Produkti
- 5 l Piens
- 2 Vistu ola(s)
- Žāvēti augļipēc izvēles (piemēram, aprikozes vai rozīnes)
- 20 g Vanilīna cukurs1 paciņa
- 2 ēd.k. Baltais cukurs
- Pēc garšas Galda etiķis
Apraksts
Saldumu mīļus, kā arī mazos līgotājus svētkos var iepriecināt ar saldo Jāņu sieru, kura sastāvā ir rozīnes, rieksti vai citi žāvēti augļi!
Soļi
1 Paveikts | Vispirms sakuļ abas olas. |
2 Paveikts | Ielej katlā mazliet auksta ūdens un pienu, silda un vienlaicīgi pievieno izvēlētos žāvētos augļus un ogas. |
3 Paveikts | Kad piens ir uzsildīts līdz 80 C temperatūrai, pievieno iepriekš sakultās olas. |
4 Paveikts | Pienu turpina sildīt līdz tiek sasniegta 95 C temperatūra un pievieno esenci. |
5 Paveikts | Kad piens atsulojas, to nokāš, izmantojot sietu vai marli. |
6 Paveikts | Iegūto siera masu sasien marlē, uzliek slogu un ļauj tai notecēties, kamēr tā ir tik cieta, cik vēlamies. |
7 Paveikts | Saldo Jāņu sieru ir iespējams pasniegt kā neparastu uzkodu svētku galdam kopā ar svaigām ogām vai augļiem. |