Produkti
-
4 Vistu ola(s)
-
2 ēd.k. Skābais krējums
-
Sāls
-
Melnie pipariIesakām izmantot citronpiparus, kas piedod ēdienam svaigumu.
-
3 pilieni Galda etiķis
-
Lociņi
Apraksts
Šī recepte ir ātri pagatavojama, kā arī tai nav nepieciešamas daudz sastāvdaļu. Pildītas olas ir laba brokastu ēdienkartes sastāvdaļa, taču noder arī viesībās kā pikanta uzkoda. Kulināri iesaka pirms došanās ciemos apēst kādu vārītu olu, jo tā rada sāta sajūtu, kas paglābj no kārtīgas pārēšanās. Tad nu katrs ēdiet kā un kad vēlieties!
Soļi
1
Paveikts
|
Ņem 4 svaigas olas un novāra. Šai receptei piemērotākas ir cieti vārītas olas, kas nozīmē, ka jāvāra apm. 10 – 13 min. Lai olas čaumala nesasprāgtu karstajā ūdenī, ieteicams piebērt ūdenim sāli. Un jāatceras, ka tikko no ledusskapja izņemtas aukstas olas uzreiz nevar likt karstā ūdenī – arī tad tās sasprāgs. |
2
Paveikts
|
Kad olas uzvārītas, noloba čaumalu un pārgriež gareniski katru olu uz pusēm. |
3
Paveikts
|
Tad uzmanīgi izņem no katras olas dzeltenumu un liek atsevišķā bļodiņā. Jāskatās, lai ola neizjūk, jo tās ”karkass” būs mums nepieciešams. |
4
Paveikts
|
Izņemtajam olas dzeltenumam pievieno sinepes, krējumu, citronpiparus un 3 pilienus etiķa (ar etiķi pārspīlēt nevajag, jo tad olas sāks sulot. Ja nu tomēr gribas pikantākas, tad var piepilināt citrona sulu vai pielikt vairāk sinepes). Var pievienot zaļumus – lociņus vai pētersīļus. |
5
Paveikts
|
Kad olas dzeltenuma masa gatava, to liek atpakaļ olās. |