1 0
Vistas karijs ar kokosriekstu pienu

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
300 g Vistu šķiņķīši Atkauloti
1 ēd. k. Karija pulveris
1 tējk. Kurkuma
5 Karija lapas Pēc izvēles
10 Zaļā kardamona pākstis
1 tējk. Kumīns
1 Sīpols(i) Sīki sasmalcināts
1 daiviņa Ķiploks(i) Sīki sasmalcināta
2 Tomāts(i)
2 ēd. k. Augu eļļa
5 ēd. k. Kokosriekstu piens
230 ml Ūdens
Sāls Pēc garšas

Vistas karijs ar kokosriekstu pienu

Virtuve:
  • 45 min.
  • Porcijas 3
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Vēlies baudīt pusdienas vai vakariņas maldīviešu gaumē? Piedāvājam Kukulhu Riha jeb vistas karija recepti, kas nāk no saulainajām Maldīvu salām. Tā ir garda, aromātiska un garšaugiem bagāta maltīte. Maldīvu salās to visbiežāk pasniedz ar tvaicētiem rīsiem un Huni Roshi jeb maldīviešu tradicionālo plakanmaizi. Ja esi eksotisku garšu cienītājs, tad šī recepte noteikti neliks vilties!

Soļi

1
Paveikts

Dziļā pannā uzkarsē eļļu un uz vidējas uguns sautē sīpolu, ķiploku un kardamona pākstis, līdz visas sastāvdaļas iegūst gaiši brūnu krāsu.

2
Paveikts

Pievieno kurkumu, kumīnu, karija pulveri un lapas, kā arī sāli. Ja kāda no minētajām garšvielām šķiet mazāk pazīstama, drošības pēc sākumā iesakām pievienot mazāk, nekā ir norādīts receptē, lai varētu nogaršot un saprast, vai ir nepieciešams pievienot vēl.

3
Paveikts

Turpina sautēt apmēram 2-3 minūtes, pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus.

4
Paveikts

Rūpīgi apmaisa un sautē vēl 10-15 minūtes, līdz tomāti kļūst mīksti.

5
Paveikts

Pievieno ūdeni un atkaulotus vistu šķiņķīšus. Turpina sautēt, līdz gaļa kļūst mīksta un gatava.

6
Paveikts

Kad vistas gaļa ir gatava, pievieno kokosriekstu pienu, apmaisa un nogaršo, lai saprastu, vai ir pietiekams garšvielu daudzums. Vajadzības gadījumā pievieno papildu garšvielas.

7
Paveikts

Pasniedz ar tvaicētiem rīsiem. Labu apetīti!

iepriekšējais
Ābolu strūdele ar kanēli
nākamais
Iebiezinātā piena kūka
iepriekšējais
Ābolu strūdele ar kanēli
nākamais
Iebiezinātā piena kūka