Produkti
-
450 g ĶirbisNomizots, attīrīts
-
100 g Pilnpiena biezpiens
-
1 Ābols(i)Vidēja lieluma
-
1 tējk. Manna
-
1 Vistu ola(s)
-
2 ēd.k. Augu eļļa
-
70 ml Piens
-
SālsPēc garšas
-
CukursPēc garšas
Apraksts
Aromātiski, gaisīgi un saldi – tieši tādi ir krāsnī cepti ķirbju plācenīši ar āboliem un biezpienu. Tie piepilda māju ar tik ļoti kārdinošu smaržu, ka neviens nespēs no tiem atteikties!
Soļi
1
Paveikts
|
Ķirbi smalki sarīvē. |
2
Paveikts
|
Pannā uzkarsē augu eļļu un pievieno sarīvēto ķirbi, pienu, mannu, sāli un cukuru pēc garšas. Karsē uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes, nepārtraukti maisot. Pēc tam masai ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai. |
3
Paveikts
|
Ķirbja masai pievieno biezpienu un olu, rūpīgi samaisa. |
4
Paveikts
|
Ābolu sīki sasmalcina un pievieno iepriekš sagatavotajai masai, samaisa. |
5
Paveikts
|
Cepešpannu iesmērē ar eļļu. No masas veido neliela izmēra plācenīšus un izvieto uz cepešpannas. |
6
Paveikts
|
Plācenīšus cep 180 grādos 15-20 minūtes, līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu. Pasniedz ar krējumu, ievārījumu vai medu pēc izvēles. |