0 0
Klasiskā medus kūka

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
1 glāze Medus
400 g Kviešu milti
320 g Medus
1 kg Cukurs
4 Vistu ola(s)
1 tējk. Soda
900 g Skābais krējums
Vaniļas cukurs Pēc garšas
Ogas Dekorēšanai (pēc izvēles, piemēram, brūklenes, dzērvenes, zemenes)

Klasiskā medus kūka

Virtuve:
  • 720 min.
  • Porcijas 10
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Nav noslēpums, ka medus kūka ir viena no latviešu iecienītākajām kūkām! To var pagatavot dažādi, eksperimentējot gan ar pildījumiem, gan ar pagatavošanas veidiem. Latvijas Valsts svētku nedēļā piedāvājam klasisku un pārbaudītu medus kūkas recepti, kas garšos katram medus kūkas cienītājam!

Soļi

1
Paveikts

Kūkas kārtu gatavošana

Bļodā iesit olas, pievieno 800 g cukura, medu, sāli un sodu. Rūpīgi sakuļ, lēnām iecilā miltus un maisa, līdz tiek iegūta krējumam līdzīga konsistence.

2
Paveikts

No sagatavotās masas jāizcep 4 kūkas kārtas. Cepešpannā ieklāj cepampapīru, uz tā uzliek mīklu un ar lāpstiņu izlīdzina plānā kārtā. Katru mīklas kārtu cep apmēram 5 minūtes 180-190 grādos, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Pēc izcepšanas kārtām jāļauj atdzist.

3
Paveikts

Krēma gatavošana

Kamēr kūkas kārtas dziest, gatavo krēmu. Bļodiņā ievieto skābo krējumu, pievieno 200 g cukura, kā arī vaniļas cukuru pēc garšas.

4
Paveikts

Kārtu salikšana

Mīklas kārtas bagātīgi apsmērē ar sagatavoto krēmu un kārto vienu virs otras. Augšējo kārtu dekorē ar sadrupinātu biskvītu.

5
Paveikts

Ja paliek pāri krēms, ar to var apsmērēt kūkas malas.

6
Paveikts

Liek ledusskapī un atstāj ievilkties uz nakti. Pirms pasniegšanas pārber ar ogām pēc izvēles. Labu apetīti!

iepriekšējais
Cūkgaļas cepetis ar garšaugiem un ķiploku
Maldīvu salu virtuve
nākamais
Kokosriekstu – banānu bumbiņas
iepriekšējais
Cūkgaļas cepetis ar garšaugiem un ķiploku
Maldīvu salu virtuve
nākamais
Kokosriekstu – banānu bumbiņas