0 0
Turku zirņu karijs

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
1 Serrano čilli pipars Neliels
4 daiviņas Ķiploks(i)
1 Ingvers Aptuveni 5cm
1 Sīpols(i)
90 ml Rapšu eļļa
10 g Koriandrs
10 g Ķimenes
450 g Savā sulā konservēti tomāti
450 g Konservēti turku zirņi
10 g Garam masala garšvielas
1 šķipsniņa Svaigs koriandrs
1 šķipsniņa Kurkuma
1 šķipsniņa Sāls

Uzturvērtība

15 g
Tauki
6 g
Proteīns
30 g
Ogļhidrāti
3 g
Cukurs
278 kcal.
Kalorijas

Turku zirņu karijs

Receptes īpašības
  • Ass ēdiens
  • Bezglutēna
  • 30 min.
  • Porcijas 6
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Šie brīnišķīgie pākšaugi ir iecienīti vairākās pasaules valstīs, tieši tāpēc tie tiek saukti dažādos vārdos – turku zirņi, Turcijas zirņi, auna zirņi, garbanzo pupas, krokotie zirņi un vēl citādāk! Latvijā mēs to pazīstam kā turku zirņus vai auna zirņus.

Turku zirņos esošo olbaltumvielu sastāvs ir nedaudz līdzīgs dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielām, tāpēc tie ir ļoti vērtīgi. Zirņos ir nepiesātinātās taukskābes, A, B1, B2, B6 un C vitamīns, dzelzs, selēns (salīdzinājumā ar citiem pākšaugiem turku zirņos ir visvairāk selēna), kā arī citi vērtīgi mikroelementi un minerāli. Būdami pākšaugi, turku zirņi ir lielisks proteīna avots. Kā arī tajos esošie saponīni palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs.

Šī recepte no Indijas ir veselīga un vienkārša, ko ar konservētiem zirņiem un garšvielu maisījumu ir iespējams pagatavot vien pāris minūšu laikā!

Soļi

1
Paveikts

Serrano piparu, ķiploku un ingveru sasmalcina virtuves kombainā.

2
Paveikts

Pievieno sagrieztus sīpolus un turpina malt līdz viss ir samalies, bet nav ūdeņains.

3
Paveikts

Uzsilda pannu ar eļļu uz nelielas uguns. Pievieno sīpolu masu un cep vienlaicīgi maisot, kamēr paliek mīksts, 3 līdz 5 minūtes.

4
Paveikts

Pievieno koriandru, ķimenes, kurkumu un cep, maisot vēl 2 minūtes.

5
Paveikts

Sablenderē tomātus līdz tie ir visi vienādā masā. Pievieno tomātu masu kopā ar sali, pannā un uzgriež lielāku uguni, turpina maisīt vēl 4 minūtes.

6
Paveikts

Pievieno turku zirņus un garam masala. Turpina cept uz tādas pašas uzguns, uzliekot vāku, ik pa laiciņam apmaisa. Cep 5 minūtes.

7
Paveikts

Pasniedz ar pa virsu uzkaisītu koliandru, ja vēlas.

Gatavosim.lv

Pildīts kartupelis, gatavosim.lv, recepte
iepriekšējais
Pildīts saldais kartupelis ar humusa mērci
nākamais
Citronu gelato
Pildīts kartupelis, gatavosim.lv, recepte
iepriekšējais
Pildīts saldais kartupelis ar humusa mērci
nākamais
Citronu gelato