Produkti
- 5 Banāns(i)
- 115 g Cukurs
- 275 g Kviešu milti
- 100 g KokosriekstsSvaigs un smalki sarīvēts (var aizvietot ar kokosriekstu skaidiņām)
- Rapšu eļļaVar izvēlēties arī citu eļļu
- PūdercukursPasniegšanai (pēc izvēles)
Apraksts
Maldīvu salu virtuve ir bagāta ar neparastiem, eksotiskiem, taču ļoti gardiem ēdieniem. Tradicionālais maldīviešu deserts, kokosriekstu un banānu bumbiņas jeb dhonkeyo kahuku, tiek gatavots no svaiga kokosrieksta un banāniem. Vienkārši un ātri pagatavojams našķis ar eksotiskām garšu niansēm! Ja vēlies uzzināt vairāk par Maldīvu salām un to tradicionālajiem ēdieniem, Tev ir iespēja doties piedzīvojumiem bagātā izaugsmes ceļojumā uz Maldīvu salām! Plašāka informācija šeit.
Soļi
1 Paveikts | Banānus nomizo un samīca ar dakšu, līdz tiek iegūta biezeņa konsistence. |
2 Paveikts | Biezenim pievieno visas pārējās sastāvdaļas un rūpīgi apmaisa, lai iegūtu viendabīgu masu. Vislabāk garšos, ja tiks izmantots svaigs, smalki sarīvēts kokosrieksts, taču, ja tāds nav pieejams, vari to aizvietot ar kokosriekstu skaidiņām. |
3 Paveikts | Katlā vai fritierī uzkarsē eļļu līdz 180 grādu temperatūrai. No mīklas veido mazas bumbiņas (galda tenisa bumbiņas izmērā) un cep eļļā, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. |
4 Paveikts | Pēc cepšanas bumbiņas nosusina uz papīra salvetes. |
5 Paveikts | Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Labu apetīti! |