Produkti
-
1 kg Baklažāns(i)
-
100 ml Augu eļļa
-
40 ml Olīveļļa
-
1 Ķiploks(i)
-
1 kg Savā sulā konservēti tomātiGabaliņos
-
300 g Mocarella
-
100 g ParmezānsRīvēts
-
10 g Baziliks
-
Sāls
-
Melnie pipari
Apraksts
Vai zināji, ka par baklažāniem zināja gan senie grieķi, gan romieši, kuri tos uzskatīja par vājprātu nesošiem dārzeņiem? Tam nebija nekādu pierādījumu, bet šis savādais uzskats par baklažāniem, tos liedza izplatīt Eiropā. Taču atklājot Dienvidameriku, kur baklažānus audzēja indiāņi, eiropieši tos iekļāva arī savās ēdienreizēs.
To forma var būt ne tikai garena, bet pat apaļa. Baklažānu vidus ir maigs, zaļgani dzeltens un satur daudz ūdens. Tiem ir specifiska smarža, kas atgādina sēnes. Baklažānus novāc vēl ne līdz galam gatavus, jo to mīkstums kļūst sīvs un nepatīkams.
Baklažāniem ir augsta uzturvērtība, tie ir labs kālija avots, kā arī satur pektīnvielas, B, C un P grupas vitamīnus. Tie ir bagāti ar olbaltumvielām un organiskajām skābēm, bez tam satur arī karotīnu, šķiedrvielas un citas bioloģiski aktīvas vielas.
Izmēģini šo gardo recepti un dalies savos iespaidos šeit!
Soļi
1
Paveikts
|
Baklažānus sagriež šķēlēs biezumā ap 1 cm. |
2
Paveikts
|
Izliek tos kādā bļodā un apkaisa ar sāli, katru gabalu no abām pusēm. |
3
Paveikts
|
Pannā sasilda augu eļļu un apcep tajā baklažānus no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai. Gatavos baklažānus izliek uz papīra dvieļa. |
4
Paveikts
|
Nelielā katlā uzsilda olīveļļu, apcep sasmalcinātus ķiplokus, pēc tam pievieno tomatus un sasmalcinātu baziliku. Sautē 5-7 minūtes, kamēr tomāti paliks mīksti, pievieno sāli un piparus pēc garšas. |
5
Paveikts
|
Cepšanas formu ieziež ar olīveļļu, izliek uz tās baklažānus, pārlejiet ar mērci, uzlieciet mocarellu un parmezānu. Ieliek cepeškrāsnī, kurai jābūt sakarsētai līdz 180 grādiem, gatavo 40 minūtes. |