Produkti
- 2 gab. Vistu ola(s)
- 250 g Maskarpones siers
- 30 gab. Biskvīta cepumi standziņu formā
- 75 g Pūdercukurs
- 200 ml Kafija
- 50 ml Kafijas liķieris
- 80 g Kakao pulveris
Apraksts
Tiramisū – itāļu daudzkārtainais deserts, kuru paši itāļi interpretē: “Uzlabo man garastāvokli!”
Soļi
1 Paveikts | Maskarpone sieru ieliek dziļā bļodā un intensīvi sakuļ ar konditorejas lāpstiņu līdz tā masa paliek vienmērīga - siera konsistencei jābūt tik pat maigai kā krējumam. |
2 Paveikts | Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Vienā bļodā sakuļ dzeltenumus un pūdercukuru, un iegūto masu pievieno maskarpone sieram. Atsevišķi sakuļ olu baltumus un pakāpeniski pievienot maskarpone sieram ar olu dzeltenumiem. |
3 Paveikts | Samaisa atdzesētu kafiju ar kafijas liķieri platā bļodā. Bļodai jābūt tādai, lai ir ērti mērcēt tajā cepumus visā to garumā. |
4 Paveikts | Kafijas un liķiera maisījumā rūpīgi izmērcē vienu trešdaļu vai pusi cepumu, tas atkarīgs no tā, cik lielā bļodā vēlaties pagatavot tiramisū. Tiramisū var pagatavot trīskāršainu, katrā kārtā pa 10 gb. |
5 Paveikts | Izmērcētus cepumus saliek uz bļodas, kurā tiks pagatvots tiramisu, trešdaļu pārklāj ar krēmu no maskarpone. Pēc tam mērcē nākamo cepumu kārtu un turpina kā ar pirmo kārtu, un tad pēdējo. |
6 Paveikts | Augšējo kārtu pārklāj ar atlikušo maskarpone krēmu un ar lāpstiņu viegli pasit pa sāniem, lai kārtas izlīdzinātos un cepumi pilnībā pārklātos ar krēmu. Ievieto formu ledusskapī minimums uz 3 stundām, bet labāk uz visu nakti. |
7 Paveikts | Pirms tiramisu pasniegšanas, desertu nepieciešams apkaisīt ar kakao pulveri, to vislabāk ir darīt ar sietiņa palīdzību, lai kakao kārta būtu vienmērīga. |
8 Paveikts | Ar asu nazi sagriež tiramisu porcijās un saliek šķīvjos pasniegšanai. Desertu nepieciešams pasniegt uzreiz pēc sagriešanas, kamēr krēms nav sasniedzis istabas temperatūras līmeni. |