Produkti
- 500 g. Maskarpones siers
- 1 ēd.k. Citronu sula
- 2 daiviņas Ķiploks(i)
- 2 tējk. PētersīļiSakapāti
- 2 tējk. Zaļie lociņiSakapāti
- 2 tējk. Svaigas dillesSakapātas
- 2 tējk. EstragonsSakapāts
- SālsPēc garšas
Apraksts
Maskarpones siers ir maigāks un saldenāks par fetu un brinzu, un labi sader ar visdažādākajiem zaļumiem. Ieteicams, pirms zaļumu pievienošanas, maskarpones sieru rūpīgi notecināt, lai pēc tam rulete nesulotu.
Soļi
1 Paveikts | Maskarpones sieru liek bļodā un puto, līdz siers kļūst mīksts un krēmīgs. Pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus un citronu sulu. |
2 Paveikts | Citā bļodā ieber sakapātos pētersīļus, dilles un estragonu un samaisa kopā. |
3 Paveikts | Paplātē vai lēzenā veidnē ieklāj alumīnija foliju un pārkaisa ar lociņiem. Liek virsū maskarpones sieru, ar lāpstiņu izlīdzina un pārkaisa ar garšaugu maisījumu. Izmantojot foliju, saritina sieru ruletē. |
4 Paveikts | Uzmanīgi pārvieto ruleti uz garena, lēzena šķīvja, pārklāj ar pārtikas plēvi un uz pāris stundām ievieto ledusskapī, lai sastingst. |