0 0
Tomātu zupa ar jūras veltēm

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
250 g Jūras veltes Saldētas (iesakām izvēlēties jūras velšu kokteili)
1 Sīpols(i)
3 daiviņas Ķiploks(i)
1 Saldā paprika
1 Tomāts(i)
350 ml Tomātu sula
1 tējk. Safrāns
1 tējk. Kaltēts baziliks
1 tējk. Provansas garšaugi Provansas garšaugu maisījums parasti sastāv no bazilika, oregano, rozmarīna, timiāna un citām garšvielām
1 ēd.k. Citrona sula
2 Vistu ola(s)
1 ēd.k. Augu eļļa
Sāls Pēc garšas
Malti melnie pipari Pēc garšas

Uzturvērtība

3.5 g
Tauki
13.2 g
Proteīni
10.9 g
Ogļhidrāti
159 kcal
Kalorijas

Tomātu zupa ar jūras veltēm

  • 30 min.
  • Porcijas 4
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Nav noslēpums, ka tomātu zupu var pagatavot neskaitāmi dažādās variācijās, izvēloties sev tīkamākās sastāvdaļas un atklājot jaunas garšas nianses. Šoreiz piedāvājam daudzu gardēžu iecienītu recepti, kas ir vienkārša, ātra un, protams, bezgala garda!

Soļi

1
Paveikts

Saldētas jūras veltes ieliek dziļā traukā, aplej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 5-7 minūtēm. Pēc tam nolej ūdeni un atkausētās jūras veltes nosusina papīra dvielī.

2
Paveikts

Jūras veltes liek katlā, pievieno 500 ml ūdens un vāra uz vidējas uguns.

3
Paveikts

Kamēr jūras veltes vārās, pannā uzkarsē eļļu, apcep sīki sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst zeltaini. Sīpolu un ķiploku pievieno katla saturam.

4
Paveikts

Tomātu un saldo papriku sagriež nelielos gabaliņos un, nepārtraukti maisot, apcep 2-3 minūtes tajā pašā pannā, kurā iepriekš cepa sīpolu un ķiploku.

5
Paveikts

Apceptu tomātu un papriku pievieno katla saturam. Zupu apmaisa un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

6
Paveikts

Katla saturam pievieno tomātu sulu, safrānu, Provansas garšaugu maisījumu, kaltētu baziliku, sāli un piparus pēc garšas. Jāņem vērā, ka tomātu sulas saturā, iespējams, jau ir sāls. Atkārtoti karsē zupu līdz vārīšanās temperatūrai.

7
Paveikts

Zupai pievieno citrona sulu, apmaisa un ļauj vārīties vēl aptuveni 5-7 minūtes. Tikmēr atsevišķā traukā sakuļ olas, pēc tam tās lēni pievieno zupai, nepārtraukti maisot.

8
Paveikts

Zupas katlu noņem no uguns, uzliek vāku un pirms pasniegšanas ļauj ievilkties apmēram 5 minūtes. Labu apetīti!

iepriekšējais
Saldo kartupeļu krēmzupa ar kokosriekstu pienu
nākamais
Sarkano kāpostu salāti ar vīnu
iepriekšējais
Saldo kartupeļu krēmzupa ar kokosriekstu pienu
nākamais
Sarkano kāpostu salāti ar vīnu