Produkti
- 2 ēd.k. Olīveļļa
- 2 Sīpols(i)
- 1 Burkāns(i)
- 1 Selerijas kāts
- 200 g Konservētas baltās pupiņas
- 1 daiviņa Ķiploks(i)
- 200 g Savā sulā konservēti tomāti
- 800 ml Dārzeņu buljons
- 3 ēd.k. Kvinoja
- 2 ēd.k. PētersīļiSīki sasmalcināti
- OreganoPēc izvēles (var aizstāt ar citu garšaugu, piemēram, timiānu)
- 1 Lauru lapa(s)
- Jūras sālsPēc garšas
- Malti melnie pipariPēc garšas
Apraksts
Kvinojas zupa ar pupiņām un dārzeņiem ir lieliski piemērota rudens ēdienkartei! Tā ir sildoša, garda, kā arī veselīga. Kvinoju uzskata par unikālu produktu – tās sastāvā ir liela deva olbaltumvielu un vitamīnu, turklāt tā nesatur glutēnu.
Soļi
1 Paveikts | Katlā uzkarsē eļļu un viegli apsautē sīki sasmalcinātu sīpolu, burkānu un selerijas kātu uz vidējas uguns aptuveni 5 minūtes. Pievieno baltās pupiņas un ķiploku, turpina sautēt vēl pāris minūtes. |
2 Paveikts | Konservētos tomātus sagriež gabaliņos un liek katlā. |
3 Paveikts | Lej katlā dārzeņu buljonu un vāra 20 minūtes. |
4 Paveikts | Zupai pievieno kvinoju, pētersīļus, oregano un lauru lapu. Vāra apmēram 15 minūtes, līdz kvinoja kļūst mīksta. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. |