0 0
Parmidžano baklažāni

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
1 kg Baklažāns(i)
100 ml Augu eļļa
40 ml Olīveļļa
1 Ķiploks(i)
1 kg Savā sulā konservēti tomāti Gabaliņos
300 g Mocarella
100 g Parmezāns Rīvēts
10 g Baziliks
Sāls
Melnie pipari

Uzturvērtība

40 g
Tauki
19 g
Proteīns
14 g
Ogļhidrāti
471 kcal.
Kalorijas

Parmidžano baklažāni

Virtuve:
  • 120 min.
  • Porcijas 6
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Ideāli piemērots kā uzkoda svētku galdam.

Soļi

1
Paveikts

Baklažānus sagriež šķēlēs biezumā ap 1 cm.

2
Paveikts

Izliek tos kādā bļodā un apkaisa ar sāli katru gabalu no abām pusēm.
Atstāj uz 1 stundu. Pēc tam nomazgā ar ūdeni un apsusina ar papīra dvieli.

3
Paveikts

Pannā sasilda augu eļļu un apcep tajā baklažānus no abām pusēm līdz zeltaini - brūnai krāsai. Gatavos baklažānus izliek uz papīra dvieļa.

4
Paveikts

Nelielā katlā uzsilda olīvueļļu, apcep sasmalcinātus ķiplokus 30 sekundes, pēc tam pievieno tomatus un sasmalcinātu baziliku. Sautē 5-7 minūtes, kamēr tomāti paliks mīksti, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

5
Paveikts

Cepšanas formu ieziež ar olīvueļļu, izliek uz tās baklažānus, pārliet ar mērci, uzliek mocarellu un parmezānu. Ieliek cepeškrāsnī, kurai jābūt sakarsētai līdz 180 grādiem, gatavo 40 minūtes.

Gatavosim.lv

Smūtijs, Zaļš, Kivī, Salmiņš, Glāze, Recepte
iepriekšējais
C vitamīna smūtijs
Pica, Salami, Tomāti, Recepte
nākamais
Pica ar salami un mocarellas sieru
Smūtijs, Zaļš, Kivī, Salmiņš, Glāze, Recepte
iepriekšējais
C vitamīna smūtijs
Pica, Salami, Tomāti, Recepte
nākamais
Pica ar salami un mocarellas sieru