Produkti
- 2 kg Aļņa gaļa
- 1 Sīpols(i)
- Sāls
- Kviešu milti
- 2 ēd.k. Skābais krējums
Marināde
- 500 ml Sarkanvīns (sauss)
- 1 Citrons(i)
- 2 Sīpols(i)
- 10 Melnie pipari
- 10 Smaržīgie pipari
- 20 Kadiķu ogas
- 12 Žāvētas melnās plūmes
- 1 daiviņa Ķiploks(i)
- 1 Lauru lapa(s)
Apraksts
Ja esat sātīgas gaļas un gardas marinādes cienītāji, šī Meža gaļa vīna marinādē būs jūsu gaumē!
Soļi
1 Paveikts | MarinādeMarinādes sastāvdaļas sajauc kopā, uzvāra un kubiciņos sagrieztai gaļai vēl karstu lej virsū. Marinē 2 – 3 dienas. Tādā veidā var marinēt arī liellopu, cūkgaļu vai pat nutrijas gaļu. Marinādei var pielikt arī nedaudz citrona miziņas. |
2 Paveikts | Kad gaļa iemarinējusies, gabaliņus izņem no marinādes, nosusina un apkaisa ar sāli. Tad liek ietaukotā cepamtraukā un apcep no visām pusēm. Tad pievieno plānās ripiņās sagrieztu svaigu sīpolu un no marinādes izņemtas plūmes. |
3 Paveikts | Katlam uzliek vāku un liek cepeškrāsnī cepties. Gaļu ik pa laikam aplaista ar izkāstu marinādi. |
4 Paveikts | Pēc 1,5 h gaļai jābūt gatavai. Katlam noņem vāku, gaļu nedaudz apkaisa ar miltiem un pievieno 2 ēdk. krējumu. Tad cep vēl 5 – 10 min. |