Produkti
-
1 Sarkanie sīpoli
-
2 Burkāns(i)
-
2 kāti Selerija(s)
-
1 pušķis Rozmarīns
-
400 g Savā sulā konservēti tomātiMizoti
-
200 g Kartupeļi (lis)
-
250 g Kāposts(i)
-
400 g Konservētas baltās pupiņas
-
250 g Zaļās pupiņas
-
1 Ķiploks(i)
-
30 g Baziliks
-
60 g ParmezānsRīvēts
-
50 ml Olīveļļa
-
Sāls
-
Malti melnie pipari
Apraksts
Minestrone – itāļu virtuves ēdiens, kas var būt ar gaļu vai veģetārs, ar makaroniem vai rīsiem, tai pievieno gan tomātus, pupiņas, burkānus, gan selerijas un sīpolus, bet pārsvarā dārzeņi tiek izvēlēti atkarībā no sezonas. Tas ir viens no populārākajiem ēdieniem Itālijā, kas radies jau laikā, kad pār Itāliju valdīja Romas impērija un radās, kad kāds vietējais pavārs salika kopā visas sastāvdaļas un citu ēdienu piedevas, kas bija palikušas pāri no citām ēdienreizēm. Recepte var atšķirties no sezonas un reģiona, kur tā tiek pagatavota.
Soļi
1
Paveikts
|
Lielā katlā uz vidēji liela uguns sasilda olīveļļu. Ieliek sagrieztus sīpolus, burkānus, seleriju, sasmalcinātu rozmarīnu, pievienot sāli un piparus. Gatavo, maisot ik pēc 5-8 minūtēm, kamēr sīpoli kļūst zeltaini. |
2
Paveikts
|
Pievieno sasmalcinātu seleriju, pēc minūtes pievienot kubiņos sagrieztus kartupeļus, kāpostus, pupiņas, aplej ar ūdeni un sautē. |
3
Paveikts
|
Tiklīdz izskatās, ka drīz būs gatavs, pievieno zaļās pupiņas, kartupeļus un jāvāra kamēr kartupeļi paliek gatavi, apmēram 20 minūtes. Pievieno sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus un baziliku. |
4
Paveikts
|
Pasniedzot uzber rīvētu parmezānu un svaigas bazilika lapiņas, visam pa virsu pievieno nedaudz olīveļļas. |