Produkti
-
160 g Kviešu milti
-
4 ēd. k. Brūnais cukurs
-
0.5 tējk. Soda
-
1 tējk. Augu eļļa
-
300 ml Gāzēts minerālūdens
-
60 ml Ūdens
-
Malts kanēlisPēc garšas
Apraksts
Vai zināji, ka plānās pankūkas ir iespējams pagatavot uz ūdens bāzes, neizmantojot ne piena produktus, ne olas? Šeit atradīsi pavisam vienkāršu recepti, kura neprasa nedz piepūli, nedz lielu laika ieguldījumu – velti vien 20 minūtes laika un gardas brokastis būs gatavas! Plānās pankūkas vari pasniegt gan salocītas trijstūrīšos, gan sarullētas. Pildījumam vai pasniegšanai iesakām izvēlēties piedevas pēc savas izvēles, piemēram, šokolādes mērci, zemesriekstu sviestu, svaigas ogas vai augļus.
Soļi
1
Paveikts
|
Sajauc kopā miltus, cukuru un sodu. Pievieno gāzētu ūdeni, pēc tam parastu dzeramo ūdeni, eļļu un kanēli. Rūpīgi maisa, līdz tiek iegūta viendabīga masa. |
2
Paveikts
|
Uzkarsē pannu, apsmērē to ar nelielu daudzumu eļļas un cep katru pankūku no abām pusēm, līdz tiek iegūta zeltaina nokrāsa. Iesakām izmantot pannu ar nepiedegošu virsmu, tādā gadījumā pankūkas var cept arī bez eļļas. |
3
Paveikts
|
Katru pankūku atdzesē uz koka virsmas (piemēram, uz griešanas dēlīša), tādējādi pankūkas atbrīvosies no liekā mitruma un nelips viena pie otras. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles. Labu apetīti! |