0 0
Kaponata ar Jūras veltēm

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
600 g Astoņkājis
6 gab. Langustīnes
2 gab. Baklažāns(i)
6 gab. Tomāts(i)
1 gab. Sīpols(i)
2 gab. Selerijas kāti
12 gab. Olīvas
90 g Kaperi
30 g Ciedru rieksti
80 ml Baltvīna etiķis
150 ml Olīveļļa
6 stiebri Timiāns
200 g Jūras sāls
Sāls
Melnie pipari

Uzturvērtība

32 g
Tauki
53 g
Proteīns
24 g
Ogļhidrāti
598 kcal.
Kalorijas

Kaponata ar Jūras veltēm

Virtuve:
  • 25 min.
  • Porcijas 6
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Sicīlijā gatavo kaponatu ar jūras veltēm lielos katlos, izmantojot vairākus kilogramus baklažānus, tomātus un citus dārzeņus, un no iegūtā rezultāta nav iespējams atrauties!

Soļi

1
Paveikts

Vidēja lieluma tomātus aplej ar verdošu ūdeni un nomizo. Sagriež katu tomātu uz sešām - astoņām daļām, izgriež no tam serdi ar visām sēklām.

2
Paveikts

Visas tomātu daļas uzliek uz cepšanas paplātes, pasāla un pievieno piparus. Pakaisa tos ar cukuru un aplej ar olīvu eļļu. Tad paplāti ievieto cepeškrāsnī, kurai jābūt sakarsētai līdz 90 grādiem. Pēc trīs stundām tiks iegūti lieliski tomāti konfi.

3
Paveikts

Mazajā formā ieber rupjo sāli un ieliek tajā veselu nenomizotu sīpolu, tā lai sīpola sānus pārklāj sāls apmēram 1 cm. Ieliek sakarsētā, līdz 140 grādiem, krāsnī uz 1 stundu. Gatavais sīpols būs ļoti maigs un aromātisks, bet nevārīts.

4
Paveikts

Selerijas kātus nomizo un sagriež pa diagonāli ap 1 cm platus. Ieliek verdošā ūdenī uz 3-4 minūtēm un tad uzreiz ieliek ūdenī ar ledu, lai selerijas kāti paliktu koši zaļi un kraukšķīgi.

5
Paveikts

Sagriež baklažānus diskos ap 1 cm platumā, pēc tam sagriež diskus uz 3-4 daļiņām. Apcep olīvu eļļā no abām pusēm līdz skaistai - zeltanai garozai.

6
Paveikts

Vārītu astoņkāji sagriež gabaliņos garumā līdz 7 cm un cep kopā ar langustiem 3-4 minūtes.

7
Paveikts

Pagatavo mērci: ielej pannā olīvu eļļu, pievieno ciedra riekstus, kaperus un olīvas. Cep vienu minūti un maisa, kamēr rieksti paliek karamelizēti. Pievieno etiķi un pacep vēl 2-3 minūtes.

8
Paveikts

Saliek dārzeņus šķīvjos, no sākuma baklažānus, uz tiem tomātus konfi un sālī ceptu sīpolu. Apkārt izliek selerijas un astoņkāja gabaliņus, centrā izliek langustīnu.

9
Paveikts

Pirms pasniegšanas aplej kaponatu ar mērci.

Teramisu, maskarpone, deserts, kafijas pupiņas, recepte
iepriekšējais
Tiramisū ar maskarpone sieru
berry smoothie gatavosim.lv
nākamais
Gardais smūtijs bērniem
Teramisu, maskarpone, deserts, kafijas pupiņas, recepte
iepriekšējais
Tiramisū ar maskarpone sieru
berry smoothie gatavosim.lv
nākamais
Gardais smūtijs bērniem