Produkti
-
210 ml Kokosriekstu eļļa
-
130 g Auzu pārslasĀtri vārāmās
-
250 g Bezglutēna milti
-
150 g Brūnais cukurs
-
1 tējk. Vaniļas ekstrakts
-
SālsŠķipsniņa
-
1 tējk. Cepampulveris
-
60 ml Verdošs ūdens
-
170 g Tumšā šokolādeVegāniska (var izmantot arī šokolādes čipsus)
Apraksts
Viegli, kraukšķīgi un saldi auzu pārslu cepumi – skan gardi, vai ne? Tie var būt gan kā našķis ikdienas gaitās, gan arī kā cienasts Tavā svētku galdā. Gatavojot auzu pārslu cepumus, nebaidies eksperimentēt un improvizēt – pievieno riekstus, žāvētus augļus un ogas pēc savas izvēles! Šajā receptē norādīto sastāvdaļu daudzums ir paredzēts aptuveni 24 cepumu pagatavošanai.
Soļi
1
Paveikts
|
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai. |
2
Paveikts
|
Kokosriekstu eļļu izkausē, pievieno cukuru, vaniļas ekstraktu un verdošu ūdeni. |
3
Paveikts
|
Klāt ber auzu pārslas, miltus, šķipsniņu sāls un cepampulveri. Pievieno gabaliņos sasmalcinātu šokolādi vai šokolādes čipsus, rūpīgi apmaisa. |
4
Paveikts
|
Ar karotes palīdzību veido mīklas bumbiņas un kārto uz cepešpannā ieklāta cepampapīra. |
5
Paveikts
|
Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 10-15 minūtes. Cepumi ir gatavi, tiklīdz kļūst viegli zeltaini. |