Produkti
- 250 g ĶirbisNomizots, attīrīts
- 1/2 Banāns(i)
- 1 ēd.k. Cukurs
- 1/2 tējk. Vanilīna cukurs
- 1/2 tējk. Kanēlis
- 1/2 tējk. Cepampulveris
- 120 g Kviešu milti
- Sāls
- Saulespuķu eļļa
Apraksts
Vai piekritīsi, ka brīvdienu laiskie rīti nereti nav iedomājami bez gardām un aromātiskām pankūkām? Rudens brīvdienās palutini sevi un savus mīļos ar vegāniskām ķirbju pankūkām! Tās ir vieglas, gaisīgas, turklāt garšo kā lieliem, tā arī maziem.
Soļi
1 Paveikts | Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos, saliek katliņā, pievieno ūdeni tādā daudzumā, lai tas nosegtu ķirbi. Vāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis kļūst mīksts. |
2 Paveikts | Nolej ūdeni un neilgi atdzesē ķirbi. Pēc tam ķirbi pārliek citā traukā, pievieno banānu un samīca ar kartupeļu stampu, līdz tiek iegūta viendabīga masa. |
3 Paveikts | Masai pievieno sāli, kanēli, cukuru un vanilīna cukuru. Rūpīgi apmaisa. |
4 Paveikts | Masā iemaisa miltus, kas iepriekš sajaukti ar cepampulveri. |
5 Paveikts | Apmaisa, līdz tiek iegūta bieza, viendabīga pankūku mīkla. |
6 Paveikts | Pannā uzkarsē saulespuķu eļļu, veido nelielas pankūkas un cep no abām pusēm uz vidējas uguns, līdz tās kļūst zeltainas. |
7 Paveikts | Pirms pasniegšanas izceptās pankūkas nosusina no liekā eļļas daudzuma, izmantojot papīra dvieli. Pasniedz ar krējumu, ievārījumu vai medu pēc izvēles. |