0 0
Minestrone

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
1 Sarkanie sīpoli
2 Burkāns(i)
2 kāti Selerija(s)
1 pušķis Rozmarīns
400 g Savā sulā konservēti tomāti Mizoti
200 g Kartupeļi (lis)
250 g Kāposts(i)
400 g Konservētas baltās pupiņas
250 g Zaļās pupiņas
1 Ķiploks(i)
30 g Baziliks
60 g Parmezāns Rīvēts
50 ml Olīveļļa
Sāls
Malti melnie pipari

Minestrone

Virtuve:
  • 90 min.
  • Porcijas 6
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Minestrone – itāļu virtuves ēdiens, kas var būt ar gaļu vai veģetārs, ar makaroniem vai rīsiem, tai pievieno gan tomātus, pupiņas, burkānus, gan selerijas un sīpolus, bet pārsvarā dārzeņi tiek izvēlēti atkarībā no sezonas. Tas ir viens no populārākajiem ēdieniem Itālijā, kas radies jau laikā, kad pār Itāliju valdīja Romas impērija un radās, kad kāds vietējais pavārs salika kopā visas sastāvdaļas un citu ēdienu piedevas, kas bija palikušas pāri no citām ēdienreizēm. Recepte var atšķirties no sezonas un reģiona, kur tā tiek pagatavota.

Soļi

1
Paveikts

Lielā katlā uz vidēji liela uguns sasilda olīveļļu. Ieliek sagrieztus sīpolus, burkānus, seleriju, sasmalcinātu rozmarīnu, pievienot sāli un piparus. Gatavo, maisot ik pēc 5-8 minūtēm, kamēr sīpoli kļūst zeltaini.

2
Paveikts

Pievieno sasmalcinātu seleriju, pēc minūtes pievienot kubiņos sagrieztus kartupeļus, kāpostus, pupiņas, aplej ar ūdeni un sautē.

3
Paveikts

Tiklīdz izskatās, ka drīz būs gatavs, pievieno zaļās pupiņas, kartupeļus un jāvāra kamēr kartupeļi paliek gatavi, apmēram 20 minūtes. Pievieno sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus un baziliku.

4
Paveikts

Pasniedzot uzber rīvētu parmezānu un svaigas bazilika lapiņas, visam pa virsu pievieno nedaudz olīveļļas.
Baudi ar svaigi ceptu un plēstu maizi!

sulas kaviārs, gatavosim.lv, receptes
iepriekšējais
Augļu sulas kaviārs
nākamais
Laša karpačo
sulas kaviārs, gatavosim.lv, receptes
iepriekšējais
Augļu sulas kaviārs
nākamais
Laša karpačo