0 0
Saldais Jāņu siers

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

5 l Piens
2 Vistu ola(s)
Žāvēti augļi pēc izvēles (piemēram, aprikozes vai rozīnes)
20 g Vanilīna cukurs 1 paciņa
2 ēd.k. Baltais cukurs
Pēc garšas Galda etiķis

Saldais Jāņu siers

  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Saldumu mīļus, kā arī mazos līgotājus svētkos var iepriecināt ar saldo Jāņu sieru, kura sastāvā ir rozīnes, rieksti vai citi žāvēti augļi!

Soļi

1
Paveikts

Vispirms sakuļ abas olas.

2
Paveikts

Ielej katlā mazliet auksta ūdens un pienu, silda un vienlaicīgi pievieno izvēlētos žāvētos augļus un ogas.

3
Paveikts

Kad piens ir uzsildīts līdz 80 C temperatūrai, pievieno iepriekš sakultās olas.

4
Paveikts

Pienu turpina sildīt līdz tiek sasniegta 95 C temperatūra un pievieno esenci.

5
Paveikts

Kad piens atsulojas, to nokāš, izmantojot sietu vai marli.

6
Paveikts

Iegūto siera masu sasien marlē, uzliek slogu un ļauj tai notecēties, kamēr tā ir tik cieta, cik vēlamies.

7
Paveikts

Saldo Jāņu sieru ir iespējams pasniegt kā neparastu uzkodu svētku galdam kopā ar svaigām ogām vai augļiem.

Klasiskais siers, Jāņi, gatavosim.lv, recepte
iepriekšējais
Klasiskais Jāņu siers
avokado smūtijs, gatavosim.lv, receptes
nākamais
Avokado un laima smūtijs
Klasiskais siers, Jāņi, gatavosim.lv, recepte
iepriekšējais
Klasiskais Jāņu siers
avokado smūtijs, gatavosim.lv, receptes
nākamais
Avokado un laima smūtijs