Produkti
-
80 g Spināti
-
2 Vistu ola(s)
-
3 ēd. k. Augu eļļa
-
280 ml Piens
-
200 g Kviešu milti
-
SālsPēc garšas
Apraksts
Krāsainām un sātīgām brokastīm – spinātu pankūkas! Tās vari pasniegt vai pildīt ar dažādām piedevām pēc izvēles, piemēram, biezpienu ar zaļumiem, sieru vai mazsalītu lasi. Vērts zināt, ka spināti ir īpaši veselīgi mūsu organismam. To sastāvā ir vērtīgas uzturvielas un vitamīni – K, A un C vitamīns, folijskābe, beta karotīns, kā arī magnijs un dzelzs. Spināti tiek uzskatīti par diētisku produktu, jo tajos ir mazs kaloriju daudzums – 100 gramos vien 24 kilokalorijas. No receptē minēto sastāvdaļu daudzuma sanāks apmēram 10-12 pankūkas.
Soļi
1
Paveikts
|
Spinātus nomazgā, atbrīvo no kātiņiem, lapas ber blendera traukā, pievieno 2-3 ēdamkarotes augu eļļas un blendē, līdz tiek iegūta viendabīga spinātu masa. |
2
Paveikts
|
Atsevišķā traukā iesit divas olas, pakāpeniski pievieno pienu un miltus, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, līdz tiek iegūta vienmērīga pankūku mīkla bez kunkuļiem. |
3
Paveikts
|
Pankūku mīklai pievieno iepriekš sagatavoto spinātu masu un šķipsniņu sāls. Rūpīgi samaisa ar putojamo slotiņu, iegūstot viendabīgu mīklas konsistenci. Ja šķiet, ka mīkla ir par šķidru, pievieno mazliet vairāk miltu; savukārt, ja mīkla ir pārāk bieza - pievieno pienu. |
4
Paveikts
|
Pannā uzkarsē nelielu daudzumu eļļas un lej uz tās pankūku mīklu - apmēram pusi kausiņa uz vienu pankūku. Cep no katras puses apmēram 1 minūti vai līdz brīdim, kad pankūkas ir gatavas. |
5
Paveikts
|
Pasniedz ar krējumu, zaļumu biezpienu vai mazsālītu lasi pēc izvēles. Labu apetīti! |