Produkti
- 600 g Astoņkājis
- 6 gab. Langustīnes
- 2 gab. Baklažāns(i)
- 6 gab. Tomāts(i)
- 1 gab. Sīpols(i)
- 2 gab. Selerijas kāti
- 12 gab. Olīvas
- 90 g Kaperi
- 30 g Ciedru rieksti
- 80 ml Baltvīna etiķis
- 150 ml Olīveļļa
- 6 stiebri Timiāns
- 200 g Jūras sāls
- Sāls
- Melnie pipari
Apraksts
Sicīlijā gatavo kaponatu ar jūras veltēm lielos katlos, izmantojot vairākus kilogramus baklažānus, tomātus un citus dārzeņus, un no iegūtā rezultāta nav iespējams atrauties!
Soļi
1 Paveikts | Vidēja lieluma tomātus aplej ar verdošu ūdeni un nomizo. Sagriež katu tomātu uz sešām - astoņām daļām, izgriež no tam serdi ar visām sēklām. |
2 Paveikts | Visas tomātu daļas uzliek uz cepšanas paplātes, pasāla un pievieno piparus. Pakaisa tos ar cukuru un aplej ar olīvu eļļu. Tad paplāti ievieto cepeškrāsnī, kurai jābūt sakarsētai līdz 90 grādiem. Pēc trīs stundām tiks iegūti lieliski tomāti konfi. |
3 Paveikts | Mazajā formā ieber rupjo sāli un ieliek tajā veselu nenomizotu sīpolu, tā lai sīpola sānus pārklāj sāls apmēram 1 cm. Ieliek sakarsētā, līdz 140 grādiem, krāsnī uz 1 stundu. Gatavais sīpols būs ļoti maigs un aromātisks, bet nevārīts. |
4 Paveikts | Selerijas kātus nomizo un sagriež pa diagonāli ap 1 cm platus. Ieliek verdošā ūdenī uz 3-4 minūtēm un tad uzreiz ieliek ūdenī ar ledu, lai selerijas kāti paliktu koši zaļi un kraukšķīgi. |
5 Paveikts | Sagriež baklažānus diskos ap 1 cm platumā, pēc tam sagriež diskus uz 3-4 daļiņām. Apcep olīvu eļļā no abām pusēm līdz skaistai - zeltanai garozai. |
6 Paveikts | Vārītu astoņkāji sagriež gabaliņos garumā līdz 7 cm un cep kopā ar langustiem 3-4 minūtes. |
7 Paveikts | Pagatavo mērci: ielej pannā olīvu eļļu, pievieno ciedra riekstus, kaperus un olīvas. Cep vienu minūti un maisa, kamēr rieksti paliek karamelizēti. Pievieno etiķi un pacep vēl 2-3 minūtes. |
8 Paveikts | Saliek dārzeņus šķīvjos, no sākuma baklažānus, uz tiem tomātus konfi un sālī ceptu sīpolu. Apkārt izliek selerijas un astoņkāja gabaliņus, centrā izliek langustīnu. |
9 Paveikts | Pirms pasniegšanas aplej kaponatu ar mērci. |