Produkti
- 8 Ābols(i)
- 1 glāze Kviešu milti
- 5 ēd.k. Baltais cukurs
- 1 Vistu ola(s)
- 180 g Sviests
Apraksts
Šis pīrāgs ir ļoti līdzīgs ābolu strūdelei – kūst uz mēles. Ir pavisam vienkārši pagatavojams un, pievienojot savu mīļāko saldējumu, iespējams katru reizi mainīt tā garšu. Pīrāgs visgaršīgākais ir vēl silts, taču arī auksts tas nezaudē savas lieliskās īpašības.
Soļi
1 Paveikts | Karsto ābolu pīrāgu cep cepeškrāsnī. Iesākumā ņem cepamtrauku un ieziež ar sviestu. |
2 Paveikts | Nomizo visus ābolus, izņem serdi, sēklas un sagriež ābolus šķēlītēs. Ābolu šķēlītes liek ietaukotajā cepamtraukā. |
3 Paveikts | Tālāk gatavo garnējumu. Atlikušo sviesta daudzumu sakuļ ar olu, pievieno cukuru un miltus. Rezultātā izveidosies bieza masa, kur nelieliem gabaliņiem smērē uz āboliem cepamtraukā. |
4 Paveikts | Tad trauku liek līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, līdz gatavs. Rezultātā pīrāgam jābūt ar mīkstam ar kraukšķīgu virskārtu. |
5 Paveikts | Lai pīrāgs garšotu izcili, ieteicams to ēst karstu kopā ar plombīra vai citu, savu mīļāko saldējumu. |