Produkti
- 210 ml Kokosriekstu eļļa
- 130 g Auzu pārslasĀtri vārāmās
- 250 g Bezglutēna milti
- 150 g Brūnais cukurs
- 1 tējk. Vaniļas ekstrakts
- SālsŠķipsniņa
- 1 tējk. Cepampulveris
- 60 ml Verdošs ūdens
- 170 g Tumšā šokolādeVegāniska (var izmantot arī šokolādes čipsus)
Apraksts
Viegli, kraukšķīgi un saldi auzu pārslu cepumi – skan gardi, vai ne? Tie var būt gan kā našķis ikdienas gaitās, gan arī kā cienasts Tavā svētku galdā. Gatavojot auzu pārslu cepumus, nebaidies eksperimentēt un improvizēt – pievieno riekstus, žāvētus augļus un ogas pēc savas izvēles! Šajā receptē norādīto sastāvdaļu daudzums ir paredzēts aptuveni 24 cepumu pagatavošanai.
Soļi
1 Paveikts | Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai. |
2 Paveikts | Kokosriekstu eļļu izkausē, pievieno cukuru, vaniļas ekstraktu un verdošu ūdeni. |
3 Paveikts | Klāt ber auzu pārslas, miltus, šķipsniņu sāls un cepampulveri. Pievieno gabaliņos sasmalcinātu šokolādi vai šokolādes čipsus, rūpīgi apmaisa. |
4 Paveikts | Ar karotes palīdzību veido mīklas bumbiņas un kārto uz cepešpannā ieklāta cepampapīra. |
5 Paveikts | Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 10-15 minūtes. Cepumi ir gatavi, tiklīdz kļūst viegli zeltaini. |