Produkti
-
2 ēd.k. Olīveļļa
-
2 Sīpols(i)
-
1 Burkāns(i)
-
1 Selerijas kāts
-
200 g Konservētas baltās pupiņas
-
1 daiviņa Ķiploks(i)
-
200 g Savā sulā konservēti tomāti
-
800 ml Dārzeņu buljons
-
3 ēd.k. Kvinoja
-
2 ēd.k. PētersīļiSīki sasmalcināti
-
OreganoPēc izvēles (var aizstāt ar citu garšaugu, piemēram, timiānu)
-
1 Lauru lapa(s)
-
Jūras sālsPēc garšas
-
Malti melnie pipariPēc garšas
Apraksts
Kvinojas zupa ar pupiņām un dārzeņiem ir lieliski piemērota rudens ēdienkartei! Tā ir sildoša, garda, kā arī veselīga. Kvinoju uzskata par unikālu produktu – tās sastāvā ir liela deva olbaltumvielu un vitamīnu, turklāt tā nesatur glutēnu.
Soļi
1
Paveikts
|
Katlā uzkarsē eļļu un viegli apsautē sīki sasmalcinātu sīpolu, burkānu un selerijas kātu uz vidējas uguns aptuveni 5 minūtes. Pievieno baltās pupiņas un ķiploku, turpina sautēt vēl pāris minūtes. |
2
Paveikts
|
Konservētos tomātus sagriež gabaliņos un liek katlā. |
3
Paveikts
|
Lej katlā dārzeņu buljonu un vāra 20 minūtes. |
4
Paveikts
|
Zupai pievieno kvinoju, pētersīļus, oregano un lauru lapu. Vāra apmēram 15 minūtes, līdz kvinoja kļūst mīksta. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. |