0 0
Iebiezinātā piena kūka

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
390 g Iebiezināts piens Ar cukuru
4 Vistu ola(s)
100 g Kviešu milti
2 tējk. Cepampulveris
60 g Sviests Istabas temperatūrā
Pūdercukurs Dekorēšanai

Iebiezinātā piena kūka

Virtuve:
  • 30 min.
  • Porcijas 8
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Iebiezinātā piena kūka jeb Gerikiru Boakibaa ir viens no Maldīvu salu tradicionālajiem desertiem, kura pagatavošana ir pavisam vienkārša un ātra. Īpaši noderīga šī recepte būs tiem, kuriem nepatīk pavadīt ilgu laiku, gatavojot sarežģītus ēdienus. Lai pagatavotu šo kūku, ir nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas un tikai 30 minūtes Tava laika!

Soļi

1
Paveikts

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

2
Paveikts

Kūkas veidni (~23 cm diametrā) ietauko ar sviestu.

3
Paveikts

Visas sastāvdaļas, izņemot pūdercukuru, sajauc lielā bļodā un rūpīgi sakuļ, līdz tiek iegūta viendabīga konsistence.

4
Paveikts

Sagatavoto mīklu lej kūkas veidnē.

5
Paveikts

Liek cepeškrāsnī un cep 180 grādos. Pēc aptuveni 20 minūtēm pārbauda kūkas gatavību, tās vidū iedurot zobu bakstāmo kociņu. Ja mīkla nelīp klāt kociņam, kūka ir gatava; ja mīkla pieķeras, kūku turpina cept, līdz tā ir gatava.

6
Paveikts

Kad kūka ir gatava, to izņem no krāsns un ļauj atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo!

Gatavosim.lv

iepriekšējais
Vistas karijs ar kokosriekstu pienu
nākamais
Kraukšķīga granola ar kokosriekstu eļļu
iepriekšējais
Vistas karijs ar kokosriekstu pienu
nākamais
Kraukšķīga granola ar kokosriekstu eļļu