1 0
Vistas gaļas zupa ar kariju

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
300 g Vistas fileja
4 Kartupeļi (lis) Vidēja lieluma
1 Burkāns(i)
1 Sīpols(i)
2 daiviņas Ķiploks(i)
1 Selerijas kāts
100 g Rīsi
2 ēd.k. Olīveļļa
1 tējk. Karijs
Malti sarkanie pipari Pēc garšas
Malti melnie pipari Pēc garšas
Sāls Pēc garšas
Zaļumi Pēc izvēles (pasniegšanai)

Uzturvērtība

9 g
Tauki
16 g
Proteīni
36 g
Ogļhidrāti
277 kcal
Kalorijas

Vistas gaļas zupa ar kariju

  • 60 min.
  • Porcijas 6
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Vistas gaļa un karijs ir izcila kombinācija, kas garšo labi dažādos izpildījumos – kā pamatēdienos, tā arī zupās. Pagatavo aromātisko vistas gaļas un dārzeņu zupu, piešķirot tai austrumnieciskas garšas nianses!

Soļi

1
Paveikts

Vistas fileju sagriež vidēja lieluma gabalos, liek katlā ar sālsūdeni, vāra uz vidējas uguns. Tiklīdz ūdens sāk vārīties, nedaudz samazina uguni un turpina vārīt vēl aptuveni 20 minūtes.

2
Paveikts

Gatavu vistas fileju izņem no katla un ļauj atdzist, savukārt šķidrumu, kurā tika vārīta gaļa, izkāš caur sietu, jo vēlāk tas tiks izmantots kā buljons.

3
Paveikts

Kartupeļus notīra, sagriež lielos gabalos un vāra sālsūdenī, līdz tie kļūst gatavi. Pēc tam 1/3 daļu vārīto kartupeļu noliek malā, bet atlikušo daļu saspaida ar stampu, līdz tiek iegūta kartupeļu biezeņa konsistence.

4
Paveikts

Atdzesētu vistas fileju sagriež sīkākos gabaliņos.

5
Paveikts

Notīra selerijas sakni, burkānu, sīpolu un ķiploku. Visu sīki sasmalcina (burkānus var gan rīvēt, gan sagriezt mazos gabaliņos).

6
Paveikts

Rīsus rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī.

7
Paveikts

Katlu, kurā ir vistas buljons, liek uz vidējas uguns un pievieno gan sastampātos, gan gabaliņos sagrieztos kartupeļus, kā arī rīsus un selerijas sakni. Rūpīgi maisa, lai rīsi nepieliptu katla pamatnei. Kad buljons sāk vārīties, nedaudz samazina uguni un turpina vārīt vēl 15 minūtes.

8
Paveikts

Pannā uzkarsē olīveļļu, apcep burkānu un sīpolu, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pievieno garšvielas un ķiploku, apmaisa un cep vēl pāris minūtes. Apceptos dārzeņus pārliek katlā.

9
Paveikts

Katlā pievieno vistas fileju, rūpīgi apmaisa un vāra 2-3 minūtes. Pēc tam uzliek katlam vāku un ļauj ievilkties vismaz 20 minūtes.

10
Paveikts

Zupu lej bļodās un pārkaisa ar zaļumiem. Labu apetīti!

iepriekšējais
Asā zupa meksikāņu gaumē
nākamais
Saldo kartupeļu krēmzupa ar kokosriekstu pienu
iepriekšējais
Asā zupa meksikāņu gaumē
nākamais
Saldo kartupeļu krēmzupa ar kokosriekstu pienu