Produkti
-
390 g Iebiezināts piensAr cukuru
-
4 Vistu ola(s)
-
100 g Kviešu milti
-
2 tējk. Cepampulveris
-
60 g SviestsIstabas temperatūrā
-
PūdercukursDekorēšanai
Apraksts
Iebiezinātā piena kūka jeb Gerikiru Boakibaa ir viens no Maldīvu salu tradicionālajiem desertiem, kura pagatavošana ir pavisam vienkārša un ātra. Īpaši noderīga šī recepte būs tiem, kuriem nepatīk pavadīt ilgu laiku, gatavojot sarežģītus ēdienus. Lai pagatavotu šo kūku, ir nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas un tikai 30 minūtes Tava laika!
Soļi
1
Paveikts
|
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. |
2
Paveikts
|
Kūkas veidni (~23 cm diametrā) ietauko ar sviestu. |
3
Paveikts
|
Visas sastāvdaļas, izņemot pūdercukuru, sajauc lielā bļodā un rūpīgi sakuļ, līdz tiek iegūta viendabīga konsistence. |
4
Paveikts
|
Sagatavoto mīklu lej kūkas veidnē. |
5
Paveikts
|
Liek cepeškrāsnī un cep 180 grādos. Pēc aptuveni 20 minūtēm pārbauda kūkas gatavību, tās vidū iedurot zobu bakstāmo kociņu. Ja mīkla nelīp klāt kociņam, kūka ir gatava; ja mīkla pieķeras, kūku turpina cept, līdz tā ir gatava. |
6
Paveikts
|
Kad kūka ir gatava, to izņem no krāsns un ļauj atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! |