Produkti
- 1.5 kg ĶirbisNotīrīts, sagriezts gabaliņos
- 4 tējk. Olīveļļa
- 1 Sīpols(i)Sasmalcināts
- 1 ēd.k. Svaigs ingversSmalki rīvēts
- 3-4 ēd.k. Sarkanā karija pasta
- 400 ml Kokosriekstu piens
- 850 ml Dārzeņu buljons
- Kaltēts baziliksPēc garšas
- 1 Laims(i)
- Sāls
- Malti melnie pipari
Apraksts
Ķirbju zupas ir īpašas ar to, ka tās var pagatavot neskaitāmi dažādos veidos pēc sirds patikas. Šoreiz piedāvājam aromātisku, sildošu un sātīgu ķirbju zupu ar eksotisku akcentu. Sevišķi labi garšos pikantu ēdienu cienītājiem!
Soļi
1 Paveikts | Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. |
2 Paveikts | Ķirbi izliek uz cepešpannā ieklāta cepampapīra. Pārlaista ar pusi no kopējā olīveļļas daudzuma (2 tējk.) un pārber ar kaltētu baziliku. Cep 180 grādos 20-30 minūtes, līdz ķirbis kļūst zeltains un mīksts. |
3 Paveikts | Kamēr ķirbis cepas, pannā uzkarsē atlikušo eļļas daudzumu, apcep sīpolu un ingveru, līdz tie kļūst mīkstāki. Lēni iemaisa karija pastu, pievieno krāsnī ceptos ķirbja gabaliņus, kokosriekstu pienu un dārzeņu buljonu. |
4 Paveikts | Karsē uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes. |
5 Paveikts | Zupu mazliet atdzesē un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Lai baudītu karstu zupu, to pārlej katlā un uzsilda līdz vēlamajai temperatūrai. |
6 Paveikts | Pievieno sāli, piparus un laima sulu pēc garšas. Labu apetīti! |