Produkti
-
100 g Prošuto
-
700 g Teļa gaļa
-
3 pušķi Šalfejs
-
80 g Sviests
-
250 ml Baltvīns
-
Malti melnie pipari
Apraksts
Soļi
1
Paveikts
|
Sasilda cepeškrāsni līdz 250 grādiem. Sagriež teļa gaļu un atsit līdz biezumam 1 cm. Uzkaisa sāli, melnos piparus un uzliek uz katra gabala dažas šalfeja lapas. |
2
Paveikts
|
Katru teļa gaļas gabalu aptin ar paršuto jeb itāļu šķiņķi. Ja gaļas gabali ir sanākuši lieli, tad ērtībai tos var sagriezt uz divām daļām. |
3
Paveikts
|
Dziļā pannā ar biezu pamatni izkausē 30 gr sviesta, kamēr tas sāk burbuļot. Apcep gaļu līdz zeltainai garozai. |
4
Paveikts
|
Uzmanīgi apgriež uz otru pusi, gatavo vēl dažas minūtes. Apcepto gaļu ieliek, sakarsētā līdz 180 grādiem, cepeškrāsnī uz 5 minūtēm. |
5
Paveikts
|
Kamēr gaļā gatavojas cepeškrāsnī, pannā, kurā gatavojās gaļa, ielej vīnu. Tvaicē to, kamēr vīna daudzums pannā paliek uz trešdaļu mazāk. Intensīvi maisa un pievieno 30 gr sviesta. |
6
Paveikts
|
Gaļu izņem no cepeškrāsns, ļauj tai nedaudz atdzist. |
7
Paveikts
|
Pasniedzot, katru gabalu aplej ar mērci. |