Produkti
-
1 Serrano čilli piparsNeliels
-
4 daiviņas Ķiploks(i)
-
1 IngversAptuveni 5cm
-
1 Sīpols(i)
-
90 ml Rapšu eļļa
-
10 g Koriandrs
-
10 g Ķimenes
-
450 g Savā sulā konservēti tomāti
-
450 g Konservēti turku zirņi
-
10 g Garam masala garšvielas
-
1 šķipsniņa Svaigs koriandrs
-
1 šķipsniņa Kurkuma
-
1 šķipsniņa Sāls
Apraksts
Šie brīnišķīgie pākšaugi ir iecienīti vairākās pasaules valstīs, tieši tāpēc tie tiek saukti dažādos vārdos – turku zirņi, Turcijas zirņi, auna zirņi, garbanzo pupas, krokotie zirņi un vēl citādāk! Latvijā mēs to pazīstam kā turku zirņus vai auna zirņus.
Turku zirņos esošo olbaltumvielu sastāvs ir nedaudz līdzīgs dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielām, tāpēc tie ir ļoti vērtīgi. Zirņos ir nepiesātinātās taukskābes, A, B1, B2, B6 un C vitamīns, dzelzs, selēns (salīdzinājumā ar citiem pākšaugiem turku zirņos ir visvairāk selēna), kā arī citi vērtīgi mikroelementi un minerāli. Būdami pākšaugi, turku zirņi ir lielisks proteīna avots. Kā arī tajos esošie saponīni palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs.
Šī recepte no Indijas ir veselīga un vienkārša, ko ar konservētiem zirņiem un garšvielu maisījumu ir iespējams pagatavot vien pāris minūšu laikā!
Soļi
1
Paveikts
|
Serrano piparu, ķiploku un ingveru sasmalcina virtuves kombainā. |
2
Paveikts
|
Pievieno sagrieztus sīpolus un turpina malt līdz viss ir samalies, bet nav ūdeņains. |
3
Paveikts
|
Uzsilda pannu ar eļļu uz nelielas uguns. Pievieno sīpolu masu un cep vienlaicīgi maisot, kamēr paliek mīksts, 3 līdz 5 minūtes. |
4
Paveikts
|
Pievieno koriandru, ķimenes, kurkumu un cep, maisot vēl 2 minūtes. |
5
Paveikts
|
Sablenderē tomātus līdz tie ir visi vienādā masā. Pievieno tomātu masu kopā ar sali, pannā un uzgriež lielāku uguni, turpina maisīt vēl 4 minūtes. |
6
Paveikts
|
Pievieno turku zirņus un garam masala. Turpina cept uz tādas pašas uzguns, uzliekot vāku, ik pa laiciņam apmaisa. Cep 5 minūtes. |
7
Paveikts
|
Pasniedz ar pa virsu uzkaisītu koliandru, ja vēlas. |