Produkti
- 500 g Laša fileja
- 20 g Zaļie lociņi
- 1 gab. Gurķis(i)
- 60 g Kaperi
- 2 gab. Citrons(i)
- 100 ml Olīveļļa
- Sāls
- Melnie pipari
Apraksts
Soļi
1 Paveikts | Laša fileju ieliek saldētavā uz pusstundu, lai to atdzesētu un varētu plāni sagriezt. Kad lasis ir atdzesēts, rūpīgi sagriež lasi lielās, bet plānās plāksnēs. Saliek laša plāksnes uz plakana šķīvja vienā kārtā. |
2 Paveikts | Nomizo gurķi un sagriež garās plāksnēs. Plāksnes uzliek virsū lasim. |
3 Paveikts | Ar šķērēm, virs porcijas, sasmalcina zaļos sīpolu lociņus. |
4 Paveikts | Kaperus izņem no burkas un nomazgā ūdenī. Uzliek uz laša un gurķa. |
5 Paveikts | Izspiež citrona sulu un ar konditorejas otu ieziež karpačo. Vislabāk ir tieši ieziest nevis apliet, citādāk sanāks nevienmērīgi. Ar nelielu strūkliņu aplej visu porciju ar olīveļļu. |
6 Paveikts | Apkaisa ar sāli un pipariem, uzklāj pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz 20 minūtēm. Šajā laikā lasis citrona sulā un olīveļļā pagatvosies līdz galam un garšos izcili! |