Produkti
-
400 g Avenes
-
45 ml Sarkanvīna etiķis
-
15 g Cukurs
-
5 g Dijon sinepes
-
5 g Citrona miza
-
4 gab. (120g katrs) Laša fileja
-
450 g Spināti
-
50 g Fetas siers
-
20 g Valrieksti
-
2 šķipsniņas Sāls
-
2 šķipsniņas Melnie pipari
Apraksts
Soļi
1
Paveikts
|
Sajauc 200g avenes, cukuru, etiķi un sinepes mazā katliņā. Uzvāra. Nogriež mazāku uguni un lēnām vāra līdz visas ogas ir izjukušas vienā masā, 8 līdz 10 minūtes. Atstāj atdzist. |
2
Paveikts
|
Izsijā ogu masu, caur nelielu sietiņu, no sēklām. Iemaisa citrona mizu, šķipsniņu sāli, piparus. Atstāj atdzist. |
3
Paveikts
|
Nedaudz uzkarsē grilla pannu. |
4
Paveikts
|
Ieeļļo grillpannu, Iesmērē lasi nedaudz ar eļļu vai sviestu, uzkaisa sāli, piparus. Cepj lasi ar uzliktu vāku, vienreiz apgriežot, 7 līdz 10 minūtes. |
5
Paveikts
|
Sajauc spinātus ar pusi no izveidotās mērces. |
6
Paveikts
|
Izvieto pa 4 šķivjiem. Uzliek pa virsu lasi, avenes, fetas sieru un valriekstus. Pārlej ar atlikušo mērci. |