Produkti
-
1 Sīpols(i)
-
1 ēd.k. Augu eļļa
-
2 tējk. Sarkanā karija pasta
-
1 l Dārzeņu buljons
-
KinzaPēc izvēles (var aizstāt ar citiem garšaugiem, piemēram, baziliku)
-
100 ml Kokosriekstu piens
-
750 g Saldais (ie) kartupelis (ļi)
-
SālsPēc garšas
-
Malti melnie pipariPēc garšas
Apraksts
Vai zināji, ka saldais kartupelis jeb batāte ir ne tikai gards, bet arī veselīgs sakņaugs? Tas satur lielu devu B6, A un C vitamīna. Nobaudi gardu un sātīgu saldo kartupeļu krēmzupu – tās pagatavošana ir pavisam vienkārša!
Soļi
1
Paveikts
|
Katlā uzkarsē augu eļļu un apcep sīki sasmalcinātu sīpolu apmēram 4-5 minūtes, līdz tas kļūst mīksts. Pievieno sarkanā karija pastu un turpina karsēt vēl 1 minūti. |
2
Paveikts
|
Saldos kartupeļus nomizo un rupji sarīvē. |
3
Paveikts
|
Katlā pievieno sarīvētus saldos kartupeļus un dārzeņu buljonu. Karsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina uguni un turpina karsēt aptuveni 5 minūtes, līdz saldie kartupeļi kļūst mīksti. |
4
Paveikts
|
Katlu noņem no uguns, pievieno kokosriekstu pienu, sāli un piparus. |
5
Paveikts
|
Zupu rūpīgi sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Vēlreiz liek uz uguns un atkārtoti uzkarsē. |
6
Paveikts
|
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar smalki sagrieztu kinzu vai citiem garšaugiem pēc izvēles. Labu apetīti! |