0 0
Pildītas olas

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
4 Vistu ola(s)
2 ēd.k. Skābais krējums
Sāls
Melnie pipari Iesakām izmantot citronpiparus, kas piedod ēdienam svaigumu.
3 pilieni Galda etiķis
Lociņi

Pildītas olas

  • 20 min.
  • Porcijas 2
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Šī recepte ir ātri pagatavojama, kā arī tai nav nepieciešamas daudz sastāvdaļu. Pildītas olas ir laba brokastu ēdienkartes sastāvdaļa, taču noder arī viesībās kā pikanta uzkoda. Kulināri iesaka pirms došanās ciemos apēst kādu vārītu olu, jo tā rada sāta sajūtu, kas paglābj no kārtīgas pārēšanās. Tad nu katrs ēdiet kā un kad vēlieties!

Soļi

1
Paveikts

Ņem 4 svaigas olas un novāra. Šai receptei piemērotākas ir cieti vārītas olas, kas nozīmē, ka jāvāra apm. 10 – 13 min. Lai olas čaumala nesasprāgtu karstajā ūdenī, ieteicams piebērt ūdenim sāli. Un jāatceras, ka tikko no ledusskapja izņemtas aukstas olas uzreiz nevar likt karstā ūdenī – arī tad tās sasprāgs.

2
Paveikts

Kad olas uzvārītas, noloba čaumalu un pārgriež gareniski katru olu uz pusēm.

3
Paveikts

Tad uzmanīgi izņem no katras olas dzeltenumu un liek atsevišķā bļodiņā. Jāskatās, lai ola neizjūk, jo tās ”karkass” būs mums nepieciešams.

4
Paveikts

Izņemtajam olas dzeltenumam pievieno sinepes, krējumu, citronpiparus un 3 pilienus etiķa (ar etiķi pārspīlēt nevajag, jo tad olas sāks sulot. Ja nu tomēr gribas pikantākas, tad var piepilināt citrona sulu vai pielikt vairāk sinepes). Var pievienot zaļumus – lociņus vai pētersīļus.

5
Paveikts

Kad olas dzeltenuma masa gatava, to liek atpakaļ olās.

Skābeņu zupa, Ola, Bļoda, Skābenes, Recepte
iepriekšējais
Skābeņu zupa
Smūtijs, Glāze, Salmiņš, Zaļš, Recepte
nākamais
Zaļais spinātu smūtijs
Skābeņu zupa, Ola, Bļoda, Skābenes, Recepte
iepriekšējais
Skābeņu zupa
Smūtijs, Glāze, Salmiņš, Zaļš, Recepte
nākamais
Zaļais spinātu smūtijs