0 0
Mājās gatavotas pastas nūdeles

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

500 g Kviešu milti
6 Vistu ola(s) 4 dzeltenumi, 2 neatdalītas
1 ēdamk. Olīveļļa
Šķipsniņa Sāls

Mājās gatavotas pastas nūdeles

  • 40 min.
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Mājās gatavota pasta – bez plaši izmantotās pastas veidošanas ierīces. Šīs pastas nūdeles var izmantot ar jebkāda veida mērcēm, tajās pastu vienkārši apviļājot. Sāc gatavot pastu pats – tas ir tā vērts!

Soļi

1
Paveikts

Mīkla

Ar miltiem uz galda virsmas izveido bedrīti, kurā ievieto olas (4 dzeltenumi, 2 neatdalītas), olīveļļu un šķipsniņu sāls.

2
Paveikts

Ar dakšu lēnām saimaisa, kamēr sāk veidoties mīkla. Kad mīkla izveidojusies, to sāk mīcīt ar rokām.
Svarīgi mīklā iemīcīt pietiekami daudz miltus, lai pasta būtu mīksta un viegla. To jāizdara aptuveni 8 minūtes.

3
Paveikts

Ļauj mīklai atpūsties

Kad mīkla gatava, to novieto 30 minūtes atpūsties.

4
Paveikts

Izrullē

Kad mīkla pastāvējusi, to sagriež 8 vienādās daļās. Ar katru daļu jāstrādā atsevišķi.
Mīklu izrullē līdz tam brīdim, kad to turot rokās, var redzēt savus pirkstus.

5
Paveikts

Locīšana

Izrullēto mīklu saloka vairākos slāņos un, sākot no vienas malas, griežot veido nūdeles.
Vēlams nūdeles pakārt, lai tās nesalīp kopā, kā arī apviļāt tās miltos.

6
Paveikts

Pagatavošana

Lai pagatavotu pašgatavotās nūdeles, tās jāvāra 2-3 minūtes sāļā ūdenī.

iepriekšējais
Eksotiskais mango gelato
nākamais
Canolli ar pistācijām
iepriekšējais
Eksotiskais mango gelato
nākamais
Canolli ar pistācijām