Produkti
- 80 g Konservēts tuncisSavā sulā vai eļļā (pēc izvēles)
- 1 ēd. k. Sarkanais sīpolsSīki sasmalcināts
- 1 ēd. k. Laima sula
- 1 ēd. k. Sarkanais čili pipars
- 3 ēd. k. KokosriekstsRīvēts kokosrieksta mīkstums (var aizvietot ar kokosriekstu pārslām)
- Malti melnie pipari
- Sāls
Apraksts
Viena no izplatītākajām sastāvdaļām Maldīvu salu virtuvē ir zivs. Visbiežāk tiek gatavots tuncis, turklāt to bauda dažādos veidos – kūpinātu, vārītu, konservētu vai sautētu. Šoreiz piedāvājam maldīviešu tradicionālā brokastu ēdiena Mas Huni jeb tunča, čili un kokosriekstu salātu recepti. Maldīvieši visbiežāk šo ēdienu pasniedz ar Roshi (plāni maizes plācenīši) un melno tēju, jo uzskata, ka tieši šādā kombinācijā ir iespējams izgaršot Mas Huni īpašās garšu nianses.
Soļi
1 Paveikts | Samaisa kopā sīki sasmalcinātu sīpolu, čili piparu un kokosriekstu (svaigu vai pārslās). |
2 Paveikts | Pievieno tunci, laima sulu, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Visu rūpīgi apmaisa. |
3 Paveikts | Pasniedz ar maizes plācenīšiem vai lavašu pēc izvēles. Lai labi garšo! |