0 0
Karamelizēti burkāni

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
1 kg Burkāns(i)
40 g Brūnais cukurs
2 daiviņas Ķiploks(i) Sīki sasmalcinātas
30 g Sviests
1 ēd. k. Olīveļļa
Sāls Pēc garšas
Malti melnie pipari Pēc garšas
1 buntīte Pētersīļi Dekorēšanai

Karamelizēti burkāni

  • 35 min.
  • Porcijas 5
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Karamelizēti, krāsnī cepti burkāni ir izcili piemēroti gan kā piedeva pie pamatēdieniem, gan arī kā viegla uzkoda. Karamelizētiem burkāniem piemīt maiga un saldena garša, turklāt tie garšo kā lieliem, tā arī maziem. Izmēģini un pārliecinies!

Soļi

1
Paveikts

Uzkarsē cepeškrāsni līdz apmēram 180-200 grādu temperatūrai.

2
Paveikts

Burkānus nomazgā, notīra un sagriež vienāda izmēra stienīšos (apmēram 5-7 cm garus).

3
Paveikts

Bļodā sajauc cukuru, iepriekš izkausētu sviestu, ķiploku, olīveļļu, sāli un piparus. Sagatavotajā maisījumā rūpīgi izviļā burkānu stienīšus.

4
Paveikts

Cep aptuveni 180-200 grādos 15 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns, apgriež burkānu stienīšus uz otru pusi un turpina cept vēl 15 minūtes, līdz tie iegūst tumšāku nokrāsu.

5
Paveikts

Kad burkāni ir gatavi, tos noņem no cepešpannas un atkārtoti izviļā iepriekš sagatavotajā glazūras maisījumā.

6
Paveikts

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sīki sasmalcinātiem pētersīļiem. Labu apetīti!

Antra

iepriekšējais
Karstvīns ar apelsīnu un kanēli
nākamais
Ziemassvētku cepumi ar mandelēm
iepriekšējais
Karstvīns ar apelsīnu un kanēli
nākamais
Ziemassvētku cepumi ar mandelēm