Produkti
-
5 l Piens
-
2 Vistu ola(s)
-
Žāvēti augļipēc izvēles (piemēram, aprikozes vai rozīnes)
-
20 g Vanilīna cukurs1 paciņa
-
2 ēd.k. Baltais cukurs
-
Pēc garšas Galda etiķis
Apraksts
Saldumu mīļus, kā arī mazos līgotājus svētkos var iepriecināt ar saldo Jāņu sieru, kura sastāvā ir rozīnes, rieksti vai citi žāvēti augļi!
Soļi
1
Paveikts
|
Vispirms sakuļ abas olas. |
2
Paveikts
|
Ielej katlā mazliet auksta ūdens un pienu, silda un vienlaicīgi pievieno izvēlētos žāvētos augļus un ogas. |
3
Paveikts
|
Kad piens ir uzsildīts līdz 80 C temperatūrai, pievieno iepriekš sakultās olas. |
4
Paveikts
|
Pienu turpina sildīt līdz tiek sasniegta 95 C temperatūra un pievieno esenci. |
5
Paveikts
|
Kad piens atsulojas, to nokāš, izmantojot sietu vai marli. |
6
Paveikts
|
Iegūto siera masu sasien marlē, uzliek slogu un ļauj tai notecēties, kamēr tā ir tik cieta, cik vēlamies. |
7
Paveikts
|
Saldo Jāņu sieru ir iespējams pasniegt kā neparastu uzkodu svētku galdam kopā ar svaigām ogām vai augļiem. |