0 0
Plānās spinātu pankūkas

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
80 g Spināti
2 Vistu ola(s)
3 ēd. k. Augu eļļa
280 ml Piens
200 g Kviešu milti
Sāls Pēc garšas

Plānās spinātu pankūkas

  • 30 min.
  • Porcijas 4
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Krāsainām un sātīgām brokastīm – spinātu pankūkas! Tās vari pasniegt vai pildīt ar dažādām piedevām pēc izvēles, piemēram, biezpienu ar zaļumiem, sieru vai mazsalītu lasi. Vērts zināt, ka spināti ir īpaši veselīgi mūsu organismam. To sastāvā ir vērtīgas uzturvielas un vitamīni – K, A un C vitamīns, folijskābe, beta karotīns, kā arī magnijs un dzelzs. Spināti tiek uzskatīti par diētisku produktu, jo tajos ir mazs kaloriju daudzums – 100 gramos vien 24 kilokalorijas. No receptē minēto sastāvdaļu daudzuma sanāks apmēram 10-12 pankūkas.

Soļi

1
Paveikts

Spinātus nomazgā, atbrīvo no kātiņiem, lapas ber blendera traukā, pievieno 2-3 ēdamkarotes augu eļļas un blendē, līdz tiek iegūta viendabīga spinātu masa.

2
Paveikts

Atsevišķā traukā iesit divas olas, pakāpeniski pievieno pienu un miltus, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, līdz tiek iegūta vienmērīga pankūku mīkla bez kunkuļiem.

3
Paveikts

Pankūku mīklai pievieno iepriekš sagatavoto spinātu masu un šķipsniņu sāls. Rūpīgi samaisa ar putojamo slotiņu, iegūstot viendabīgu mīklas konsistenci. Ja šķiet, ka mīkla ir par šķidru, pievieno mazliet vairāk miltu; savukārt, ja mīkla ir pārāk bieza - pievieno pienu.

4
Paveikts

Pannā uzkarsē nelielu daudzumu eļļas un lej uz tās pankūku mīklu - apmēram pusi kausiņa uz vienu pankūku. Cep no katras puses apmēram 1 minūti vai līdz brīdim, kad pankūkas ir gatavas.

5
Paveikts

Pasniedz ar krējumu, zaļumu biezpienu vai mazsālītu lasi pēc izvēles. Labu apetīti!

Šokolādes pankūkas
iepriekšējais
Plānās šokolādes pankūkas
Vegāniskās auzu pārslu pankūkas
nākamais
Vegāniskas auzu pārslu pankūkas
Šokolādes pankūkas
iepriekšējais
Plānās šokolādes pankūkas
Vegāniskās auzu pārslu pankūkas
nākamais
Vegāniskas auzu pārslu pankūkas