Produkti
- 750 ml Piens
- 110 g Baltais cukurs
- 3 tējk. Kukurūzas ciete
- 80 g PistācijasAttīrītas
- 2 tējk. Citronu sula
- Šķipsniņa Sāls
Apraksts
Pistācijas ir ļoti vērtīgs pārtikas produkts, tās satur daudz kālija. Ikvienam pistāciju mīļotājam ir paveicies – šie rieksti ir garda un veselīga uzkoda, kuru izmanto arī desertu veidošanā. Pistāciju gelato ir ļoti barojošs un var aizstāt pat veselu ēdienreizi.
Soļi
1 Paveikts | Attīrītas pistācijas sasmalcina ar blenderi pēc iespējas smalkāk. Sasmalcinātām pistācijām pievieno 3-4 tējkarotes piena, turpina blendēt, līdz iegūst vienmērīgu, biezu masu. |
2 Paveikts | Ielej apmēram 90 ml piena kruzē un izšķīdina tajā kukūruzas cieti. Pagaidām krūzi ar pienu un kukurūzas cieti noliek malā. |
3 Paveikts | Atlikušo pienu liek karsēties pannā. Pievieno cukuru un kārtīgi apmaisa. Kad piens sāk burbuļot, pannu noņem no plīts. Pienam pievieno iepriekš sagatavoto piena un kukurūzas miltu maisījumu. Nepārtraukti maisa, līdz krēms sabiezē, iegūstot vienmērīgu masu. Tas aizņem aptuveni 2-4 minūtes. |
4 Paveikts | Sagatavotajam krēmam ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai. Kad krēms ir atdzisis, tam pievieno iepriekš sagatavoto pistāciju masu, citronu sulu un šķipsnu sāls, kārtīgi apmaisot. |
5 Paveikts | Ja tiek izmantota saldējuma pagatavošanas ierīce, tad tālākie pagatavošanas soļi jāveic saskaņā ar ierīces ražotāja instrukciju. Savukārt, ja šī ierīce netiek izmantota, tad sagatavotā gelato masa jāpilda saldētavai piemērotā traukā un jāliek saldēties. Jāatceras, ka katras 30 minūtes gelato masa ir jāizņem no saldētavas un jāapmaisa, lai neveidotos ledus kristāli. |