0 0
Ābolu pīrāgs

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
8 Ābols(i)
1 glāze Kviešu milti
5 ēdk. Baltais cukurs
1 Vistu ola(s)
180 g Sviests

Ābolu pīrāgs

  • 40 min.
  • Porcijas 8
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Šis pīrāgs ir ļoti līdzīgs ābolu strūdelei – kūst uz mēles. Ir pavisam vienkārši pagatavojams  un, pievienojot savu mīļāko saldējumu, iespējams katru reizi mainīt tā garšu. Pīrāgs visgaršīgākais ir vēl silts, taču arī auksts tas nezaudē savas lieliskās īpašības.

Soļi

1
Paveikts

Karsto ābolu pīrāgu cepsim cepeškrāsnī. Iesākumā ņemam cepamtrauku un ieziežam ar sviestu.

2
Paveikts

Nomizojam visus ābolus, izņemam serdi, sēklas un sagriežam ābolus šķēlītēs. Ābolu šķēlītes liekam ietaukotajā cepamtraukā.

3
Paveikts

Tālāk gatavosim garnējumu. Atlikušo sviesta daudzumu sakuļ ar olu, pievieno cukuru un miltus. Rezultātā izveidosies bieza masa, kur nelieliem gabaliņiem smērējam uz āboliem cepamtraukā.

4
Paveikts

Tad trauku liekam līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepam apmēram 20 minūtes, līdz gatavs. Rezultātā pīrāgam jābūt ar mīkstam ar kraukšķīgu virskārtu.

5
Paveikts

Lai pīrāgs garšotu izcili, iesaku to ēst karstu kopā ar plombīra vai citu, savu mīļāko saldējumu.

Gatavosim.lv

iepriekšējais
Siļķe kažokā
nākamais
Skābeņu zupa
iepriekšējais
Siļķe kažokā
nākamais
Skābeņu zupa