0 0
Tiramisū ar maskarpone sieru

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
2 gab. Vistu ola(s)
250 g Maskarpones siers
30 gab. Biskvīta cepumi standziņu formā
75 g Pūdercukurs
200 ml Kafija
50 ml Kafijas liķieris
80 g Kakao pulveris

Uzturvērtība

40 g
Tauki
25 g
Proteīns
151 g
Ogļhidrāti
1081 kcal.
Kalorijas

Tiramisū ar maskarpone sieru

Virtuve:
  • 30 min.
  • Porcijas 4
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Tiramisū – itāļu daudzkārtainais deserts, kuru paši itāļi interpretē: “Uzlabo man garastāvokli!”

Soļi

1
Paveikts

Maskarpone sieru ieliek dziļā bļodā un intensīvi sakuļ ar konditorejas lāpstiņu līdz tā masa paliek vienmērīga - siera konsistencei jābūt tik pat maigai kā krējumam.

2
Paveikts

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Vienā bļodā sakuļ dzeltenumus un pūdercukuru, un iegūto masu pievieno maskarpone sieram. Atsevišķi sakuļ olu baltumus un pakāpeniski pievienot maskarpone sieram ar olu dzeltenumiem.

3
Paveikts

Samaisa atdzesētu kafiju ar kafijas liķieri platā bļodā. Bļodai jābūt tādai, lai ir ērti mērcēt tajā cepumus visā to garumā.

4
Paveikts

Kafijas un liķiera maisījumā rūpīgi izmērcē vienu trešdaļu vai pusi cepumu, tas atkarīgs no tā, cik lielā bļodā vēlaties pagatavot tiramisū. Tiramisū var pagatavot trīskāršainu, katrā kārtā pa 10 gb.

5
Paveikts

Izmērcētus cepumus saliek uz bļodas, kurā tiks pagatvots tiramisu, trešdaļu pārklāj ar krēmu no maskarpone. Pēc tam mērcē nākamo cepumu kārtu un turpina kā ar pirmo kārtu, un tad pēdējo.

6
Paveikts

Augšējo kārtu pārklāj ar atlikušo maskarpone krēmu un ar lāpstiņu viegli pasit pa sāniem, lai kārtas izlīdzinātos un cepumi pilnībā pārklātos ar krēmu. Ievieto formu ledusskapī minimums uz 3 stundām, bet labāk uz visu nakti.

7
Paveikts

Pirms tiramisu pasniegšanas, desertu nepieciešams apkaisīt ar kakao pulveri, to vislabāk ir darīt ar sietiņa palīdzību, lai kakao kārta būtu vienmērīga.

8
Paveikts

Ar asu nazi sagriež tiramisu porcijās un saliek šķīvjos pasniegšanai. Desertu nepieciešams pasniegt uzreiz pēc sagriešanas, kamēr krēms nav sasniedzis istabas temperatūras līmeni.

Kaponata, jūras veltes, recepte
nākamais
Kaponata ar Jūras veltēm
Kaponata, jūras veltes, recepte
nākamais
Kaponata ar Jūras veltēm