1 0
Gards un sulīgs steiks

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
1 kg Liellopa gaļa
5 ēd.k. Sinepes
Sojas mērce
Sāls
Melnie pipari
Olīveļļa

Gards un sulīgs steiks

  • 30 min.
  • Porcijas 5
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Steiks ir no tiem ēdieniem, kas prasa rūpīgu uzraudzību cepšanas procesā, jo gaļu nedrīkst izcept par daudz. Ir trīs veidu steiki – jēls, pusizcepts un izcepts steiks. Pēc Jūsu gaumes, cepiet līdz tādam steika veidam, kāds patīk Jums.

Soļi

1
Paveikts

Liellopa gaļu sagriež 2-3 cm biezās, lielās šķēlēs un no visām pusēm kārtīgi ieziež ar sinepēm. Gaļu atstāj ievilkties 24 h.

2
Paveikts

Tad ņem pannu, lej olīveļļu, kārtīgi uzkarsē – tā, ka sāk jau parādīties zili dūmi, un liek virsū gaļas šķēles. Pannas uzkarsēšana ir ļoti svarīga, lai steiks būtu garšīgs.

Tad atkarībā no tā, cik jēlu to gribēsiet, cep. Pusjēls steiks jācep ne vairāk kā 5 min, jēls – 2,5, bet izcepts – 7 -10 min. Protams, viss ir atkarīgs arī no gaļas. Cepšanas laikā gaļu nedrīkst bakstīt vai durstīt ar dakšu, jo tad tas nesanāks sulīgs.

3
Paveikts

Kad gaļa gandrīz gatava, virsū ber sāli, piparus un sojas mērci. Sāli pievieno pašās beigās, lai gaļa uz pannas nesulotu. Steiku ēd kopā ar krāsnī ceptiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem vai ceptiem dārzeņiem.

4
Paveikts

Ja vienā reizē nav iespējams visu gaļu izcept, tad pārējos gabaliņus pa vienam ietin cepampapīrā un liek saldētavā. Kad vēlēsieties ātri pagatavot vakariņas, atliks tik izņemt gaļu no ledusskapja un likt uz pannas.

Antra

Kotletes, Balts trauks, Zaļumi, Recepte
iepriekšējais
Mājas kotletes ar krējumu
Smūtijs, Kazenes, Ogas, Piparmētra, Glāze, Recepte
nākamais
Gardais ogu smūtijs
Kotletes, Balts trauks, Zaļumi, Recepte
iepriekšējais
Mājas kotletes ar krējumu
Smūtijs, Kazenes, Ogas, Piparmētra, Glāze, Recepte
nākamais
Gardais ogu smūtijs