Produkti
-
1 kg Burkāns(i)
-
40 g Brūnais cukurs
-
2 daiviņas Ķiploks(i)Sīki sasmalcinātas
-
30 g Sviests
-
1 ēd. k. Olīveļļa
-
SālsPēc garšas
-
Malti melnie pipariPēc garšas
-
1 buntīte PētersīļiDekorēšanai
Apraksts
Karamelizēti, krāsnī cepti burkāni ir izcili piemēroti gan kā piedeva pie pamatēdieniem, gan arī kā viegla uzkoda. Karamelizētiem burkāniem piemīt maiga un saldena garša, turklāt tie garšo kā lieliem, tā arī maziem. Izmēģini un pārliecinies!
Soļi
1
Paveikts
|
Uzkarsē cepeškrāsni līdz apmēram 180-200 grādu temperatūrai. |
2
Paveikts
|
Burkānus nomazgā, notīra un sagriež vienāda izmēra stienīšos (apmēram 5-7 cm garus). |
3
Paveikts
|
Bļodā sajauc cukuru, iepriekš izkausētu sviestu, ķiploku, olīveļļu, sāli un piparus. Sagatavotajā maisījumā rūpīgi izviļā burkānu stienīšus. |
4
Paveikts
|
Cep aptuveni 180-200 grādos 15 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns, apgriež burkānu stienīšus uz otru pusi un turpina cept vēl 15 minūtes, līdz tie iegūst tumšāku nokrāsu. |
5
Paveikts
|
Kad burkāni ir gatavi, tos noņem no cepešpannas un atkārtoti izviļā iepriekš sagatavotajā glazūras maisījumā. |
6
Paveikts
|
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sīki sasmalcinātiem pētersīļiem. Labu apetīti! |