Paveikts

Izsijā ogu masu, caur nelielu sietiņu, no sēklām. Iemaisa citrona mizu, šķipsniņu sāli, piparus. Atstāj atdzist.

3
Paveikts

Nedaudz uzkarsē grilla pannu.

4
Paveikts

Ieeļļo grillpannu, Iesmērē lasi nedaudz ar eļļu vai sviestu, uzkaisa sāli, piparus. Cepj lasi ar uzliktu vāku, vienreiz apgriežot, 7 līdz 10 minūtes.

5
Paveikts

Sajauc spinātus ar pusi no izveidotās mērces.

6
Paveikts

Izvieto pa 4 šķivjiem. Uzliek pa virsu lasi, avenes, fetas sieru un valriekstus. Pārlej ar atlikušo mērci.

Grieķu salāti, gatavosim.lv, receptes
iepriekšējais
Tradicionālie grieķu salāti
Cukini nūdeles, gatavosim.lv, receptes
nākamais
Cukini nūdeles ar pesto un vistu
Grieķu salāti, gatavosim.lv, receptes
iepriekšējais
Tradicionālie grieķu salāti
Cukini nūdeles, gatavosim.lv, receptes
nākamais
Cukini nūdeles ar pesto un vistu