2 0
Ābolu pīrāgs

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
8 Ābols(i)
1 glāze Kviešu milti
5 ēd.k. Baltais cukurs
1 Vistu ola(s)
180 g Sviests

Ābolu pīrāgs

  • 40 min.
  • Porcijas 8
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Šis pīrāgs ir ļoti līdzīgs ābolu strūdelei – kūst uz mēles. Ir pavisam vienkārši pagatavojams  un, pievienojot savu mīļāko saldējumu, iespējams katru reizi mainīt tā garšu. Pīrāgs visgaršīgākais ir vēl silts, taču arī auksts tas nezaudē savas lieliskās īpašības.

Soļi

1
Paveikts

Karsto ābolu pīrāgu cep cepeškrāsnī. Iesākumā ņem cepamtrauku un ieziež ar sviestu.

2
Paveikts

Nomizo visus ābolus, izņem serdi, sēklas un sagriež ābolus šķēlītēs. Ābolu šķēlītes liek ietaukotajā cepamtraukā.

3
Paveikts

Tālāk gatavo garnējumu. Atlikušo sviesta daudzumu sakuļ ar olu, pievieno cukuru un miltus. Rezultātā izveidosies bieza masa, kur nelieliem gabaliņiem smērē uz āboliem cepamtraukā.

4
Paveikts

Tad trauku liek līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, līdz gatavs. Rezultātā pīrāgam jābūt ar mīkstam ar kraukšķīgu virskārtu.

5
Paveikts

Lai pīrāgs garšotu izcili, ieteicams to ēst karstu kopā ar plombīra vai citu, savu mīļāko saldējumu.

Siļķe kažokā, Recepte
iepriekšējais
Siļķe kažokā
Skābeņu zupa, Ola, Bļoda, Skābenes, Recepte
nākamais
Skābeņu zupa
Siļķe kažokā, Recepte
iepriekšējais
Siļķe kažokā
Skābeņu zupa, Ola, Bļoda, Skābenes, Recepte
nākamais
Skābeņu zupa