Produkti
- 3 saujas Spināti
- 2 Avokado
- 1 liels Gurķis(i)
- 4 saujas Pļavas zālesgārsas, jaunās nātres u.c.
- 500 ml Mandeļu piens
- 2 ēd.k. Sēklu maisījumslinsēklas, saulespuķu sēklas, ķirbja sēklas
- 1 ēd.k. Olīveļļa
- 2 ēd.k. Citronu sula
- 1 Banāns(i)
Apraksts
Lielisks dzēriens jebkurā dzīves situācijā!
Uzturvielām vērtīgākās smūtija sastāvdaļas:
- Spinātus – tie labvēlīgi ietekmē asinsrites, imūnsistēmu, veicina audu reģenerāciju, augšanu, šķidruma regulāciju, normalizē asinsspiedienu un uzlabo sirdsdarbību. Spināti satur ļoti daudz vitamīnu, tai skaitā tādus, kādi citos dārzeņos un augos ir maz sastopami – E, K, PP, P, vitamīnus, kā arī A, C, B2, B6 vitamīnus, karotīnu, pantotēnskābi un folijskābi. Tie satur ogļhidrātus (fruktozi, glikozi, saharozi), dzelzi, fosforu, magniju, kāliju, nātriju, kalciju, ievērojamā daudzumā – jodu un virkni citu fizioloģiski aktīvu vielu.
- Avokado – tas satur vairākas labvēlīgas fitoķīmiskas vielas, piemēram, beta-sitosterolu, glutationu jeb olbaltumu, kas darbojas kā smago metālu un medikamentu atindētājs un luteīnu, kas spēj pasargāt mūsu organismu pret vairākām slimībām un saslimšanām.
- Gurķis – mūsu mīļie gurķi samazina risku saslimt ar vēzi, regulē holesterīna līmeni asinīs un uztur spiedienu normas robežās, bet gurķu sula satur hormonu, kas aizkuņģa dziedzerim palīdz izstrādāt insulīnu, tāpēc gurķi ir lieliski piemēroti diabētiķiem.
- Gārsas (Pļavas zāles) – Podagras gārsa ir atrodama mežos, krūmājos un dārzos. Kaut gan svaigas lapas satur līdz 85 % ūdens, gārsa ir vērtīga pārtikā, jo tās sastāvā ir liels daudzums C vitamīna un minerālvielu, arī olbaltumvielas, cukurs, šķiedrvielas, karotīns, holīns, organiskās skābes, flavonoīdi, fermenti, fitoncīdi, ogļhidrāti, kumarīni, nedaudz ēterisko eļļu. 100 g svaigu lapu satur 16,6 mg dzelzs, 2 mg vara, 1,7 mg titāna. Arī saknes satur ēterisko eļļu, saponīnus, cieti un ogļhidrātus, tādēļ gārsu var pieskaitīt pie vērtīgākajiem savvaļas augiem, ko izmanto uzturā. Ēnā augušās lapas ir sulīgākas un vērtīgākas, nekā saulainā vietā plūktās.
- Nātres (Pļavas zāles) – tās bagātas ar vitamīniem – B, PP, D, E, K, minerālvielām, organiskajām skābēm, fermentiem, hlorofilu un krāsvielām. Pēc ķīmiskā sastāva nātres ir radniecīgas spinātiem un skābenēm, taču tajās ir salīdzinoši vairāk dzelzs.
Soļi
1 Paveikts | Produktu sagatavošanaProduktus sagatavo tos nomazgājot, nomizotjot un saliekot blenderī. |
2 Paveikts | SablenderēšanaBlenderē ar pulsējošu režīmu, kas garantēs vienmērīgu smūtiju. Izbaudām! |