Produkti
- 1 Sīpols(i)
- 1 ēd.k. Augu eļļa
- 2 tējk. Sarkanā karija pasta
- 1 l Dārzeņu buljons
- KinzaPēc izvēles (var aizstāt ar citiem garšaugiem, piemēram, baziliku)
- 100 ml Kokosriekstu piens
- 750 g Saldais (ie) kartupelis (ļi)
- SālsPēc garšas
- Malti melnie pipariPēc garšas
Apraksts
Vai zināji, ka saldais kartupelis jeb batāte ir ne tikai gards, bet arī veselīgs sakņaugs? Tas satur lielu devu B6, A un C vitamīna. Nobaudi gardu un sātīgu saldo kartupeļu krēmzupu – tās pagatavošana ir pavisam vienkārša!
Soļi
1 Paveikts | Katlā uzkarsē augu eļļu un apcep sīki sasmalcinātu sīpolu apmēram 4-5 minūtes, līdz tas kļūst mīksts. Pievieno sarkanā karija pastu un turpina karsēt vēl 1 minūti. |
2 Paveikts | Saldos kartupeļus nomizo un rupji sarīvē. |
3 Paveikts | Katlā pievieno sarīvētus saldos kartupeļus un dārzeņu buljonu. Karsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina uguni un turpina karsēt aptuveni 5 minūtes, līdz saldie kartupeļi kļūst mīksti. |
4 Paveikts | Katlu noņem no uguns, pievieno kokosriekstu pienu, sāli un piparus. |
5 Paveikts | Zupu rūpīgi sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Vēlreiz liek uz uguns un atkārtoti uzkarsē. |
6 Paveikts | Pirms pasniegšanas pārkaisa ar smalki sagrieztu kinzu vai citiem garšaugiem pēc izvēles. Labu apetīti! |