0 0
Parmidžano baklažāni

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
1 kg Baklažāns(i)
100 ml Augu eļļa
40 ml Olīveļļa
1 Ķiploks(i)
1 kg Savā sulā konservēti tomāti Gabaliņos
300 g Mocarella
100 g Parmezāns Rīvēts
10 g Baziliks
Sāls
Melnie pipari

Uzturvērtība

40 g
Tauki
19 g
Proteīns
14 g
Ogļhidrāti
471 kcal.
Kalorijas

Parmidžano baklažāni

Virtuve:
  • 120 min.
  • Porcijas 6
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Vai zināji, ka par baklažāniem zināja gan senie grieķi, gan romieši, kuri tos uzskatīja par vājprātu nesošiem dārzeņiem? Tam nebija nekādu pierādījumu, bet šis savādais uzskats par baklažāniem, tos liedza izplatīt Eiropā. Taču atklājot Dienvidameriku, kur baklažānus audzēja indiāņi, eiropieši tos iekļāva arī savās ēdienreizēs.

To forma var būt ne tikai garena, bet pat apaļa. Baklažānu vidus ir maigs, zaļgani dzeltens un satur daudz ūdens. Tiem ir specifiska smarža, kas atgādina sēnes. Baklažānus novāc vēl ne līdz galam gatavus, jo to mīkstums kļūst sīvs un nepatīkams.

Baklažāniem ir augsta uzturvērtība, tie ir labs kālija avots, kā arī satur pektīnvielas, B, C un P grupas vitamīnus. Tie ir bagāti ar olbaltumvielām un organiskajām skābēm, bez tam satur arī karotīnu, šķiedrvielas un citas bioloģiski aktīvas vielas.

Izmēģini šo gardo recepti un dalies savos iespaidos šeit!

Soļi

1
Paveikts

Baklažānus sagriež šķēlēs biezumā ap 1 cm.

2
Paveikts

Izliek tos kādā bļodā un apkaisa ar sāli, katru gabalu no abām pusēm.
Atstāj uz 1 stundu. Pēc tam nomazgā ar ūdeni un apsusina ar papīra dvieli.

3
Paveikts

Pannā sasilda augu eļļu un apcep tajā baklažānus no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai. Gatavos baklažānus izliek uz papīra dvieļa.

4
Paveikts

Nelielā katlā uzsilda olīveļļu, apcep sasmalcinātus ķiplokus, pēc tam pievieno tomatus un sasmalcinātu baziliku. Sautē 5-7 minūtes, kamēr tomāti paliks mīksti, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

5
Paveikts

Cepšanas formu ieziež ar olīveļļu, izliek uz tās baklažānus, pārlejiet ar mērci, uzlieciet mocarellu un parmezānu. Ieliek cepeškrāsnī, kurai jābūt sakarsētai līdz 180 grādiem, gatavo 40 minūtes.

Smūtijs, Zaļš, Kivī, Salmiņš, Glāze, Recepte
iepriekšējais
C vitamīna smūtijs
Pica, Salami, Tomāti, Recepte
nākamais
Pica ar salami un mocarellas sieru
Smūtijs, Zaļš, Kivī, Salmiņš, Glāze, Recepte
iepriekšējais
C vitamīna smūtijs
Pica, Salami, Tomāti, Recepte
nākamais
Pica ar salami un mocarellas sieru