Produkti
-
300 g Vistas fileja
-
4 Kartupeļi (lis)Vidēja lieluma
-
1 Burkāns(i)
-
1 Sīpols(i)
-
2 daiviņas Ķiploks(i)
-
1 Selerijas kāts
-
100 g Rīsi
-
2 ēd.k. Olīveļļa
-
1 tējk. Karijs
-
Malti sarkanie pipariPēc garšas
-
Malti melnie pipariPēc garšas
-
SālsPēc garšas
-
ZaļumiPēc izvēles (pasniegšanai)
Apraksts
Vistas gaļa un karijs ir izcila kombinācija, kas garšo labi dažādos izpildījumos – kā pamatēdienos, tā arī zupās. Pagatavo aromātisko vistas gaļas un dārzeņu zupu, piešķirot tai austrumnieciskas garšas nianses!
Soļi
1
Paveikts
|
Vistas fileju sagriež vidēja lieluma gabalos, liek katlā ar sālsūdeni, vāra uz vidējas uguns. Tiklīdz ūdens sāk vārīties, nedaudz samazina uguni un turpina vārīt vēl aptuveni 20 minūtes. |
2
Paveikts
|
Gatavu vistas fileju izņem no katla un ļauj atdzist, savukārt šķidrumu, kurā tika vārīta gaļa, izkāš caur sietu, jo vēlāk tas tiks izmantots kā buljons. |
3
Paveikts
|
Kartupeļus notīra, sagriež lielos gabalos un vāra sālsūdenī, līdz tie kļūst gatavi. Pēc tam 1/3 daļu vārīto kartupeļu noliek malā, bet atlikušo daļu saspaida ar stampu, līdz tiek iegūta kartupeļu biezeņa konsistence. |
4
Paveikts
|
Atdzesētu vistas fileju sagriež sīkākos gabaliņos. |
5
Paveikts
|
Notīra selerijas sakni, burkānu, sīpolu un ķiploku. Visu sīki sasmalcina (burkānus var gan rīvēt, gan sagriezt mazos gabaliņos). |
6
Paveikts
|
Rīsus rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī. |
7
Paveikts
|
Katlu, kurā ir vistas buljons, liek uz vidējas uguns un pievieno gan sastampātos, gan gabaliņos sagrieztos kartupeļus, kā arī rīsus un selerijas sakni. Rūpīgi maisa, lai rīsi nepieliptu katla pamatnei. Kad buljons sāk vārīties, nedaudz samazina uguni un turpina vārīt vēl 15 minūtes. |
8
Paveikts
|
Pannā uzkarsē olīveļļu, apcep burkānu un sīpolu, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pievieno garšvielas un ķiploku, apmaisa un cep vēl pāris minūtes. Apceptos dārzeņus pārliek katlā. |
9
Paveikts
|
Katlā pievieno vistas fileju, rūpīgi apmaisa un vāra 2-3 minūtes. Pēc tam uzliek katlam vāku un ļauj ievilkties vismaz 20 minūtes. |
10
Paveikts
|
Zupu lej bļodās un pārkaisa ar zaļumiem. Labu apetīti! |