Produkti
- 500 g Maltā gaļa
- 400 g Tomāti savā sulāVar nopirkt dažāda izmēra bundžiņās veikalos
- 400 g PupiņasPupiņas var būt tomātu sulā vai parastās
- 2 ēd.k. Tomātu mērce
- 1 Sīpols(i)
- 2 daiviņas Ķiploks(i)
- SālsPēc garšas
- 1 Sarkanais čili piparsGadījumā, ja tomēr neesat asu ēdienu cienītājs, bet Jums garšo maltā gaļa, tomāti un pupiņas, aso čili var neizmantot, tā vietā ēdienam var pielikt vairāk parastos piparus vai kādu asāku tomātu mērci.
Apraksts
Šis ēdiens būs piemērots tiem, kuri labprāt izbauda asas izjūtas. Čili pipars pats par sevi ir ļoti ass. Labā ziņa ir tā, ka asi ēdieni padara skaidru galvu. Ja nu tomēr ir gadījies uzkost par daudz asuma, kā glābējs noderēs svaiga baltmaizes šķēle, kas lieliski palīdz šādos gadījumos.
Ar čili piparu ir jāuzmanās – īpaši asas ir tā sēklas. Jāatceras, ka pēc pipara griezšanas, jānomazgā rokas, jo gadījumā, ja tā sula nokļus acīs vai uz sejas, var rasties apdegumi!
Soļi
1 Paveikts | SagatavošanāsPagatavošana ir gaužām ātra un vienkārša. Ņem malto gaļu, sīpolu un ķiploku uz pannas apcep. Vispirms liek gabaliņos sagrieztu sīpolu, tad pievieno sasmalcinātu ķiploku (lai ķiploka aromāts saglabātos pilnībā, iesakam to uz dēlīša smalki sagriezt, nevis spiest caur ķiplokspiedi, jo ķiplokspiedē paliek viss labums). Tam visam pievienojam malto gaļu un apcepam. |
2 Paveikts | Kad gaļa izcepusies, liek klāt pupiņas un tomātus gabaliņos. |
3 Paveikts | Pievieno sāli, smalki sagrieztu čili piparu, maltus melnos piparus un tomātu mērci. |
4 Paveikts | Kad viss pievienots, sautē vēl 10 minūtes. Lai garša būtu pavisam laba, pēc gatavošanas beigām pagaida vēl 10 min., lai garšvielas ievelkas. Lai labi garšo! |