Produkti
- 300 g Vistu šķiņķīšiAtkauloti
- 1 ēd. k. Karija pulveris
- 1 tējk. Kurkuma
- 5 Karija lapasPēc izvēles
- 10 Zaļā kardamona pākstis
- 1 tējk. Kumīns
- 1 Sīpols(i)Sīki sasmalcināts
- 1 daiviņa Ķiploks(i)Sīki sasmalcināta
- 2 Tomāts(i)
- 2 ēd. k. Augu eļļa
- 5 ēd. k. Kokosriekstu piens
- 230 ml Ūdens
- SālsPēc garšas
Apraksts
Vēlies baudīt pusdienas vai vakariņas maldīviešu gaumē? Piedāvājam Kukulhu Riha jeb vistas karija recepti, kas nāk no saulainajām Maldīvu salām. Tā ir garda, aromātiska un garšaugiem bagāta maltīte. Maldīvu salās to visbiežāk pasniedz ar tvaicētiem rīsiem un Huni Roshi jeb maldīviešu tradicionālo plakanmaizi. Ja esi eksotisku garšu cienītājs, tad šī recepte noteikti neliks vilties!
Soļi
1 Paveikts | Dziļā pannā uzkarsē eļļu un uz vidējas uguns sautē sīpolu, ķiploku un kardamona pākstis, līdz visas sastāvdaļas iegūst gaiši brūnu krāsu. |
2 Paveikts | Pievieno kurkumu, kumīnu, karija pulveri un lapas, kā arī sāli. Ja kāda no minētajām garšvielām šķiet mazāk pazīstama, drošības pēc sākumā iesakām pievienot mazāk, nekā ir norādīts receptē, lai varētu nogaršot un saprast, vai ir nepieciešams pievienot vēl. |
3 Paveikts | Turpina sautēt apmēram 2-3 minūtes, pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus. |
4 Paveikts | Rūpīgi apmaisa un sautē vēl 10-15 minūtes, līdz tomāti kļūst mīksti. |
5 Paveikts | Pievieno ūdeni un atkaulotus vistu šķiņķīšus. Turpina sautēt, līdz gaļa kļūst mīksta un gatava. |
6 Paveikts | Kad vistas gaļa ir gatava, pievieno kokosriekstu pienu, apmaisa un nogaršo, lai saprastu, vai ir pietiekams garšvielu daudzums. Vajadzības gadījumā pievieno papildu garšvielas. |
7 Paveikts | Pasniedz ar tvaicētiem rīsiem. Labu apetīti! |