Produkti
- 750 ml Sarkanvīns (sauss)
- 500 ml Apelsīnu sulaIesakām izmantot svaigi spiestu sulu
- 2 Kanēļa standziņa(s)
- 125 g Brūnais cukurs
- 1 Apelsīns(i)
Apraksts
Tumšie un aukstie ziemas vakari ir īstais laiks, kad sasildīties ar glāzi aromātiska un garda karstvīna! Gluži tāpat kā piparkūkas, arī karstvīns ir tas, kas rada īpaši patīkamu svētku noskaņu ziemas sezonā. Tā pagatavošana mājas apstākļos nemaz nav sarežģīta – ieskaties mūsu receptē un pagatavo gardo ziemas dzērienu!
Soļi
1 Paveikts | Lielā katlā ielej svaigi spiestu apelsīnu sulu un sarkanvīnu. Pievieno brūno cukuru, vairākās daļās sadalītas kanēļa standziņas, nedaudz apelsīna miziņas, kā arī šķēlītēs sagrieztu apelsīnu. |
2 Paveikts | Katlu liek uz vidējas uguns un karsē, līdz cukurs izkūst. Pēc tam turpina karsēt uz mazas uguns aptuveni 10 minūtes. Jāuzmana, lai karstvīns nesāk vārīties, jo tādā gadījumā iztvaicēs alkohols un dzēriena garša tiks sabojāta. |
3 Paveikts | Karstvīnu visbiežāk pasniedz biezās stikla krūzēs ar ērtu osiņu. Pirms pasniegšanas var dekorēt ar apelsīna šķēlītēm vai citām piedevām pēc izvēles. |