Produkti
-
250 g Jūras veltesSaldētas (iesakām izvēlēties jūras velšu kokteili)
-
1 Sīpols(i)
-
3 daiviņas Ķiploks(i)
-
1 Saldā paprika
-
1 Tomāts(i)
-
350 ml Tomātu sula
-
1 tējk. Safrāns
-
1 tējk. Kaltēts baziliks
-
1 tējk. Provansas garšaugiProvansas garšaugu maisījums parasti sastāv no bazilika, oregano, rozmarīna, timiāna un citām garšvielām
-
1 ēd.k. Citrona sula
-
2 Vistu ola(s)
-
1 ēd.k. Augu eļļa
-
SālsPēc garšas
-
Malti melnie pipariPēc garšas
Apraksts
Nav noslēpums, ka tomātu zupu var pagatavot neskaitāmi dažādās variācijās, izvēloties sev tīkamākās sastāvdaļas un atklājot jaunas garšas nianses. Šoreiz piedāvājam daudzu gardēžu iecienītu recepti, kas ir vienkārša, ātra un, protams, bezgala garda!
Soļi
1
Paveikts
|
Saldētas jūras veltes ieliek dziļā traukā, aplej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 5-7 minūtēm. Pēc tam nolej ūdeni un atkausētās jūras veltes nosusina papīra dvielī. |
2
Paveikts
|
Jūras veltes liek katlā, pievieno 500 ml ūdens un vāra uz vidējas uguns. |
3
Paveikts
|
Kamēr jūras veltes vārās, pannā uzkarsē eļļu, apcep sīki sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst zeltaini. Sīpolu un ķiploku pievieno katla saturam. |
4
Paveikts
|
Tomātu un saldo papriku sagriež nelielos gabaliņos un, nepārtraukti maisot, apcep 2-3 minūtes tajā pašā pannā, kurā iepriekš cepa sīpolu un ķiploku. |
5
Paveikts
|
Apceptu tomātu un papriku pievieno katla saturam. Zupu apmaisa un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. |
6
Paveikts
|
Katla saturam pievieno tomātu sulu, safrānu, Provansas garšaugu maisījumu, kaltētu baziliku, sāli un piparus pēc garšas. Jāņem vērā, ka tomātu sulas saturā, iespējams, jau ir sāls. Atkārtoti karsē zupu līdz vārīšanās temperatūrai. |
7
Paveikts
|
Zupai pievieno citrona sulu, apmaisa un ļauj vārīties vēl aptuveni 5-7 minūtes. Tikmēr atsevišķā traukā sakuļ olas, pēc tam tās lēni pievieno zupai, nepārtraukti maisot. |
8
Paveikts
|
Zupas katlu noņem no uguns, uzliek vāku un pirms pasniegšanas ļauj ievilkties apmēram 5 minūtes. Labu apetīti! |