Produkti
- 1 glāze Medus
- 400 g Kviešu milti
- 320 g Medus
- 1 kg Cukurs
- 4 Vistu ola(s)
- 1 tējk. Soda
- 900 g Skābais krējums
- Vaniļas cukursPēc garšas
- OgasDekorēšanai (pēc izvēles, piemēram, brūklenes, dzērvenes, zemenes)
Apraksts
Nav noslēpums, ka medus kūka ir viena no latviešu iecienītākajām kūkām! To var pagatavot dažādi, eksperimentējot gan ar pildījumiem, gan ar pagatavošanas veidiem. Latvijas Valsts svētku nedēļā piedāvājam klasisku un pārbaudītu medus kūkas recepti, kas garšos katram medus kūkas cienītājam!
Soļi
1 Paveikts | Kūkas kārtu gatavošanaBļodā iesit olas, pievieno 800 g cukura, medu, sāli un sodu. Rūpīgi sakuļ, lēnām iecilā miltus un maisa, līdz tiek iegūta krējumam līdzīga konsistence. |
2 Paveikts | No sagatavotās masas jāizcep 4 kūkas kārtas. Cepešpannā ieklāj cepampapīru, uz tā uzliek mīklu un ar lāpstiņu izlīdzina plānā kārtā. Katru mīklas kārtu cep apmēram 5 minūtes 180-190 grādos, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Pēc izcepšanas kārtām jāļauj atdzist. |
3 Paveikts | Krēma gatavošanaKamēr kūkas kārtas dziest, gatavo krēmu. Bļodiņā ievieto skābo krējumu, pievieno 200 g cukura, kā arī vaniļas cukuru pēc garšas. |
4 Paveikts | Kārtu salikšanaMīklas kārtas bagātīgi apsmērē ar sagatavoto krēmu un kārto vienu virs otras. Augšējo kārtu dekorē ar sadrupinātu biskvītu. |
5 Paveikts | Ja paliek pāri krēms, ar to var apsmērēt kūkas malas. |
6 Paveikts | Liek ledusskapī un atstāj ievilkties uz nakti. Pirms pasniegšanas pārber ar ogām pēc izvēles. Labu apetīti! |